Doorgaan naar hoofdcontent

een vrolijke playsuit buiten mijn comfortzone


In het eerste naaiboekje van de Veritas, stond een playsuit die ik wel wou maken. Ik had nog een geschikt stofje liggen en begon er dus aan.
Deze playsuit is de minst handige die ik heb (de andere zijn gekochte) om aan en uit te trekken, dus hij zal waarschijnlijk vooral binnenshuis gedragen worden. Al droeg ik hem vandaag ook voor een BBQ en valt dat al bij al wel mee zolang je niet te vaak naar het toilet moet ;-).
Deze playsuit is al een tweetal weekjes klaar maar het lukte mij tot nu toe nog niet om foto's te nemen, nu het weer eindelijk terug wat beter is maakte ik er toch eens werk van.


Ik ben ook niet helemaal tevreden over de afwerking onderaan het knopenpad maar in het boekje stond zo goed als geen uitleg en al helemaal geen figuurtjes. Als je zoals ik een halve autodidact bent die de uitleg in la maison victor of bij compagnie M en zonen09 patronen gewend bent, dan loopt dat niet zo top af. Met wat gepruts kreeg ik het toch zo dat het geheel draagbaar is en doordat de stof mooi doorvalt valt het niet echt op maar helemaal tevreden ben ik dus niet. Ik koos deze keer voor color snaps ipv knoopjes omdat deze stof om iets eenvoudig vroeg.Ik maak deze playsuit zeker nog opnieuw maar dan met een blinde rits vooraan, dat ligt meer in mijn comfort zone. Ik kocht intussen al een stofje uit de nieuwe collectie 'see you at six' om een volgend exemplaar te maken, helaas bracht Naomi enkel stofjes uit en geen pakketjes tijd, dus het ziet ernaar uit dat ik pas tegen volgende zomer in mijn nieuwe playsuit kan rondlopen.stofje: Kapellen
patroon: boekje Veritas

Reacties

 1. Het is een hele mooie geworden. Mooie stofje in leuke steeds blijvende kleurtjes. Gelukkige heb je hem nu nog kunnen dragen met het mooie weer. Benieuwd welk stofje je koos van See you at six voor jouw volgende exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik koos de strokes dark blue maar heb ook nog genoeg liggen van die zwarte met witte druppels, dus eigenlijk kan ik nog kiezen ;-).

   Verwijderen
 2. Echt heel mooi! Je staat er prachtig mee! Ik ga dat Veritas boekje ook in huis moeten halen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n complimentje van jou doet mij blozen! Het boekje is zeker de moeite, eens iets totaal anders en verfrissend.

   Verwijderen
 3. Echt heel mooi, Delphine. Op jouw lijf geschreven, tijd om die comfortzone wat uit te breiden 😉 (An)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…