Doorgaan naar hoofdcontent

een Megan uit tricotIk schreef eerder al dat ik de Megan jurk uit 'Love at first stitch' een superpatroontje vind, een nieuwe versie voor de winter kon dus niet ontbreken.
Op het stoffencircus in Puurs kocht ik een leuk stofje bij het kraam van de stoffenstunter (ik had moeite om te kiezen, zoveel leuke damesstoffen) en ging al snel aan de slag thuis. Zoals altijd was het natuurlijk nog wat langer wachten op een gelegenheid om foto's te nemen. Vandaag combineerden we een bezoekje met mijn grootouders met een wandeling in het Provinciaal Domein De Palingbeek bij Ieper. Het prachtige weer en het mooie park waren de ideale setting voor deze foto's.

In a previous blogpost I already mentioned that I realy love the Megan from 'Love at first stitch', so a new version was obvious.
Two weeks ago I bought the fabric at a fabric market in Puurs (so many nice adult fabrics, it was hard to choose) and started quickly with the dress. But off course, it took some time to find a good occasion to take pictures.

Eigenlijk hoeft er niet zoveel verteld te worden over deze jurk, ik liet de rits achterwege en knipte een maatje kleiner aangezien de jurk voor katoen bedoeld is. Het rimpelen van de mouwtjes ging niet zo goed in dit stofje dus werden het pofmouwtjes. 
Het stofje zit zalig en hoeft niet gestreken te worden, ik denk dat ik dit jurkje deze winter vaak uit de was zal halen ;-).

I did not add a zipper and took one size smaller dan usual because the dress is ment to be in coton. The sleeves are also different because it was not easy to get wrinkels in the stretch fabric.
I really love the fabric, it is so comfortable and I don't need to iron it, so I am sure I will wear it a lot this winter.

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.