Doorgaan naar hoofdcontent

een vrolijke playsuit buiten mijn comfortzone


In het eerste naaiboekje van de Veritas, stond een playsuit die ik wel wou maken. Ik had nog een geschikt stofje liggen en begon er dus aan.
Deze playsuit is de minst handige die ik heb (de andere zijn gekochte) om aan en uit te trekken, dus hij zal waarschijnlijk vooral binnenshuis gedragen worden. Al droeg ik hem vandaag ook voor een BBQ en valt dat al bij al wel mee zolang je niet te vaak naar het toilet moet ;-).
Deze playsuit is al een tweetal weekjes klaar maar het lukte mij tot nu toe nog niet om foto's te nemen, nu het weer eindelijk terug wat beter is maakte ik er toch eens werk van.


Ik ben ook niet helemaal tevreden over de afwerking onderaan het knopenpad maar in het boekje stond zo goed als geen uitleg en al helemaal geen figuurtjes. Als je zoals ik een halve autodidact bent die de uitleg in la maison victor of bij compagnie M en zonen09 patronen gewend bent, dan loopt dat niet zo top af. Met wat gepruts kreeg ik het toch zo dat het geheel draagbaar is en doordat de stof mooi doorvalt valt het niet echt op maar helemaal tevreden ben ik dus niet. Ik koos deze keer voor color snaps ipv knoopjes omdat deze stof om iets eenvoudig vroeg.Ik maak deze playsuit zeker nog opnieuw maar dan met een blinde rits vooraan, dat ligt meer in mijn comfort zone. Ik kocht intussen al een stofje uit de nieuwe collectie 'see you at six' om een volgend exemplaar te maken, helaas bracht Naomi enkel stofjes uit en geen pakketjes tijd, dus het ziet ernaar uit dat ik pas tegen volgende zomer in mijn nieuwe playsuit kan rondlopen.stofje: Kapellen
patroon: boekje Veritas

Reacties

 1. Het is een hele mooie geworden. Mooie stofje in leuke steeds blijvende kleurtjes. Gelukkige heb je hem nu nog kunnen dragen met het mooie weer. Benieuwd welk stofje je koos van See you at six voor jouw volgende exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik koos de strokes dark blue maar heb ook nog genoeg liggen van die zwarte met witte druppels, dus eigenlijk kan ik nog kiezen ;-).

   Verwijderen
 2. Echt heel mooi! Je staat er prachtig mee! Ik ga dat Veritas boekje ook in huis moeten halen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n complimentje van jou doet mij blozen! Het boekje is zeker de moeite, eens iets totaal anders en verfrissend.

   Verwijderen
 3. Echt heel mooi, Delphine. Op jouw lijf geschreven, tijd om die comfortzone wat uit te breiden 😉 (An)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…