Doorgaan naar hoofdcontent

een feestelijk kleedjeEnkele maanden geleden kocht ik dit stofje bij De Stoffenmadam. Ik wist al vrij snel dat ik de Ginger jurk uit de allereerste lmv wou maken toen ik haar blogpost las, maar het stofje bleef wat liggen. Zo'n jurk draag je namelijk niet om te gaan werken ;-).
Toen oudjaar in zicht kwam begon ik er aan. De jurk lukte verrassend goed, ondanks het gladde stofje en het ontbreken van boventransport op mijn Singer.
Het stofje is ook zalig om te dragen, alleen ruikt het heel snel naar zweet.
Als je zelf dit modelletje wilt naaien, let dan goed op want het tailleert helemaal niet zo groot als we van lmv gewend zijn! Ik pas er in maar veel verdikken mag ik toch niet.
Ik plande eerst om er nog een riempje op te maken maar het is veel minder los dan ik dacht waardoor ik dat achterwege liet.
Toen ik aan de jurk begon vergat ik dat je hieronder geen bh kan dragen zonder dat die zichtbaar is, aangezien geen bh voor mij geen optie is zal ik er op proberen te letten dat ik altijd een mooie draag in combinatie met dit kleedje ;-).


Ik kreeg gisteren heel veel complimenten met dit kleedje en ben er dus zeker van dat het nog meerdere keren uit de kast zal komen voor feestjes. De eerste gelegenheid hiervoor is al eind deze maand.

Reacties

 1. Mooi stofje inderdaad! Voor je bh-probleem kan dit filmpje misschien inspiratie bieden: https://m.youtube.com/watch?v=IpOgmHKzmS0
  Ik heb het nog niet zelf geprobeerd maar bij mij is geen bh dragen ook geen optie dus ik vermoed dat ik me er wel eens aan ga wagen,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel! ik zal het inderdaad eens bekijken en een oude bh zoeken

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Nivalis van sofilantjes

For English scroll down

De laatste tijd volgend de patroontests snel op elkaar. Ik zeg elke keer dat ik er wel eens enkele ga overslaan maar dan komt er eentje waar ik al lang naar uitkeek en geef ik toch toe... Maar spijt heb ik zeker niet!
Deze keer was dat het geval voor de Nivalis van sofilantjes. Een patroon dat al bestaat voor kinderen maar nu dus ook voor vrouwen. Eentje waarbij de colorblock optie mij heel erg aansprak en waarbij ik dus heel blij was dat ik die mocht testen. Een volgende keer probeer ik zeker de kraagoptie want die vind ik ook heel leuk, maar testen betekent dat je de opties test die je toegewezen krijgt, dus vandaar de gewone halsbies. Over die laatste kan ik trouwens zeggen dat die heel mooi plat valt bij mij, dus zeker geen klachten daarover.
Het was de eerste keer dat ik een full bust adjustment moest doen voor een patroontje, de uitleg vind je in de werkbeschrijving dus dat kwam helemaal goed en nu mijn patroondelen aangepast zijn kan ik die blijven herge…

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloƩ jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …