Doorgaan naar hoofdcontent

naaien voor mannen: een hemd

Mijn kleerkast begint iets te goed gevuld te raken, dus was het nog eens tijd om iets voor mijn ventje in elkaar te zetten.
Op het werk draagt hij altijd een hemd en ik moet me haasten met wassen en strijken om rond te raken zodat hij telkens genoeg propere hemden hangen heeft. Dus een hemd zou het worden.
Ik maakte dit model al twee keer. De eerste keer was niet zo'n succes, het hemd was een beetje scheef. Maar wel draagbaar als hij het open laat hangen met een t-shirt onder, niet voor het werk dus. De tweede versie was al stukken beter, maar de kleur flatteert hem niet echt. Het wordt wel vaak gedragen en zowel de stof (soft cactus) als het model zijn dus goedgekeurd. De aanwezigheid van een borstzakje is een must (dat kwam ik te weten nadat ik al 2 jaar hemden zonder koop :s).

Toen de nieuwe collectie van soft cactus uitkwam bestelde ik onmiddellijk dit stofje bij mijn favoriete stoffenwinkel. Het bleef helaas nog eventjes in mijn bakken liggen.
Enkele weken terug begon ik dan aan het hemd tijdens het naaicafé bij Madeline. Uiteraard raakte het niet af op één avond en na een daaropvolgend avondje waarop er meer getornd werd dan genaaid, bleef het nog eventjes liggen.
Maar intussen is het afgeraakt. Sedert de asymmetrische eerste versie, wordt de kraag hier met een meetlat nagemeten en hij is wel degelijk symmetrisch ;-).

stof: Soft Cactus van bij Madeline de stoffenmadam
knoopjes: Mertens Mercerie in Melle
patroon: bijlage knip april 2014


Dit is nog een zomerhemd want een winterhemd met manchetten daar durf ik nog niet aan beginnen. Er staat wel een workshop gepland daarvoor dus binnen enkele maanden komt ook dat in orde en kan ook zijn wintergarderobe aangevuld worden.

Reacties

 1. Wauw, knap gemaakt! Mijn man wacht 1,5 jaar (on)geduldig op zijn hemd.... Schandalig lang, ik weet het, maar meneer wil lange mouwen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oei lange mouwen, dat durf ik ook nog niet, maar daarvoor zijn er workshops ;-) korte mouwen is niet zo heel moeilijk, alleen de eerste keer wat prutsen aan de kraag maar daarvoor zijn er teststofjes hé

   Verwijderen
 2. Amai Delphine, moedig van jou en bovendien heel goed goed gelukt! Mannenkleding is voorlopig nog niet aan mij besteed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. derde keer goede keer hé ;-) dat ging ook niet van de eerste keer bij mij hoor. trouwens volgens mij kan je dat zeker wel mannenkledij, de meeste mannen dragen ook t-shirts hoor ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.