Doorgaan naar hoofdcontent

De langverwachte Louisa voor dames en tieners


Enkele weken terug kreeg ik in mijn mailbox een mailtje van Marte van Compagnie M, of ik wou deelnemen aan de test van haar Louisa jurk voor vrouwen. Daar moest ik uiteraard geen twee keer over nadenken. Bij deze test was een specialleke voorzien, ze organiseerde namelijk een testevent in Bar Stark in Deurne.
Ik was toch wel wat zenuwachtig voor dat event, maar dat bleek helemaal niet nodig. Ik kwam naast Marie-Paule van Sopoposew te zitten en in de buurt van Madame Stof. Dat bleken twee heel toffe madammen om van de rest van de tafel nog maar te zwijgen, Ivy, Seija,... .
Er was voldoende ruimte voor alle 30 de madammen en door de opbouw van de  ruimte zelf klonk het niet als een kippenhok vol tetterende dames. Ik hoorde Marte zelfs zeggen dat je een speld kon horen vallen.
Bar Stark zelf is ook echt de moeite, ik bestelde er eerst een cappuccino. Ik kreeg niet alleen een heel lekkere cappuccino maar een echt kunstwerk voor mijn neus!


A few weeks ago, I received an e-mail from Marte. She asked me to test her new Louisa dress for women. On top of that, she organised a test event at Bar Stark.
Before the event, I was nervous, but that was completely unnecessary. I met a lot of new people including so popo sew and madame stof. I like to read their blogs even more after the event, they are not only nice on their blog but even better in real life. Most of the other blogs were unknown for me before the event, but now my reading list is extended with a lot of interesting new blogs.

The workshop space was big enough for 30 ladies and you even wouldn't tell that we were chatting all the time ;-).
Bar Stark is a coffee bar located in a castle and I would definitely recommend the cappuccino. The capuccino was a work of art (and really good). 
Ik zou nog wel eventjes kunnen doorgaan over die superleuke dag maar tijd om het over de louisa te hebben. Ik koos voor de versie met asymetrische zakken in een effen stofje van bij de stoffenmadam. Haar gabardine dat is toch een zaligheid, mijn ventje droeg zijn short deze zomer ook al zo graag. Mijn borstomtrek valt in een 38 maar voor de rest ben ik smaller (nota van de man des huizes: er is niets mis met mijn borstomtrek ;-) ). Ik vertrok dus van een 38 die ik versmalde aangezien ik daar een 36 paste en bleek dat die wat tegen trok aan mijn schouders. Na het zien van mijn eindresultaat zei Marte dat ik de volgende keer best een 36 neem met een borstcorrectie. Met mijn beperkte naaiervaring is dat toch een brug te ver, maar in Marte haar definitieve handleiding komt er een stukje over aanpassingen, dus ik probeer het binnenkort zeker eens!

Naaien met een bende vrouwen is een voordeel als je moet versmallen, je krijgt hulp bij het spelden (dank je wel Marte!) en nameten van de zoom (ik ben zelf scheef zo bleek...) en het allerbelangrijkste: er is altijd iemand om je rits open of dicht te doen!

Ik ben zeker en vast tevreden met mijn jurk, hij zit super en door de stretch in de stof heb ik nog voldoende bewegingsruimte.
Na het event moest ik enkel nog omzomen. Aangezien er maar een halfuurtje tijd meer was hield ik dat voor thuis want blindzomen (met de hand dan nog) dat deed ik nog nooit zelf en wou ik dus rustig proberen. Ik vroeg tijdens een vrije workshop in 't Naaiatelier om het eens voor te tonen, want Marte is de eerste die er in slaagt om mij een jurk met de hand te laten omzomen.
Dan was het enkel nog wachten op beter weer om foto's te nemen. Voor deze gelegenheid wou ik echt wel op locatie gaan, de wind speelde mij wel wat parten tijdens de shoot zoals je wel kan merken. Maar mooi weer dat kwam de laatste weken enkel voor op dagen dat ik moest werken.

een blinde zoom
waar is de rits? ;-)Time to talk about the dress. I really liked the version with the assymetrical pockets so that's the one I made at the event. I went to 'de stoffenmadam' to find the perfect fabric. I wanted a stretch fabric and she proposed this one. I really like the fabric, it is really comfortable to wear. 

I have size 38 for my chest but all my other measurements are smaller. For this version I made the 38 which I adapted to the rest of my measurements. But next time I will start with the 36 and do a chest adjustment. I was not able to do that on my own, but in the final pattern the explanation for this adjustment is included.

Sewing with so many nice people is really handy when you need someone to help you with your adjustments and checking the length of the dress. And of course you have extra hands to open your zipper ;-)!

At the end of the day I only had to finish the hem, this time (first time ever!) I finished it with some hand stitching.
Taking pictures outside was a real challenge, it was a really windy day (as you can see on the pictures) but I really wanted to have day light and a nice location.


Rep je dus naar Marte haar site en bestel het patroon, dan heb je je feestjurk nog op tijd. Deze week krijg je 10% korting met de code LOUISA10.

The only thing you have to do is visiting Marte her website and buying the pattern. With the code LOUISA10 you have a 10% discount till the end of the week.
 You still have plenty of time to finish your party dress or adding the pattern to your Chrismas wishlist.

Reacties

 1. Als ik het zo lees toch wel spijt dat ik me niet ingeschreven heb voor het testevent. Jouw versie is heel mooi geworden, mooie kleur van stof! Het patroon heb ik zonet met de post ontvangen, straks aan de mijne beginnen tekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel! Begin maar snel aan jouw versie dan kan ik ook komen piepen! Met welke optie ga je beginnen?

   Verwijderen
 2. Heel mooi !!
  En het was me een genoegen om tegenover jou aan tafel te zitten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik vond het ook super om jou te leren kennen en met zo'n mooie juliajurk was het nog extra mooi om op te kijken ook ;-)

   Verwijderen
 3. Het was echt een geweldige dag, dat test event! Wat een mooie jurk is het geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja Delphine, je staat er echt super mee! Mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel! Dit model staat echt superveel mensen mooi en met haar uitgebreide handleiding over aanpassingen is mijn borstomtrek geen probleem meer (en andere mensen hun heupomtrek of wat er ook afwijkt van de standaard maten)

   Verwijderen
 5. Wat een leuke jurk Delphine! Je staat er prachtig mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! ik ben heel benieuwd naar jouw foto's want op de hanger is dat al een toppertje!

   Verwijderen
 6. Mooie jurk! En die borstaanpassing is weliswaar veel werk, maar ik vind Marte's uitleg heel duidelijk. En anders mag je 't mij ook vragen; ik weet nu hoe het werkt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke jurk! Ik vind de setting van je foto's ook geweldig! Zet die foto's volgende keer maar groter! Dat mag je met fierheid tonen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik probeer volgende keer wat meer foto's te nemen, maar de wind zorgde voor wat moeilijkheden ;-)

   Verwijderen
 8. Hoewel ik absoluut fan ben van de kangoeroezak, hoe meer ik de versies zie met de zijzakjes, hoe liever ik ze zie! Dus ook bij deze versie. Ik vind hem heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en ik heb het omgekeerde met de kangoeroezak. Eerst niet zo'n fan maar nu ga ik er toch eens eentje proberen (net een stofje voorgewassen).

   Verwijderen
 9. nog een tijdje na datum ;-) maar bedankt voor de tip (via facebook ;-)). mooie versie in een erg mooie en flatterende kleur!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.