Doorgaan naar hoofdcontent

De liebster award


Vorig weekend werd ik door Miss Pixie genomineerd voor de Liebster Award. Dit is een virtuele award voor beginnende blogster en wordt een 'stokje' genoemd dat doorgegeven wordt tussen bloggers. Het is de bedoeling om zo de persoon achter de blog beter te leren kennen.

Dank je wel dus Stephanie voor de nominatie.
Het is de bedoeling dat ik de vragen die Stephanie stelde beantwoord en zelf enkele andere blogs nomineer waarvoor ik dan ook vragen opstel. Ook deze mensen geven dan de award door en zo wordt het 'stokje' doorgegeven.


liebster-award Made by Ellen..
Dit zijn de vragen die ik moest beantwoorden:
 1. Wie is jouw blogidool?

  Goh, 1 blogidool kiezen vind ik zo moeilijk. Maar als het dan toch moet dan kies ik voor Annick van My minniemie omdat zij de eerste blog was die ik echt begon te volgen en nog altijd niet beu ben ;-).

 2. Wat is voor jou het leukste aan bloggen?

  Ik begon met bloggen omdat ik mijn naaisels wou tonen en dat is nog altijd wat ik het leukste vind. Ik naai niet speciaal voor mijn blog maar vind het wel leuk om erover te kunnen schrijven en aan te geven waar de moeilijkheden zitten bij de patronen. Zelf vind ik het ook leuk om naaiblogs te lezen omdat je zo ook veel inspiratie opdoet en je weet dat je niet de enige bent die af en toe een avond met je tornmesje doorbrengt ;-).
  Het is wel nog extra leuk als mensen een berichtje schrijven onder een bepaalde post. Sinds ik zelf een blog heb probeer ik dat ook vaker te doen op andere blogs en ik probeer om altijd te antwoorden op wat mensen schrijven.

 3. Hoe/Waar schrijf jij jouw blogposts?

  De meeste van mijn blogposts zijn gewoon aan de livingtafel geschreven. Die van Amsterdam (zonder foto's dan wel) schreef ik in de auto op terugweg van Amsterdam op mijn smartphone. Meestal schrijf ik eerst de tekst en maak ik dan de foto's. Een bericht kan dus gerust enkele dagen blijven staan tot ik tijd heb om foto's te gaan nemen. De foto's zijn meestal thuis genomen omdat we niet altijd tijd hebben om op verplaatsing te gaan. Ik probeer er nu wel op te letten om ze niet meer met mijn smartphone te nemen, zodat de kwaliteit iets beter is.

 4. Vertel iets over je laatste aankoop.

  Het laatste wat ik kocht, is een supermooi stofje van Amelia Milano bij Mon Depot. Het is bedoeld voor een workshop Mantel en ik zag het stofje al bij An van Paspelpoezen. Dit is helemaal de kleur die ik zocht voor mijn mantel. Ik hoop het snel in de bus (allé ja dat zal er wel niet inpassen, dus ik zal het moeten afhalen bij de post) te krijgen.

 5. En over je laatste miskoop.

  Helaas onze nieuwe tv, we kochten die enkele maanden terug. Maar door de verbouwingen bleef hij in de doos (veilig opgeborgen), nu blijkt hij niet te werken en door de lange tijd ertussen geloven ze niet dat wij hem niet zelf kapot gemaakt hebben.
 6. Wat doe je om te ontspannen?

  Kledij maken. Soms heb ik eens nood aan een snel-klaar projectje en soms kan een project waarbij ik echt moet nadenken hetgene zijn dat ik nodig heb. Maar sowieso iets met mijn naaimachine. Ik vind het ontspannend om eventjes helemaal op te gaan in een projectje, zo denk ik niet aan de andere zorgen of taken die nog wachten.
 7. Waar mogen ze jou voor wakker maken?

  Als iemand problemen heeft of mij nodig heeft dan mag die mij uiteraard wakker maken maar voor koffiekoeken met verse koffie sta ik ook graag op.

 8. Wat wou je als kind worden later? En wat ben je uiteindelijk geworden?

  Wat ik als kind wou worden dat weet ik niet meer maar als tiener wou ik leerkracht chemie of biologie worden. Ik ging wel biomedische wetenschappen studeren met de bedoeling om daarna de lerarenopleiding te volgen, maar intussen doe ik een doctoraat. Ik ben toch niet voor de lerarenopleiding gegaan omdat ik vreesde dat ik moeite zou hebben met leerlingen waarbij motivatie ontbreekt.

 9. Welke filmrol had jij wel op jou willen nemen?

  Oei, ik kijk heel weinig naar films, dus dit is een heel moeilijke vraag. Als ik dan toch moet kiezen, dan kies ik voor het meisje uit the notebook omwille van de romatische scène in het bootje in de regen. Nu ik hieraan denk wil ik die film wel nog eens zien (maar eerst een nieuwe werkende tv dus), want het is alweer veel te lang geleden.

 10. Wat bestel je op restaurant?

  Als ik niet kan kiezen dan kies ik voor een slaatje geitenkaas. Dit is relatief gezond en ligt niet te zwaar op de maag als je daarna nog een dessertje wilt nemen.

 11. Op welk talent van iemand anders ben je stiekem jaloers?

  Ik maak graag mijn eigen kledij maar slaag er zelden in om de perfecte combinatie van kledij met juwelen, riemen enz te vinden. Ik kan dus zeker wel jaloers zijn op mensen waarbij hun outfit altijd af is en als die mensen dat dan nog voor een redelijk beperkt budget kunnen doen dan ben ik helemaal jaloers.
Mijn genomineerden zijn

De vragen die ik graag beantwoord zou zien zijn:
1. Wat zou je doen als je de lotto won?
2. Met welk TV-personage zou je graag eens op restaurant gaan?

3. In welke kleuren is je woonkamer geverfd?
4. Wat is je lievelingsboek en waarom?
5. Wat is je lievelingskledingstuk?
6. Wat at je deze ochtend als ontbijt?
7. Naar waar wil je volgend jaar op reis?

8. In welk seizoen voel je je op je best?
9. Wat lust je absoluut niet?
10. Zou je naar het buitenland willen verhuizen?
11. Doe je aan sport?


Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.


Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.