#boostyourpositivity my body and me

Het thema van #boostyourpositivity is deze keer body en de vraag of je daar dan wel of niet tevreden van bent.

Al bij al kan ik zeggen dat ik wel tevreden ben met mijn lichaam, uiteraard zijn er enkele nadelen aan: mijn kuiten zijn wat dikker geworden (door te lopen dan nog...), mijn buik strak houden is ook niet alles en mijn haar is iets te snel vettig naar mijn mening. Maar ik pas nog in al mijn kleren en kan heel veel verschillende soorten kledij dragen zonder dat ik raar bekeken wordt, dus ik kan niet klagen.

Wat mij vooral opvalt de laatste tijd op sociale media en blogs is dat de gezonde levenstijl meer en meer opgedrongen wordt. Pas op, ik heb niets tegen gezond leven waarbij je gezond eten combineert met een gezonde dosis sport. Maar het lijkt nu meer en meer alsof je persé suikervrij moet eten en je geen karakter hebt als je niet drie keer per week gaat sporten.
Wel ik zeg jullie heel eerlijk: ik eet suiker. Ik probeer dat uiteraard te beperken maar helemaal niet zondigen dat zit er hier niet in. Bereide maaltijden komen hier zelden op tafel en de laatste 4 jaar at ik één keertje frietjes van het frituur. Maar mijn zelfgekookte gerechten bestaan ook geregeld uit Vlaamse kost (lees: witloof met kaas en hesp enz), dus niet persé slaatjes.  Ik let er wel op dat ik dagelijks een portie yoghurt en twee of drie stukken fruit eet. Ik probeerde een tijdje granola te eten als ontbijt en had dan inderdaad pas 4 uur later terug honger, maar ik had toen constant last van een opgeblazen gevoel, dus momenteel eet ik terug een boterham.

Sedert iets meer dan een jaar gaan we ook geregeld lopen. In sommige periodes ging dat heel goed, drie keer per week een halfuurtje of langer was dan doenbaar. Maar de laatste maanden lukt het maximum één keertje per week. De nieuwe job van mijn ventje en de afwerkingswerken hier in huis deden uiteraard geen goed aan onze sportfrequentie. Het belangrijkste is dat we niet stoppen met lopen en het wat onderhouden tot de volgende actievere periode.
Verder probeer ik zoveel mogelijk korte verplaatsingen met de fiets te doen om zo mijn beweging te krijgen, nu het winter wordt zal dat wel vaker te voet zijn maar ook dat is beweging.

Ik wil met deze post zeker niet ingaan tegen de gezonde levensstijl die mensen aangenomen hebben maar ik wil gewoon mensen die het net als mij moeilijk vinden om een strikte levensstijl aan te houden, laten weten dat ze niet de enige zijn. Ik word zelf heel onzeker van alle berichten over hoe je wel of niet moet eten en/of sporten, dus ik hoop dat ik dit kan wegnemen bij andere mensen.

Reacties

 1. Die dikker wordende kuiten van het lopen, ik ken het :) nu ik overgeschakeld ben op snelwandelen, vind ik het beter worden.
  Een gezonde levensstijl wordt inderdaad goed gepromoot. En sommige van hen promoten ook de verkeerde dingen, dat is me ook al opgevallen.
  Maar je zit goed in je vel, bereidt zelf al je maaltijden en sport, dan zit je goed denk ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen de ontbijtchallenge op IG bezig was leek ik ook de enige die het op een boterhammetje houdt 's morgens. Chiazaden, granola, allerhande muesli-bereidingen. Ik ontzie het om eraan te beginnen al lust ik het wel allemaal! Nu heb ik een superfood-pakket gewonnen bij Josie en kan ik binnenkort ook aan de slag met receptjes :-D Eens zien wat dat geeft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heel erg benieuwd of je dat bevalt dat superfood-pakket
   ik ben 's morgens meestal te lui (en heb in de week te weinig tijd) om veel moeite te doen ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

oefenen op een v-hals

Een tussendoortje