Doorgaan naar hoofdcontent

een vrolijke playsuit buiten mijn comfortzone


In het eerste naaiboekje van de Veritas, stond een playsuit die ik wel wou maken. Ik had nog een geschikt stofje liggen en begon er dus aan.
Deze playsuit is de minst handige die ik heb (de andere zijn gekochte) om aan en uit te trekken, dus hij zal waarschijnlijk vooral binnenshuis gedragen worden. Al droeg ik hem vandaag ook voor een BBQ en valt dat al bij al wel mee zolang je niet te vaak naar het toilet moet ;-).
Deze playsuit is al een tweetal weekjes klaar maar het lukte mij tot nu toe nog niet om foto's te nemen, nu het weer eindelijk terug wat beter is maakte ik er toch eens werk van.


Ik ben ook niet helemaal tevreden over de afwerking onderaan het knopenpad maar in het boekje stond zo goed als geen uitleg en al helemaal geen figuurtjes. Als je zoals ik een halve autodidact bent die de uitleg in la maison victor of bij compagnie M en zonen09 patronen gewend bent, dan loopt dat niet zo top af. Met wat gepruts kreeg ik het toch zo dat het geheel draagbaar is en doordat de stof mooi doorvalt valt het niet echt op maar helemaal tevreden ben ik dus niet. Ik koos deze keer voor color snaps ipv knoopjes omdat deze stof om iets eenvoudig vroeg.Ik maak deze playsuit zeker nog opnieuw maar dan met een blinde rits vooraan, dat ligt meer in mijn comfort zone. Ik kocht intussen al een stofje uit de nieuwe collectie 'see you at six' om een volgend exemplaar te maken, helaas bracht Naomi enkel stofjes uit en geen pakketjes tijd, dus het ziet ernaar uit dat ik pas tegen volgende zomer in mijn nieuwe playsuit kan rondlopen.stofje: Kapellen
patroon: boekje Veritas

Reacties

 1. Het is een hele mooie geworden. Mooie stofje in leuke steeds blijvende kleurtjes. Gelukkige heb je hem nu nog kunnen dragen met het mooie weer. Benieuwd welk stofje je koos van See you at six voor jouw volgende exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik koos de strokes dark blue maar heb ook nog genoeg liggen van die zwarte met witte druppels, dus eigenlijk kan ik nog kiezen ;-).

   Verwijderen
 2. Echt heel mooi! Je staat er prachtig mee! Ik ga dat Veritas boekje ook in huis moeten halen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n complimentje van jou doet mij blozen! Het boekje is zeker de moeite, eens iets totaal anders en verfrissend.

   Verwijderen
 3. Echt heel mooi, Delphine. Op jouw lijf geschreven, tijd om die comfortzone wat uit te breiden 😉 (An)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.