Doorgaan naar hoofdcontent

mijn allereerste compagnie M naaisel

Nu de dagen plots veel kouder worden, werd het tijd om de winterkleren opnieuw boven te halen. Het leukste vind ik, dat ik nu zelfgemaakte stuks van vorig jaar tegenkom. Een van deze stuks is mijn Lotta rok die ik maakte tijdens een workshop bij de stoffenmadam in Lier met de begeleiding van Marthe zelf.
De stofjes zijn van soft cactus en kocht ik bij de stoffenmadam. Dit rokje is echt een succes hier, ik vol me onmiddellijk feestelijk doordat de rok wat 'poeft' met de rimpeltjes en ook op het stofje was ik onmiddellijk verliefd.

Now that the days get colder, I took my winter clothes again. What I like the most about that is that I can wear my self-made clothes that I made last winter, again. One of those items, is the Lotta skirt I made during a workshop at 'De stoffenmadam' with Marthe herself.
Both fabric are Soft cactus and I bought them at 'De Stoffenmadam'. This skirt is a real success for me, I feel all dressed-up because of the 'pouffie' effect of the wrinkels and also the fabric was love at first sight.Door aan deze workshop terug te denken besef ik ook wel welke vooruitgang ik gemaakt heb op dat jaartje (zelfs nog net geen jaartje want de workshop was denk ik in december). Vorig jaar had ik een beetje schrik van Marthe, niet dat je schrik hoeft te hebben van Marthe, maar mijn naaikunsten waren maar net goed genoeg om het tempo te kunnen volgen aan de afwerkingsgraad die nodig was. Maar je ziet het kwam goed hoor (ik naaide toen nog geen 6 maanden, dus je kan zeker een workshop bij Marthe volgen als beginner). De workshop die ik deze zomer bij Marthe volgde was veel meer relax voor mij, ik kon vlot werken met haar handleiding en het naaien ging veel vlotter. Ik deed tijdens de workshop zelfs extra mijn best (vooral het draadjes afknippen tussendoor durft bij mij anders al eens vergeten worden).

Now that I am thinking about last years workshop, I realise that I made a lot of progression in this one year. Last year I was a little bit afraid of Marthe, not that you should be afraid of Marthe, but my sewing skills were only just good enough to follow during the workshop. But you see, I managed to make a beautiful skirt (I only had 5 months of sewing experience then, so it is possible to follow a workshop from Marthe as a beginner). The workshop that I followed this summer was way more relax for me. I was used to her sewing instructions and everything went smoother. I even worked extra hard to work precise.

Ik heb intussen nog een Lotta gemaakt maar die stof is niet soepel genoeg, dus die rok valt niet zo mooi. Mijn volgende Lotta is ook al gepland en dit opnieuw in stofjes van bij de Stoffenmadam. Als ik ooit de tijd vind ;-), dan begin ik er aan.

In the meantime I made another Lotta, but that fabric was not light enough. But the fabrics for my next Lotta are already in my stash, so stay tuned.

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.