Doorgaan naar hoofdcontent

uitstel maar geen afstelDeze zomer kwam het er maar niet van om een hemd te maken, er is nochthans meer nood aan zomerhemden dan winterhemden in mijn wederhelft zijn kast.
Maar door al dat afstel heb ik mezelf dus gestraft, want een winterhemd dat heeft lange mouwen en lange mouwen die hebben mouwsplitten...

Ik schreef mij in voor een workshop voor het theo hemd bij Madeline De Stoffenmadam maar wou vooraf nog eventjes oefenen en koos daarvoor het Cliff hemd van la maison victor. Ik ben blij dat ik alle stappen nog eens heb kunnen herhalen en ben voor de eerste keer zelfs redelijk tevreden van de armsplitten, deze zijn in mijn ogen netjes afgewerkt. Perfect zijn ze uiteraard niet, dus neem best geen meetlatje om alles na te meten ;-).  Ik merk hier wel dat de uitleg uit lmv opnieuw een groot verschil is bij die uit knip. Stap voor stap alles volgen zorgt er hier voor dat het min of meer goed komt. Opnieuw een dikke duim dus voor de uitleg uit lmv. En deze keer luisterde ik braaf naar Nancy en werd alles stap voor stap gestreken ;-).


Ik ben heel tevreden met dit hemd, de teleurstelling was dus groot toen het aan de bovenarmen toch wat smal bleek. Al is het zeker wel draagbaar zolang hij niet moet gaan sleuren ofzo. Dit hemd gaat na een eerste wasbeurt apart gehouden worden voor het kerstfeestje bij mijn grootouders, de ideale gelegenheid om stil te zitten.

Het stofje kocht ik vorig jaar ergens bij Creating Ideas en is ideaal als stofje voor een hemd. Ik heb deze keer wel mijn labeltje weggelaten omdat het zwart zou doorschijnen door het dunne stofje. Op het stoffenspektakel zag ik nog een aantal katoentjes uit deze collectie, nu heb ik spijt dat ik toch niet teruggekeerd ben naar dat kraam om er nog eentje te kopen.

Nu ik mij al iets meer klaar voel voor de workshop ga ik die handleiding eens doornemen om wat opties te kiezen en daarna relaxen omdat ik zeker ben dat ik met de hulp van An een nog beter resultaat kan bekomen. Want met haar hulp die zelfs al start bij het kiezen van de maat, komt het zeker in orde. En ik kijk uiteraard ook uit naar een gezellig dagje naaien in een toffe bende.

Reacties

 1. dat volgende hemd gaat nog schoner zijn, daar ben ik zekers van. Succes en veel plezier met de workshop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik ben er ook zeker van dat die nog schoner gaat zijn, al heb ik ook zo'n vermoeden dat ik iets meer mijn tornmesje nodig ga hebben als het te gezellig wordt ;-).

   Verwijderen
 2. Heel mooi. Staat jem super. En ben heel benieuwd naar uw volgende

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! nog eventjes geduld, de workshop is pas eind deze maand ;-)

   Verwijderen
 3. Leuk gemaakt! Ik kijk uit naar het volgende hemd!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…