Doorgaan naar hoofdcontent

White Dust(y)


Het mooie weer vorige week zondag was ideaal om wat blogfoto's te nemen van de zomerkledij die hier de voorbije weken genaaid werd.


Al vanaf het moment dat ik dit exemplaar van la maison victor in mijn handen kreeg, vond ik de plooitjes aan de schouder van de dusty intrigerend. Ik wou ook wel zo'n top in mijn kast.
Er verschenen echter meer en meer berichten op facebook over de helse lijnen om over te tekenen, dus stelde ik het uit, uit schrik om een merkteken of lijntje te missen en mijn stof om zeep  te helpen.
Toen Mon Depot onlangs terug weg trok uit Deurne gaven ze grote kortingen en kocht ik enkel 'test' stofjes. Test is hier eigenlijk helemaal geen goed woord, want de kwaliteit blijft uiteraard super. Maar het doet toch minder pijn om er in te knippen voor een patroontje waar je je niet zeker over voelt.
Ik koos voor een wit tricotje dat met alles te combineren valt, want mijn kleerkast bevat toch wel wat kleurrijke rokjes en broeken die om iets effen vragen.Het patroon leek mij in eerste instantie wat breed, maar toen ik de afgewerkte top paste vond ik het heel goed meevallen. Het is wijder dan wat ik normaal zou dragen, maar het zit echt comfortabel en ik voel mij toch niet helemaal vormeloos. Meestal vind ik het ook niet zo aangenaam dat een t-shirt achteraan langer komt dan vooraan. Maar bij deze Dusty blijft dat nog beperkt en merk ik het eigenlijk niet echt op tijdens het dragen.

Het overtekenen was inderdaad een hel, ik overtrok de juiste lijnen vooraf met fluostift zodat ze iets beter door het papier zichtbaar waren maar toch bleef het nog heel hard prutsen. Maar nu dat gebeurd is kan ik mijn patroon natuurlijk hergebruiken ;-).
Het in elkaar zetten ging vlotjes tijdens een avondje naaien bij de stoffenmadam. Ik moest maar één keertje tornen (omdat ik zat te tetteren ipv op te letten), dus dat viel heel goed mee. De zijnaden en boord onderaan werden met de overlock gedaan, de rest met de naaimachine om zo wat preciezer te kunnen werken.

Ik ben dus heel blij met mijn 'test'versie en zou zeker nog voor de combinatie Mon Depot en Dusty kiezen.

stof: witte tricot Max en Lola (Mon Depot)
patroon: Dusty top LMV

Reacties

 1. Heel mooie top!
  En een tip om patronen gemakkelijk over tw tekenen: gebruik (doorschijnende) puinzakken van den Action. Daar zie je alle lijnen heel goed door...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, ook voor de tip. Als ik binnenkort eens de moed vind om te zoeken bij ons in de action (ze verhuizen daar precies elke maand alle rekken) dan zal ik die zeker eens zoeken.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…