Doorgaan naar hoofdcontent

drie keer julia drie keer anders #3

Mijn derde, en voorlopig laatste, Julia is er eentje met buidelzak geworden. Om de Julia in sweaterstof te kunnen maken (die niet voldoende rekt in de lengte) moet je het voor- en achterpand in drie delen maken en de mouwen draaien op je stof om zo voldoende rek te hebben in je mouwen. Dit werkt heel goed, deze Julia is absoluut niet te smal aan mijn armen.
Omdat ik dan toch al met een gedeelde voorkant moest werken, leek het mij de ideale gelegenheid om ook de buidelzak eens te proberen. Hiervoor had ik toch wat schrik, maar dat is absoluut niet nodig. Marthe haar handleidingen zijn altijd heel duidelijk en dat is nu niet anders. Het lukte mij (en zelfs mijn mama) niet om de buidelzak bovenaan onzichtbaar vast te naaien aan de voorkant, deze hangt er nu dus los in, maar voor mezelf vind ik dat niet zo'n groot probleem.


My third, and last Julia is one with tunnel pocket. To be able to make the Julia in sweater fabric (which has not enough stretch in the vertical direction), it is necessary to make the front and back in three parts and turn the sleeves to have enough stretch in your sleeves. This adaptation works very well, the fit is perfect.
Since I had to work with a splitted front anyway, it was the perfect occasion to try the tunnel pocket. Because I had never made such a pocket before, I was a bit afraid of it. But that was completely unnecessary since Marthe clearly explains how to do it with pictures included. The only thing that did not work out was stitching the pocket invisible to the front. Even my mom couldn't do it. So the pocket is hanging loose in the sweater but I don't botter about that. Het is wel de Julia waar ik het minst tevreden van ben. De andere twee zijn beter geschikt om mee te gaan werken, deze is er eerder eentje voor in mijn vrije tijd. Maar wel een ideale trui voor sportieve activiteiten.

This sweater is the one I am the least satisfied about. Unlike the previous two, I will only wear this one in my spare time but because the sweater is really comfortable to wear, it will be my ideal sport sweater.stof: webshop Ki & Ko
Patroon: julia sweater (compagnie M)

Het is niet omdat ik voorlopig geen Julia's meer plan te maken dat mijn compagnie M plannen op zijn. Er ligt hier nog een Nina rok geknipt klaar en ook een Lotta staat nog op de planning. Ik twijfel ook nog of ik me aan een Nina broekrok zou wagen of niet. Wat denken jullie?

It is not because I won't make any Julia's anymore the first months that I will stop making Compagnie M patterns. For the moment I have a Nina skirt ready to assemble and also a Lotta skirt will be made in the next month(s). I am still doubting to make a Nina culottes. What do you think?

Reacties

 1. Sporty Delphine! Ik ben enorme fan van de Compagnie M patronen, maar de Nina broekrok is persoonlijk niet mijn ding, gelukkig verschillen smaken! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. schijn bedriegt ;-) ik ben niet zo sportief
   Ik denk dat ik de broekrok eerst eens uit een oud stofje uit mijn mama haar kast ga maken, is het niets dan wordt het een broek om boodschappen te doen met de fiets (naar het schijnt wel heel handig daarvoor).

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.