Sporty bling Dit blogberichtje schreef ik maandagavond, alleen de foto's moest ik nog maken. Door de gebeurtenissen in ons land dinsdag voelde het eventjes niet goed om te bloggen dus wordt het nu pas online gezet. Uiteraard blijft er nog altijd veel ongeloof over wat er gebeurd is. Ik voeg dan ook wat kaarslicht toe als teken van hoop voor een betere wereld.

Het moet de tijd van het jaar zijn want ook vorig jaar rond deze tijd bleef ik maar sweaters maken. Toen omdat het door de verbouwingen thuis ijzig koud was, nu gewoon omdat het leuk is om bij een lentezonnetje een fietstochtje of wandeling in te maken. Ik ben dan ook een echte koukleum, je zal mij niet snel in korte mouwen zien. Dit jaar kies ik voornamelijk voor Susanne cardigans maar ook deze raglan sweater uit ottobre kids rolde hier vanonder de overlock.
Vorig jaar wees Nancy mij op deze sweater, ik zou wel in de grootste maat passen zei ze. Dus werd het boekje gekocht. Aanvankelijk met de bedoeling om een geprint voorpand te combineren met effen mouwen en rug, maar ik vond mijn goesting nergens. Dit zachte sweaterstofje werd eigenlijk gekocht om er een Susanne mee te maken maar aangezien het zo'n warm stofje is en de cardigan open hangt besloot ik om over te schakelen naar een sweater. Dit patroontje werd dus eindelijk eens vanonder het stof gehaald. Een avondje naaien bij de stoffenmadam en deze sweater was af. Eigenlijk had het veel sneller gekund als ik niet had zitten klungelen met de paspel.


Een doodgewone effen sweater vond ik toch maar saai (al is het echt een prachtige kleur) dus koos ik voor contrasterende boorden en paspel. Maar na het afwerken van de trui was ik nog niet helemaal tevreden. De sweater was niet 'af'. Na wat nadenken besloot ik dat er iets ontbrak aan het voorpand. Ik trok dus richting veritas en kocht er een patch. Door het witte randje rond het hartje vond ik deze heel leuk passen. Na wat schuiven om de plaats te bepalen werd hij er op gestreken. Nu ben ik wel tevreden met het resultaat en zelfs heel zeker dat dit exemplaar vaak uit mijn kast zal komen. Ideaal voor dagje weg of een lastig dagje op het werk waarbij comfort primeert boven perfectie. En ze passen perfect bij mijn nieuwe schoenen waar ik stapelzot van ben ;-).


stof: Madeline De Stoffenmadam

patch: Veritas
patroon: Ottobre kids

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Nog eentje

Dan toch in 't lang