Doorgaan naar hoofdcontent

een speciale june

Bijna twee jaar geleden trouwde ik met mijn schatje. Ons bruidsmeisje had die dag een kleedje aan van Filou and Friends.


De foto is niet echt duidelijk, maar het kleedje mocht ze houden en ik ga uiteraard geen foto's van kindjes op mijn blog posten zonder toestemming.

Toen ik vorig jaar in december voor het eerst naar de stoffenverkoop in Kapellen ging, zag ik daar hetzelfde stofje liggen. Dit stofje moest ik hebben! Ik zag er onmiddellijk een June dress in voor mezelf. 
In januari volgde ik de workshopreeks 'Jurk' bij 't Naaiatelier in Berchem, de ideale gelegenheid om dit stofje boven te halen en erin te knippen. 
Ik had vorige zomer al enkele Junes proberen te maken maar de blinde rits en het beleg aan de armen bleven een probleem. Deze keer is dat dankzij de uitleg van Lien heel goed gelukt.

 
De blinde rits (oké wel een foutje, print loopt niet door)

Ik was de jurk eigenlijk aan het maken voor een feest eind februari, maar toen mijn mama hem zag vond ze dat ik hem moest sparen voor de 80ste verjaardag van mijn meme. 
Ik vond gelukkig een bijpassend vestje in L en L want die dag was het rotweer. Hieronder vind je een foto van die dag. Ik had zelfs mijn trouwschoenen aan. stof: Filou and Friends (stoffenverkoop Kapellen)
patroon: June (LMV)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…