Doorgaan naar hoofdcontent

in stijl naar Madeline


Rond Pasen vorig jaar kocht ik dit piqué stofje bij de stoffenmadam. Al die tijd bleef het maar liggen in mijn stoffenbak, tot ergens eind augustus. Ik wou er de Mary jurk uit la maison victor mee maken maar twijfelde al die tijd of het kleedje niet te wijd zou zijn. Wel blijkbaar vallen mijn maten mooi samen met die van lmv (of ik daar zo blij mee moet zijn weet ik niet, want bij iedereen vallen ze te groot, dus zal ik wel verdikt zijn ;-) ) want ik moest aan mijn taille niets versmallen. Het is een iets wijder modelletje dat toch nog wat vorm bezit. Ik weet niet waarom, maar ik had eigenlijk een beetje schrik om dit kleedje te maken. Dit was nergens voor nodig, lmv bewees opnieuw dat iedereen kan naaien. Ik verplaatste de rits naar het achterpand omdat ik dat met mouwen het meest comfortabel vind. Er zitten enkele kleine foutjes in mijn kleedje maar piqué is niet gemaakt om te tornen en al zeker niet als je de perfecte kleur garen vindt...
Omdat ik het niet zag zitten om het kleedje volledig te voeren kocht ik een onderkleedje in de Veritas. De prijs daarvan valt heel goed mee en zeker als je bedenkt dat je het onder ontelbaar veel kleedjes kan dragen en je dus vaak de prijs van je voering uitspaart.


Door mijn treuzelen (ik begon eind augustus aan dit kleedje maar had altijd iets te kort) en het slechte weer (waardoor ik nog meer ging treuzelen) bleef het kleedje onafgewerkt liggen, de mouwen waren het struikelblok. Het moet ergens aan vermoeidheid gelegen hebben want toen ik twee weken terug het kleedje terug vastnam, zaten de mouwen er op een halfuurtje proper afgewerkt in. De heropening van het winkeltje van Madeline De Stoffenmadam leek mij de ideale gelegenheid om dit kleedje te dragen, het werd dus afgewerkt. Het wordt de eerste keer sinds weken dat ik 'normaal' gekleed naar Lier ga. Mijn laatste bezoekje aan de oude winkel deed ik ook snel in mijn kuiskleren en alle bezoekjes aan de nieuwe winkel in opbouw waren ook in oude kleren.

De piqué is van heel goede kwaliteit, zoals Nancy beloofde. De kleur is iets te licht voor mij maar met de juiste accessoires komt het wel goed. Ik zag gisteren dat deze piqué stofjes terug in voorraad zijn en dat in meerdere kleuren. Dus je kan ze vanaf morgen terug gaan kopen in Lier.


Intussen proberen we verder de stoffenvoorraad wat weg te werken, want mijn koopstop loopt op zijn eind en ik ben helemaal klaar om terug stofjes te kopen. Mijn stoffenvoorraad is helaas nog niet zo hard verminderd, woepsie ;-).
Mijn excuses voor de niet optimaal belichte foto's maar met dit weer was dit het beste wat lukte.

De juweeltjes die ik draag komen trouwens van bij Madame, ik kocht ze voor een huwelijk maar vind ze ook leuk passen hierbij.

Reacties

 1. Heel mooi! :)
  Veel succes nog met het verkleinen van de stoffenvoorraad ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je! Ik heb nog veel werk en kocht intussen al terug wat stofjes bij Nancy. Dus nu 'moet' ik nog één extra stofje opwerken voor ik die ga ophalen (kan pas volgende week zaterdag langsgaan) en nog extra stofjes als ik nog meer wil kopen (wat ik dus wil :p).

   Verwijderen
 2. Heel mooi! Ik hoopte stiekem dat je vandaag je suzanne cardigan ging trekken, jullie houden ons wel heel lang in spanning hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tja ;-) Ik wou inderdaad de Susanne gaan trekken maar het weer was wat te donker. Nu of ik die nu getrokken had of niet, ze had hier niet gestaan hoor ;-) Marte laat binnenkort de releasedatum wel weten, ze heeft een klein beetje vertraging door zieke kindjes.

   Verwijderen
 3. Mooi !! En merci voor de tip van het onderkleedje. Ben er ook naar op zoek, maar in de Veritas had ik nog niet gekeken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ze hebben ze nu enkel nog in huidskleur op de site maar dat past wel bijna overal onder.

   Verwijderen
 4. Onderkleedjes bij Veritas? Allen daarheen! Dit kleedje is ook super mooi geworden, hopelijk kan je het vaak dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jup allen daarheen ;-)
   Ik hoop dat ik het inderdaad vaak kan dragen want het is echt een leuk modelletje en stofje.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…