Doorgaan naar hoofdcontent

workshop damesmantel


Een mantel dat had ik nog niet (echt eerlijk waar!). Mijn mama verklaarde mij gek maar Nancy kon mij overhalen om deze workshop te volgen in haar winkeltje. En ik heb er zeker geen spijt van. Het patroon valt supergoed mee om te maken en met de goede begeleiding van An ging het vlotter dan verwacht.
Op het einde van de dag stootten we wel op een foutje maar An had al snel een oplossing klaar, ik maakte dan nog een foutje bij het rechtzetten van het foutje (tjah na bijna 10 uur naaien is de concentratie niet zo groot meer) maar dat werd vakkundig opgelost door An.Mijn mantel raakte uiteindelijk niet af (en dat lag zeker niet aan An want ik mocht nog blijven ook al was al de rest al door) dus werd die op donderdag verder afgewerkt tijdens het Open Naaiatelier. Dat apprecieer ik echt, bij De Stoffenmadam ga je met een afgewerkt stuk naar huis of kom je nog eens terug.
 Er werd bijna een hele avond met de hand genaaid want de volledige zoom is met een blinde zoom vastgezet (de tweede keer dat ik dat doe, binnenkort kunnen jullie hier de eerste keer bewonderen).

Het buitenstofje komt van bij Mon Depot (blauwe wol van Amelia Milano), ik werd verliefd op de kleur toen het op de blog van An verscheen. De mantel heeft ook een laagje molton en een dikkere tricot als voering (gladde voering voor de mouwen wel) van bij de stoffenmadam. Aangezien ik niet de juiste knopen vond koos ik voor grote drukknopen, ik vind het ook wel passend bij deze effen kleur dat je geen knopen ziet. 
Ik heb jammer genoeg geen stof meer over om een riem te maken voor erop, maar zonder vind ik de mantel ook heel mooi. 

Het voorbeeld dat op het patroon zelf getoond wordt is met de naden naar buiten. Toen ik zag dat we deze mantel gingen maken schrok ik wel, want ik vond het niet echt mooi. Maar wij werkten hem anders af en voegden ook nog steekzakken toe in de zijnaad. De mantel werd ook een groot stuk ingekort bij mij. Nu ben ik wel overtuigd van de keuze van An en Nancy (gelukkig maar na al dat werk ;-) ). Ik maakte een maatje groter dan normaal omdat ik zoveel lagen stof voorzien had en om ervoor te zorgen dat ik zelfs met een dikke wintertrui in mijn mantel pas.

Ik ben zelf heel tevreden met het resultaat en heb al zin om volgend jaar een nieuw exemplaar te maken in zwarte of grijze wol. De andere vrouwen maakten ook stuk voor stuk pareltjes (ik ben stiekem jaloers op die van Wendy ;-) ) dus inspiratie genoeg voor volgend jaar.

Binnenkort start ik aan het breien van een bijpassende sjaal (in het kleur van de voering). Zoals jullie hier al konden lezen ligt mijn breitempo helaas heel erg laag, dus ik koos alvast een sjaal uit mijn lade uit om mijn jas voorlopig mee te combineren.

De mantel werd al gedragen voor de opening van Mon Depot.. Dit seizoen is echt niet zo'n leuk seizoen om foto's te nemen voor de blog, daglicht is zeldzaam en het weer werkt ook niet altijd mee. Binnenkort dus iets meer foto's van bij de kerstboom, maar in het voorjaar maken we dat dubbel en dik goed met meer foto's in open lucht, beloofd!

Reacties

 1. Super, Delphine! Hij staat je echt mooi! Laat de koude dagen maar komen. Nog eens bedankt voor de gezellige dag en avond x (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele karwei denk ik, maar het resultaat is dan ook meer dan geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks!
   het werk viel echt veel beter mee dan verwacht, je moet zeker eens die workshop overwegen. de voldoening van zo'n groot werk is ook groter

   Verwijderen
 4. Hopelijk wordt het nog wat kouder zodat je dubbel kan genieten van je dikke jas. Mooi gemaakt, staat je prima!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu is het inderdaad nog te warm, dus ik bestel koud maar droog weer ;-).

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Bij Madeline De Stoffenmadam in Lier. Een leuke dag erbovenop.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.