Doorgaan naar hoofdcontent

uitstel maar geen afstelDeze zomer kwam het er maar niet van om een hemd te maken, er is nochthans meer nood aan zomerhemden dan winterhemden in mijn wederhelft zijn kast.
Maar door al dat afstel heb ik mezelf dus gestraft, want een winterhemd dat heeft lange mouwen en lange mouwen die hebben mouwsplitten...

Ik schreef mij in voor een workshop voor het theo hemd bij Madeline De Stoffenmadam maar wou vooraf nog eventjes oefenen en koos daarvoor het Cliff hemd van la maison victor. Ik ben blij dat ik alle stappen nog eens heb kunnen herhalen en ben voor de eerste keer zelfs redelijk tevreden van de armsplitten, deze zijn in mijn ogen netjes afgewerkt. Perfect zijn ze uiteraard niet, dus neem best geen meetlatje om alles na te meten ;-).  Ik merk hier wel dat de uitleg uit lmv opnieuw een groot verschil is bij die uit knip. Stap voor stap alles volgen zorgt er hier voor dat het min of meer goed komt. Opnieuw een dikke duim dus voor de uitleg uit lmv. En deze keer luisterde ik braaf naar Nancy en werd alles stap voor stap gestreken ;-).


Ik ben heel tevreden met dit hemd, de teleurstelling was dus groot toen het aan de bovenarmen toch wat smal bleek. Al is het zeker wel draagbaar zolang hij niet moet gaan sleuren ofzo. Dit hemd gaat na een eerste wasbeurt apart gehouden worden voor het kerstfeestje bij mijn grootouders, de ideale gelegenheid om stil te zitten.

Het stofje kocht ik vorig jaar ergens bij Creating Ideas en is ideaal als stofje voor een hemd. Ik heb deze keer wel mijn labeltje weggelaten omdat het zwart zou doorschijnen door het dunne stofje. Op het stoffenspektakel zag ik nog een aantal katoentjes uit deze collectie, nu heb ik spijt dat ik toch niet teruggekeerd ben naar dat kraam om er nog eentje te kopen.

Nu ik mij al iets meer klaar voel voor de workshop ga ik die handleiding eens doornemen om wat opties te kiezen en daarna relaxen omdat ik zeker ben dat ik met de hulp van An een nog beter resultaat kan bekomen. Want met haar hulp die zelfs al start bij het kiezen van de maat, komt het zeker in orde. En ik kijk uiteraard ook uit naar een gezellig dagje naaien in een toffe bende.

Reacties

 1. dat volgende hemd gaat nog schoner zijn, daar ben ik zekers van. Succes en veel plezier met de workshop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik ben er ook zeker van dat die nog schoner gaat zijn, al heb ik ook zo'n vermoeden dat ik iets meer mijn tornmesje nodig ga hebben als het te gezellig wordt ;-).

   Verwijderen
 2. Heel mooi. Staat jem super. En ben heel benieuwd naar uw volgende

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! nog eventjes geduld, de workshop is pas eind deze maand ;-)

   Verwijderen
 3. Leuk gemaakt! Ik kijk uit naar het volgende hemd!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…