Doorgaan naar hoofdcontent

een geschenkje voor Oona

Eind december werd Oona geboren, aangezien haar mama al eens aan vrienden van ons liet weten dat ze het kleedje dat ik voor die vrienden hun dochter gemaakt had heel mooi vond, stond het snel vast dat ik iets zou maken voor deze prinses.
Het geboortekaartje liet echter op zich wachten, de post was enorm traag. Dus ging ik zonder extra 'richtlijn' op zoek naar stofjes. Hopelijk valt dit stofje in de smaak.
Ik toverde dit stofje om tot de Lila jumpsuit van Compagnie M en Lily and Woody. Dit patroontje is zeker niet zo moeilijk maar ik begon er oververmoeid aan waardoor het tornmesje iets teveel bovengehaald moest worden (lees de naad tussen boven en onderkant zat langs buiten...). 


Gelukkig is dat aan het eindresultaat niet te zien. Ik weet natuurlijk niet hoe dit jumpsuitje er uit ziet op model, dus ik hoop maar dat ook dat resultaat in orde is.
De sluiting maakte ik met color snaps van prym. Het blijft nog een beetje zoeken of dit wel ideaal is voor babykledij. Ik vind ze persoonlijk nogal stroef open gaan, maar als ik wat rondsurf dan zou dat moeten beteren na enkele keren. Als er iemand andere en betere alternatieven of tips heeft, laat zeker een berichtje dan.
Oorspronkelijk wou ik nog een jurkje maken maar ik was niet helemaal tevreden met het resultaat, de stof was iets te dik voor de rimpeltjes, dus werd dat in de bak met onafgewerkte projectjes gesmeten. Ik stopte in de plaats nog een centje in het pakje, dat komt zeker en vast van pas met twee kleine kindjes in huis.
De foto's werden bij kunstlicht gemaakt en zijn daardoor niet zo heel goed gelukt, maar voor ik het geboortebezoek is er geen gelegenheid meer om ze bij daglicht te maken. Het wordt dringend tijd dat het lente wordt.

stof: De Stoffenmadam

Reacties

 1. Schattig, daar zal ze zeker blij mee zijn!

  En ja, die lente mag komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een superschattig baby-cadeau, daar gaan ze zeker blij mee zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het want het is toch wel spannend aangezien ik de mama niet zo goed ken .

   Verwijderen
 3. Leuk!! Ik vind de snaps hier ook nog wat stroef gaan, hopelijk betert het inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik hoop het ook maar checkte nog eventjes bij compagnie M en dit zouden wel de beste sluiting zijn voor babykleertjes. De mama was trouwens heel blij met het geschenkje

   Verwijderen
 4. Heel mooi. Ik heb ook twee jumpsuitjes gemaakt. Ik gebruikte als sluiting de junior drukknoopjes van Prym, gekocht bij Veritas. Die gaan beter open en zijn ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.