Doorgaan naar hoofdcontent

testen voor meneer soft cactus





Patronen testen deed ik tot nu toe enkel voor Compagnie M.  Maar aangezien ze nu geen vrouwenpatroon uitbrengt maar een kinderpatroon (wat ik ook wel aan het testen ben ;-) ) ging ik heel graag in op de vraag van de wederhelft van mevrouw soft cactus.
Jawel ten huize soft cactus loopt er heel wat talent rond en ook meneer soft cactus mengt zich nu in het naaiwereldje en dit met een patroon helemaal op jouw maat.
Ik was bij de eerste tien dus kon ik deelnemen. Ik kocht stof  in Kapellen en viel direct voor een extreem glad soepel viscose stofje. Jep je leest het goed extreem glad, je kan je het gevloek dus wel voorstellen...Het verschoof tijdens het knippen, het verschoof tijdens het spelden, het verschoof tijdens het naaien,... Je weet wel zo'n stofje met een eigen leven.
De uitleg van meneer soft cactus is heel uitgebreid maar toch eventjes wennen omdat het een compleet nieuwe stijl is. Ik moest dus af en toe eens iets twee keer lezen en af en toe sloop er ook een foutje in. Het jurkje belandde dan ook eventjes aan de kant om nadien met frisse moed terug verder te doen want iets lostornen in van die extreem gladde, delicate stof dat doe je best niet als de frustraties nog niet weg zijn. Ik ben ook niet zo heel erg tevreden met de afwerking maar dat ligt dus volledig aan de combinatie van mezelf en dit stofje, daar heeft meneer soft cactus helemaal niets mee te maken ;-).


Waarom ik meedeed met een test voor een compleet op mijn eigen maat getekend patroon? Wel in la maison victor heb ik geen probleem met de maten, daar pas ik om één of andere reden perfect binnen één maat. Maar bij andere, waaronder compagnie M is dit niet het geval. Meestal heb ik daar niet zoveel last van maar bij de louisa heb ik toch veel moeten aanpassen om mijn drie maten te combineren. Dus vandaar dat ook dit voor mij een leuke uitvinding is.
En wat nog beter is, het patroontje is gratis ter beschikking van jullie allemaal, je kan het dus gewoon uitproberen. De lengte kon je trouwens helemaal zelf kiezen door de gewenste lengte van de taille tot de zoom in te geven, dus je kan gerust iets langer kiezen als je dat liever hebt.

Nog zo'n voordeel van enkel jouw maat afgedrukt te zien is dat je niet moet zitten sukkelen met allerlei overlappende lijnen, je kan gewoon jouw maat zo uitknippen. En het is ook heel relax werken, niet nameten of aanpassen, gewoon vertrouwen hebben dat het goed komt. Het komt ook echt goed als je je goed hebt laten opmeten. Doordat mijn stof 0.0% rek heeft is het kleedje redelijk nipt bij het aan en uittrekken maar voor de rest past het perfect. Ik moet het dus gewoon aanhouden ;-).
Uiteindelijk heb ik de mouwen nog ingekort (bij mevrouw soft cactus komen ze tot onder de elleboog) want ik had een zomers gevoel bij dit kleedje dus vond ik de mouwen te lang en ik vreesde dat het niet zo vaak uit de kast zou komen als de klik er niet was. Ik ben nog op zoek naar een riempje voor erop om het wat extra te geven. De achterkant vind ik trouwens het mooiste aan dit kleedje, daar valt het heel mooi door.

De foto's zijn deze keer met de zelfontspanner gemaakt, dat is moeilijker dan gedacht ;-). Ik vond dus van al die foto's die ik nam  maar twee die en scherp en goed genoeg waren, dus sorry voor de povere foto's deze keer. Ik blijf verder oefenen en zoveel mogelijk mijn privé fotograaf inschakelen. Helaas werkte het weer ook niet mee deze week om nieuwe foto's te nemen.

PS: meneer soft cactus heet eigenlijk Bart, is heel vriendelijk en top om mee samen te werken. Het patroontje kan je eind juli onder hun nieuwe merknaam 'see you at six' terugvinden. En er is meer goed nieuws: ze komen met een nieuwe collectie stoffen onder diezelfde merknaam. Viscosestofjes deze keer. Ik ben alvast heel erg benieuwd naar de prints. Ook deze stofjes zal je eind juli/begin augustus op hun site zien verschijnen. Wil je als eerst op de hoogte blijven van dit alles volg dan zeker de blog van Naomi.



Reacties

  1. Mooi resultaat ! Het ziet er allemaal veelbelovend uit. Oh en nieuwe stofjes : altijd leuk om naar uit te kijken.
    Lieve groetjes
    www.koekjehaakjemaakje.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh, zo'n leuk patroon... toppertje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk zeg, wel vernieuwend zo'n concept.LMV valt meestal wel goed bij mij maar voor anderen kan dit de uitkomst zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. inderdaad, ik kan me voorstellen dat het voor mensen die in twee verschillende maten vallen echt top is dat dit er komt

      Verwijderen
  4. Leuke Vivienne! Heb je er al in "gedate" at 6? Straf dat je bij LMV zo in de maat valt, gij gelukzak. Voor deze patroontest mocht ik me ook gelukzak prijzen, al testte ik niet voor mezelf maar een buitenmaat. Superglad maar mooi stofke, het is geklooi. Ik had hetzelfde voor, maar hé het is allemaal goedgekomen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. gedate nog niet ;-) het weer wou vorige week niet zo mee, nu is het gelukkig wel prachtig weer.

      Verwijderen
  5. Hier nog een tester!
    En ook hier zo'n vervelende stof ;-)
    Jouw versie is heel knap geworden! En ook ik ben fan van het patroon, vanzelfsprekend...
    Vanavond zwier ik mijn versie ook online!
    (madebyelke.blogspot.be)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi ik denk dat we allemaal gevloekt hebben op onze stofjes, maar dan is de voldoening ook wat groter hé ;-)

      Verwijderen
  6. Heel mooie jurk, wat een prachtig stofje (en daar moet je dan ook iets voor over hebben) !
    Ik moet van mijn versie eens nieuwe (blogwaardige) foto's maken, zodat ik er ook over kan bloggen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. inderdaad, mooie stofjes die wat extra werk vragen is niet zo erg.
      blogwaardige foto's dat lukte hier niet en uiteraard de dag dat ik deze online zwierde, brak de zon erdoor ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d