Doorgaan naar hoofdcontent

mijn allereerste pattern hack

Als ik op andere naaiblogs kijk dan ben ik altijd jaloers op hun pattern hacks. Dat wil ik ook kunnen dacht ik. De wedstrijd van compagnie M was voor mij de stimulans om eens eentje uit te testen. Dus hier vind je mijn eerste bescheiden poging tot een pattern-hack.Ik ben niet helemaal tevreden van het resultaat dus zal ik het toch niet insturen voor de wedstrijd. Maar ik heb echt superveel bijgeleerd.

When I look around on other blogs I am jealous on their pattern hacks. The competition of Compagnie M was the ideal oppurtunity to test my very first pattern hack ever. I am not completely satisfied with the result, so I will not send it for the competition but I learned a lot.Ik combineerde de zakjes van de Mira broek (waarvan ik hier schreef dat ik de zakjes nog eens wou testen maar de broek niet meer) en dit in een gouden biais (veritas), met de Nina-broekrok. Het ene zakje is goed gelukt, het andere wat minder (les 1 opschrijven wat ik doe zodat ik het tweede even goed kan ;-) ). Ik voegde ook twee kleine plooitjes toe vooraan, gewoon omdat ik dat leuk vond.
Ik liet het goud ook op andere plaatsen terugkomen (je herkent het stofje van mijn eerste Nina rok) en als finishing touch naaide ik het beleg vast met de hand. Mensen die mij kennen weten dat dit niet mijn specialiteit is, ik deed er dan ook 3 uur (welliswaar met pauzes tussen, dus in totaal een tweetal uur) over.

I made a combination of the Mira pants pockets, you saw them here, with the Nina culottes. I made the pockets with golden biais from Veritas and used fabric with a touch of gold for the lining of the pockets. The first pocket is almost perfect, but the second one not. So lesson 1: note what I do so that I can 'copy-paste' the method for the second pocket.
I also did some hand stitching on the inside, something I really hated before. I am really slow, it took me almost 3 hours to complete it, but Marthe is right, I like the result better especially in this kind of fabric.
Ik weet nog niet of ik deze broekrok veel zal dragen want een broekrok dat heb ik al jaren niet meer gedragen, maar ik geef het zeker een kans. Mijn ventje (die anders niet zo voor 'gewaagdere' kledij is) vindt deze wel mooi en eigenlijk ben ik zelf ook wel fan. Het enige wat ik moeilijk vind is gepaste schoenen vinden (vandaar de kousenvoeten).

I am not sure if I will wear this pair of culottes a lot, because it is my very first time in years I own one, but I will give it a chance. My husband likes it and actually I do to, but I am not sure what kind of shoes to combine it with (that's why the pictures are taken with only socks on). 

Reacties

 1. Ik zie dat graag, een broekrok. En ik vind dat jij er ook heel mooi mee staat. Je moet eens op pinterest zoeken naar "culottes" en dan zie je verschillende soorten styling met schoenen en laarzen. Bij deze kniekousen zou ik hoge laarzen dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je voor de tip. Als ik het zo wat rondkijk op pinterest dan denk ik dat ik nu voor de kniekousen in hoge laarzen ga en in het voorjaar voor open schoenen met een hak (veel te koud nu). Jij staat ook mooi met een broekrok vind ik.

   Verwijderen
  2. Leuke blog!
   Je hebt een volger bij (via blogger)
   Groetjes Lesley
   www.frullemieke.blogspot.be

   Verwijderen
  3. dank je wel!
   ik zag je nog niet staan tussen de volgens maar ik ben dan ook nog maar een beginnende blogster, waarschijnlijk kijk ik verkeerd ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloƩ jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…