een werk van lange ademFebruari en maart waren heel hectisch hier. Veel leuke zaken op de planning maar daardoor ook heel druk, helaas ook wat minder leuke zaken die de nood aan ontspanning alleen maar groter maakten.
Dus nam ik stof en machine mee en ging ik voor een avondje ontspannen naaien naar De Stoffenmadam. Ik had vooraf moeten weten dat een hemd met lange mouwen niet geschikt was voor dit doel maar ik moest en zou een hemd maken.
Ongeveer halfweg de avond gaf ik het op. Mouwsplitten met een handleiding uit de knipmode daarvan kreeg ik alleen maar zin om de boel aan de kant te smijten. Nancy bood nog aan om te helpen maar ik was het eventjes beu (sorry Nancy ik beloof in het vervolg vrolijker te zijn ). Ik kocht nog wat stofjes (dat hielp wel ;-) ) en ging naar huis.
De week erop trok ik opnieuw naar Lier en Nancy had een filmpje klaarstaan voor mij met de uitleg voor die mouwsplitten, echt superlief. Ik kreeg ze dan ook ineen. Niet perfect (en niet perfect gestreken tussendoor, I know Nancy ;-) ) maar beter dan ik ooit op mijn eentje had kunnen maken. De rest van het hemd werd thuis afgewerkt.
Ik ben blij dat het hemd goed past want er kropen vele uren werk in. Ik wil zeker nog een hemd maken maar nu eventjes enkele projectjes waar ik sneller voldoening uithaal om terug energie op te doen. Het volgende hemd word er sowieso eentje met korte mouwen want de zomer komt eraan, dus dat is dan al één zorg minder ;-).Op de rug koos ik niet voor de plooi in het midden die op het patroon aangegeven staat maar voor twee plooitjes aan de zijkant. Ik zag dit op één van de gekochte hemden en vond dit eens iets anders.Een hemd waar zoveel uren werk in kropen dat is er toch eentje voor een speciale gelegenheid. De gelegenheid in kwestie was het huwelijk van mijn collega en ex-studiegenootje Valérie. Zij weet dat hier veel werk in kroop en kijkt dus niet op een foutje.
Uiteraard heel typisch: in de mouwen kroop het meeste werk en halfweg de avond droeg hij zijn hemd zo ;-)


Stof: Scapa van bij Mon Depot
knoopjes: Veritas
patroon: bijlage knipmodeReacties

 1. Dat patroon ligt hier, samen met het stofje, al meer dan 2 jaar op de to-sew stapel :-)
  Jouw versie is alleszins geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap het uitstelgedrag. Heel leuk als het af is maar ook veel gevloek tussendoor ;-).

   Verwijderen
 2. Super ! Op naar de volgende :-) (oefening baart kunst, ik kan het weten ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. er staat al een volgende oefening gepland ;-) wel met korte mouwen aangezien we hopen op een warme zomer. maar in najaar volgt er zeker een lange mouwen versie, het stofje is zelfs al gekozen

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

oefenen op een v-hals

Een tussendoortje