Doorgaan naar hoofdcontent

#boostyourpositivity my body and me

Het thema van #boostyourpositivity is deze keer body en de vraag of je daar dan wel of niet tevreden van bent.

Al bij al kan ik zeggen dat ik wel tevreden ben met mijn lichaam, uiteraard zijn er enkele nadelen aan: mijn kuiten zijn wat dikker geworden (door te lopen dan nog...), mijn buik strak houden is ook niet alles en mijn haar is iets te snel vettig naar mijn mening. Maar ik pas nog in al mijn kleren en kan heel veel verschillende soorten kledij dragen zonder dat ik raar bekeken wordt, dus ik kan niet klagen.

Wat mij vooral opvalt de laatste tijd op sociale media en blogs is dat de gezonde levenstijl meer en meer opgedrongen wordt. Pas op, ik heb niets tegen gezond leven waarbij je gezond eten combineert met een gezonde dosis sport. Maar het lijkt nu meer en meer alsof je persé suikervrij moet eten en je geen karakter hebt als je niet drie keer per week gaat sporten.
Wel ik zeg jullie heel eerlijk: ik eet suiker. Ik probeer dat uiteraard te beperken maar helemaal niet zondigen dat zit er hier niet in. Bereide maaltijden komen hier zelden op tafel en de laatste 4 jaar at ik één keertje frietjes van het frituur. Maar mijn zelfgekookte gerechten bestaan ook geregeld uit Vlaamse kost (lees: witloof met kaas en hesp enz), dus niet persé slaatjes.  Ik let er wel op dat ik dagelijks een portie yoghurt en twee of drie stukken fruit eet. Ik probeerde een tijdje granola te eten als ontbijt en had dan inderdaad pas 4 uur later terug honger, maar ik had toen constant last van een opgeblazen gevoel, dus momenteel eet ik terug een boterham.

Sedert iets meer dan een jaar gaan we ook geregeld lopen. In sommige periodes ging dat heel goed, drie keer per week een halfuurtje of langer was dan doenbaar. Maar de laatste maanden lukt het maximum één keertje per week. De nieuwe job van mijn ventje en de afwerkingswerken hier in huis deden uiteraard geen goed aan onze sportfrequentie. Het belangrijkste is dat we niet stoppen met lopen en het wat onderhouden tot de volgende actievere periode.
Verder probeer ik zoveel mogelijk korte verplaatsingen met de fiets te doen om zo mijn beweging te krijgen, nu het winter wordt zal dat wel vaker te voet zijn maar ook dat is beweging.

Ik wil met deze post zeker niet ingaan tegen de gezonde levensstijl die mensen aangenomen hebben maar ik wil gewoon mensen die het net als mij moeilijk vinden om een strikte levensstijl aan te houden, laten weten dat ze niet de enige zijn. Ik word zelf heel onzeker van alle berichten over hoe je wel of niet moet eten en/of sporten, dus ik hoop dat ik dit kan wegnemen bij andere mensen.

Reacties

 1. Die dikker wordende kuiten van het lopen, ik ken het :) nu ik overgeschakeld ben op snelwandelen, vind ik het beter worden.
  Een gezonde levensstijl wordt inderdaad goed gepromoot. En sommige van hen promoten ook de verkeerde dingen, dat is me ook al opgevallen.
  Maar je zit goed in je vel, bereidt zelf al je maaltijden en sport, dan zit je goed denk ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen de ontbijtchallenge op IG bezig was leek ik ook de enige die het op een boterhammetje houdt 's morgens. Chiazaden, granola, allerhande muesli-bereidingen. Ik ontzie het om eraan te beginnen al lust ik het wel allemaal! Nu heb ik een superfood-pakket gewonnen bij Josie en kan ik binnenkort ook aan de slag met receptjes :-D Eens zien wat dat geeft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heel erg benieuwd of je dat bevalt dat superfood-pakket
   ik ben 's morgens meestal te lui (en heb in de week te weinig tijd) om veel moeite te doen ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.