Doorgaan naar hoofdcontent

workshop mannenhemd


November was een drukke naaimaand, 3 workshops en een testevent stonden gepland. De workshops waren er dan nog die niet op één dagje afgewerkt waren.
Ik begon met de workhop eigen creaties (drie avonden), daarna volgde de workshop mannenhemd en de dag erop het testevent (waarvan je hier het verslagje en resultaat kan zien). Als laatste volgde ik nog een workshop mantel bij de stoffenmadam (ook hiervan verscheen het resultaat al hier).
Zoals je hier al kon zien maakte ik al eens een zomerhemd voor mijn ventje, maar een winterhemd met manchetten dat was toch nog een brug te ver. Een dagje quality-time met mijn mama werd ingepland.
Er werd veel genaaid die dag maar toch was de workshop te kort, jammer genoeg konden we niet blijven doorwerken tot het hemd af was. Ik denk dat er voor het hemd toch minimum een workshop van 10u tot 18u nodig is (dus minimum zo'n twee uur extra). Met zo'n drukke naaimaand lukte het dan ook niet onmiddellijk om het af te werken. Doordat ik het te lang liet liggen zag ik niet meer hoe het verder moest, ik stopte het dus in mijn mama haar handen.

Een volgende keer zal ik het borstzakje wat anders afwerken. Mijn mama herinnerde zich nog de manier waarop ze het vroeger geleerd had en ze heeft wel gelijk dat het properder afgewerkt is.
Een volgend hemd zal er zeker komen, de stofjes werden zelfs al gekocht voor dit hemd afgewerkt was.
Dit stofje komt van bij Mon Depot en is van Scapa. Goeie kwaliteit stof voor een betaalbare prijs. Het voordeel is dat je geen verschil ziet tussen de goede en de verkeerde kant van de stof, hierdoor lijkt het hemd nog beter afgewerkt ;-).

Het patroon is het coolbleu hemd van la maison victor. Het voordeel van la maison victor zijn de duidelijke tekeningen en uitleg waardoor het thuis zeker opnieuw moet lukken om dit hemd te maken. Toch zal ik de volgende keer terug het hemd uit de knipbijlage maken, deze keer een met lange mouw. Dit model past precies beter bij mijn man.
Verder vind ik het coolblue hemd wel heel kort, als ik het op andere hemden leg dan scheelt het toch al snel 10 cm.

Het hemd uit de nieuwste la maison victor wil ik ook nog wel proberen maar aangezien hier een specialleke aan zit, ga ik toch maar eerst voor een geslaagde normale versie voor ik mij daaraan waag ;-). 

Reacties

 1. Heel mooi ! Een mannenhemd of zelf een hemdje voor de zoon, ik waagde mij er nog niet aan. Het laatste uit LMV kan mij bekoren en de Theo van Zonen09 vind ik ook mooi maar niet verkrijgbaar in mijn zonenmaat. Toch wil ik ooit een hemd maken ik zie het als een uitdaging. Jouw exemplaar is in ieder geval geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof! ik wil dit ook graag eens doen, maar de planning is nog ao lang! Mss er tussen zwieren dan toch. Tof patroon, en leuke stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Keimooi :) Echt tof!
  Als ik zeker zou zijn dat mijn wederhelft het zou dragen, zou ik me ook eens aan een hemd wagen. Maar hem kennende is dat verloren moeite :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Mijn ventje draagt elke werkdag een hemd dus het zal zeker gedragen worden

   Verwijderen
 4. Tof! Ik ga ook eens een hemd voor mijn man maken, ik moet eens kijken of ik de LMV heb waar dit hemd in staat, want dat uit de laatste is niks voor hem... dit misschien :D Het stofje heb ik al :)

  Hihi, die mama's hebben het nog op de goeie manier geleerd he, toen ik vorig jaar mijn eerste hemdje maakte voor Giel, zei ze ook dat het borstzakje beter afgewerkt kon worden en sindsdien doe ik het zo. Ik maakte er zelfs een tutorial over ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is inderdaad een 'normaler' hemd, misschien wel een beetje verlengen want het is nogal kort in vergelijking met de hemden die ik koop.
   Mama's zijn inderdaad strenger op afwerking maar ik leer graag bij en eigenlijk is het niet zo'n moeilijk methode dus ik pas ze vanaf nu ook toe.

   Verwijderen
 5. Wauw, knap, hoor! Ik hoop het hemd uit de laatste LMV te kunnen maken voor een trouwfeest van vrienden in de zomer. Benieuwd of dat gaat lukken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je! Ik hou je blog in de gaten want deze wordt hier ook gevraagd ;-)

   Verwijderen
 6. Een mannenhemd staat hier ook al enkele jaren op de planning, en de Knipbijlage ligt klaar bij het stofje. Maar er komen altijd andere "leukere"projecten tussen... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja er zijn wel degelijk leukere projecten, al is de voldoening van zo'n groot project meestal wel groter.
   Je kan altijd doen zoals Marie-Paule van so popo sew, ze kreeg een nieuwe naaimachine van haar man en gaf hem een hemd :p

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.