Doorgaan naar hoofdcontent

De liebster award


Vorig weekend werd ik door Miss Pixie genomineerd voor de Liebster Award. Dit is een virtuele award voor beginnende blogster en wordt een 'stokje' genoemd dat doorgegeven wordt tussen bloggers. Het is de bedoeling om zo de persoon achter de blog beter te leren kennen.

Dank je wel dus Stephanie voor de nominatie.
Het is de bedoeling dat ik de vragen die Stephanie stelde beantwoord en zelf enkele andere blogs nomineer waarvoor ik dan ook vragen opstel. Ook deze mensen geven dan de award door en zo wordt het 'stokje' doorgegeven.


liebster-award Made by Ellen..
Dit zijn de vragen die ik moest beantwoorden:
 1. Wie is jouw blogidool?

  Goh, 1 blogidool kiezen vind ik zo moeilijk. Maar als het dan toch moet dan kies ik voor Annick van My minniemie omdat zij de eerste blog was die ik echt begon te volgen en nog altijd niet beu ben ;-).

 2. Wat is voor jou het leukste aan bloggen?

  Ik begon met bloggen omdat ik mijn naaisels wou tonen en dat is nog altijd wat ik het leukste vind. Ik naai niet speciaal voor mijn blog maar vind het wel leuk om erover te kunnen schrijven en aan te geven waar de moeilijkheden zitten bij de patronen. Zelf vind ik het ook leuk om naaiblogs te lezen omdat je zo ook veel inspiratie opdoet en je weet dat je niet de enige bent die af en toe een avond met je tornmesje doorbrengt ;-).
  Het is wel nog extra leuk als mensen een berichtje schrijven onder een bepaalde post. Sinds ik zelf een blog heb probeer ik dat ook vaker te doen op andere blogs en ik probeer om altijd te antwoorden op wat mensen schrijven.

 3. Hoe/Waar schrijf jij jouw blogposts?

  De meeste van mijn blogposts zijn gewoon aan de livingtafel geschreven. Die van Amsterdam (zonder foto's dan wel) schreef ik in de auto op terugweg van Amsterdam op mijn smartphone. Meestal schrijf ik eerst de tekst en maak ik dan de foto's. Een bericht kan dus gerust enkele dagen blijven staan tot ik tijd heb om foto's te gaan nemen. De foto's zijn meestal thuis genomen omdat we niet altijd tijd hebben om op verplaatsing te gaan. Ik probeer er nu wel op te letten om ze niet meer met mijn smartphone te nemen, zodat de kwaliteit iets beter is.

 4. Vertel iets over je laatste aankoop.

  Het laatste wat ik kocht, is een supermooi stofje van Amelia Milano bij Mon Depot. Het is bedoeld voor een workshop Mantel en ik zag het stofje al bij An van Paspelpoezen. Dit is helemaal de kleur die ik zocht voor mijn mantel. Ik hoop het snel in de bus (allé ja dat zal er wel niet inpassen, dus ik zal het moeten afhalen bij de post) te krijgen.

 5. En over je laatste miskoop.

  Helaas onze nieuwe tv, we kochten die enkele maanden terug. Maar door de verbouwingen bleef hij in de doos (veilig opgeborgen), nu blijkt hij niet te werken en door de lange tijd ertussen geloven ze niet dat wij hem niet zelf kapot gemaakt hebben.
 6. Wat doe je om te ontspannen?

  Kledij maken. Soms heb ik eens nood aan een snel-klaar projectje en soms kan een project waarbij ik echt moet nadenken hetgene zijn dat ik nodig heb. Maar sowieso iets met mijn naaimachine. Ik vind het ontspannend om eventjes helemaal op te gaan in een projectje, zo denk ik niet aan de andere zorgen of taken die nog wachten.
 7. Waar mogen ze jou voor wakker maken?

  Als iemand problemen heeft of mij nodig heeft dan mag die mij uiteraard wakker maken maar voor koffiekoeken met verse koffie sta ik ook graag op.

 8. Wat wou je als kind worden later? En wat ben je uiteindelijk geworden?

  Wat ik als kind wou worden dat weet ik niet meer maar als tiener wou ik leerkracht chemie of biologie worden. Ik ging wel biomedische wetenschappen studeren met de bedoeling om daarna de lerarenopleiding te volgen, maar intussen doe ik een doctoraat. Ik ben toch niet voor de lerarenopleiding gegaan omdat ik vreesde dat ik moeite zou hebben met leerlingen waarbij motivatie ontbreekt.

 9. Welke filmrol had jij wel op jou willen nemen?

  Oei, ik kijk heel weinig naar films, dus dit is een heel moeilijke vraag. Als ik dan toch moet kiezen, dan kies ik voor het meisje uit the notebook omwille van de romatische scène in het bootje in de regen. Nu ik hieraan denk wil ik die film wel nog eens zien (maar eerst een nieuwe werkende tv dus), want het is alweer veel te lang geleden.

 10. Wat bestel je op restaurant?

  Als ik niet kan kiezen dan kies ik voor een slaatje geitenkaas. Dit is relatief gezond en ligt niet te zwaar op de maag als je daarna nog een dessertje wilt nemen.

 11. Op welk talent van iemand anders ben je stiekem jaloers?

  Ik maak graag mijn eigen kledij maar slaag er zelden in om de perfecte combinatie van kledij met juwelen, riemen enz te vinden. Ik kan dus zeker wel jaloers zijn op mensen waarbij hun outfit altijd af is en als die mensen dat dan nog voor een redelijk beperkt budget kunnen doen dan ben ik helemaal jaloers.
Mijn genomineerden zijn

De vragen die ik graag beantwoord zou zien zijn:
1. Wat zou je doen als je de lotto won?
2. Met welk TV-personage zou je graag eens op restaurant gaan?

3. In welke kleuren is je woonkamer geverfd?
4. Wat is je lievelingsboek en waarom?
5. Wat is je lievelingskledingstuk?
6. Wat at je deze ochtend als ontbijt?
7. Naar waar wil je volgend jaar op reis?

8. In welk seizoen voel je je op je best?
9. Wat lust je absoluut niet?
10. Zou je naar het buitenland willen verhuizen?
11. Doe je aan sport?


Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.


Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…