Doorgaan naar hoofdcontent

uitstel maar geen afstelDeze zomer kwam het er maar niet van om een hemd te maken, er is nochthans meer nood aan zomerhemden dan winterhemden in mijn wederhelft zijn kast.
Maar door al dat afstel heb ik mezelf dus gestraft, want een winterhemd dat heeft lange mouwen en lange mouwen die hebben mouwsplitten...

Ik schreef mij in voor een workshop voor het theo hemd bij Madeline De Stoffenmadam maar wou vooraf nog eventjes oefenen en koos daarvoor het Cliff hemd van la maison victor. Ik ben blij dat ik alle stappen nog eens heb kunnen herhalen en ben voor de eerste keer zelfs redelijk tevreden van de armsplitten, deze zijn in mijn ogen netjes afgewerkt. Perfect zijn ze uiteraard niet, dus neem best geen meetlatje om alles na te meten ;-).  Ik merk hier wel dat de uitleg uit lmv opnieuw een groot verschil is bij die uit knip. Stap voor stap alles volgen zorgt er hier voor dat het min of meer goed komt. Opnieuw een dikke duim dus voor de uitleg uit lmv. En deze keer luisterde ik braaf naar Nancy en werd alles stap voor stap gestreken ;-).


Ik ben heel tevreden met dit hemd, de teleurstelling was dus groot toen het aan de bovenarmen toch wat smal bleek. Al is het zeker wel draagbaar zolang hij niet moet gaan sleuren ofzo. Dit hemd gaat na een eerste wasbeurt apart gehouden worden voor het kerstfeestje bij mijn grootouders, de ideale gelegenheid om stil te zitten.

Het stofje kocht ik vorig jaar ergens bij Creating Ideas en is ideaal als stofje voor een hemd. Ik heb deze keer wel mijn labeltje weggelaten omdat het zwart zou doorschijnen door het dunne stofje. Op het stoffenspektakel zag ik nog een aantal katoentjes uit deze collectie, nu heb ik spijt dat ik toch niet teruggekeerd ben naar dat kraam om er nog eentje te kopen.

Nu ik mij al iets meer klaar voel voor de workshop ga ik die handleiding eens doornemen om wat opties te kiezen en daarna relaxen omdat ik zeker ben dat ik met de hulp van An een nog beter resultaat kan bekomen. Want met haar hulp die zelfs al start bij het kiezen van de maat, komt het zeker in orde. En ik kijk uiteraard ook uit naar een gezellig dagje naaien in een toffe bende.

Reacties

 1. dat volgende hemd gaat nog schoner zijn, daar ben ik zekers van. Succes en veel plezier met de workshop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik ben er ook zeker van dat die nog schoner gaat zijn, al heb ik ook zo'n vermoeden dat ik iets meer mijn tornmesje nodig ga hebben als het te gezellig wordt ;-).

   Verwijderen
 2. Heel mooi. Staat jem super. En ben heel benieuwd naar uw volgende

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! nog eventjes geduld, de workshop is pas eind deze maand ;-)

   Verwijderen
 3. Leuk gemaakt! Ik kijk uit naar het volgende hemd!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.