Doorgaan naar hoofdcontent

een pyjamabroek voor koude winteravonden

'Love at first stitch' is wat mij betreft een topper tussen de naaiboeken. Helaas heb ik nog niet veel tijd gehad om er veel uit te maken. De Megan werd hier wel al drie keer gemaakt en vooral de winterversies waren een succes. Ik verlang zelfs al tot ik ze terug kan dragen. Persoonlijk draag ik deze jurk het liefst in stretch katoen of tricot (voor de laatste moet je wel een maatje kleiner maken). In mijn katoenen versie heb ik niet genoeg bewegingsvrijheid aan mijn mouwen.

'Love at first stitch' is my favorite pattern book. Unfortunately I did not have the time to make a lot of the patterns. De Megan dress however was made 3 times and I am already looking forward to the moment I can wear my winter versions again. I personally prefer making the Megan in stretch coton (then just follow your size) or knitted fabric (then a smaller size is necessary), normal cotton is too stiff in my opinion to be able to move well in the sleeves.


De ochtend voor ik op congres vertrok had ik nog een beetje tijd over om iets te naaien, maar zo net voor vertrek wou ik geen ingewikkelde patronen waar ik veel bij moest nadenken, dus koos ik voor de Margot pyjamabroek.
Dit is een heel simpel model, twee voorkanten, twee achterkanten, omslaan voor de elastiek (of het touwtje) en inleggen. Ik hoef je dan ook niet te zeggen dat deze pyjamabroek snel in elkaar zat zeker?

 stof: uitverkoop Tasjke & co
The morning before I left for the conference, I had some time left to sew something. I was looking for a simple pattern so that I didn't have to think a lot. I choose the Margot pyjama pants. 

This is a really simpel pattern, it is situated in front of the book and the book goes from easy to harder. The pants were finished in 1.5 hours, drawing the pattern and cutting the fabric included.


Ik maakte deze keer een pyjamabroek in flanel, zalig zacht. De maat klopte ook perfect met de matentabel aangezien het stofje niet rekt. Nog snel een bijpassend t-shirt en leuke sloefjes gezocht in de Primark (wou dat gewoon eens gezien hebben, maar ik was wat teleurgesteld in het aanbod) en mijn pyjama was af.
Ideaal om in de winter voor de tv te hangen 's avonds of zelfs een hele dag in rond te lopen in het weekend.This time I made the pyjama pants in flannel, really soft. The size was perfect since the fabric has no stretch. After searching a matching T-shirt I had a new pyjama. I bought the T-shirt and sheep socks in Primark (I wanted to see the Primark but was a little bit disappointed in the clothes there).

Ideal to watch TV at night in the winter or even wear it the whole day in the weekend.

Reacties

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloƩ jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…