Doorgaan naar hoofdcontent

een billie (maar weer net iets anders...)

Op de VIP avond van atelier in 't Leerke in Lier, kreeg ik niet alleen een stofje, ik kocht er uiteraard ook (praktisch onmogelijk om niets te kopen als je de hele avond tussen de stofjes staat ;-) ).
Aangezien mijn eigen kleerkast nog altijd redelijk vol zit, werden het stofjes voor een billie voor de hubbie.
Deze keer koos ik voor de raglan mouw, waarbij het voor en achterpand uit een stofje met een motiefje geknipt werden en de mouwen gewoon effen zwart gehouden werden. Stofjes kiezen zonder dat degene die ze moet dragen erbij is, is toch altijd spannend. Maar ook deze keer werd de keuze aanvaard, oef ;-).

Het patroon hoeft intussen niet veel uitleg meer want het werd hier thuis al een aantal keer gemaakt en meer dan goedgekeurd. Toen ik het kocht vond ik het een duur patroon maar intussen ben ik er meer en meer van overtuigd dat het iedere cent waard was. Moest er iemand ook zo'n veelzijdig basispatroon voor vrouwen uitbrengen, ik kocht het direct.

Ik ben benieuwd of deze billie vaak uit de kast zal komen want twee stofjes gecombineerd in één kledingstuk dat is toch wel wat avontuurlijk voor de man des huizes. Al moet ik wel toegeven dat hij meer en meer openstaat voor nieuwe zaken, dus ik heb helemaal niet te klagen.

Ik ben niet van plan om het altijd te doen, maar Wollebol by Eefje bracht mij wel op het idee om eens op te lijsten wat de kosten zijn van een zelfgemaakt stuk. Dus bij deze:
Wat kost dat nu, zo'n zelfgemaakt t-shirt:
stofjes: 19.95 euro
patroon: 18 euro (maar werd intussen al 8 keer gebruikt dus voorlopig komen we hierbij op 2.25 euro)
forfait elektriciteit, garen enz (ik neem hier dezelfde regel als wollebol by eefje): 4 euro
totaal: 26.2 euro

Uit de stofrestjes kan ik wel nog zaken maken en ik denk dat de forfait hier ook iets te hoog ligt want dit is een snel projectje dus weinig elektriciteit en garen nodig, waardoor de werkelijke prijs nog net iets lager zal liggen.
Voor een t-shirt is dit dus niet supergoedkoop maar ook niet extreem duur, ik probeer er voor zaken die niet voor het werk dienen ook op te letten dat ik niet de duurste stofjes koop. En ik heb er natuurlijk nog enkele uurtjes ontspanning gratis bij.

Uit het restje maakte ik onder andere ook een t-shirtje voor een 3-jarig zoontje van vrienden van ons. Hij zou er dit voorjaar nog in moeten passen want nu is het nog een maatje te groot.
Dit is trouwens mijn 100ste blogbericht daarom heb ik besloten om een give-away te organiseren als ik 100 volgers heb op Bloglovin ( nog 7 te gaan), 50 volgers op facebook ( nog 6 te gaan) en 200 op instagram (nog 18 te gaan). Dus ik zou zeggen, volg mij en dan bedenk ik nog wel een leuke give-away, tips van wat jullie willen winnen zijn altijd welkom.

Reacties

 1. Proficiat met je 100 ste bericht. Mooie combinatie! Ben benieuwd naar de give away 😁

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! ik heb al een ideetje voor de give away, nog eventjes geduld tot de ronde nummers gehaald worden bij de volgers en dan vlieg ik erin

   Verwijderen
 2. Schrik voor de stoffencombinatie? Het is top (y), deze gaat hem veel dragen hoor!!
  Oh, en proficiat voor het mooie ronde getal, leuk hé!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! Deze billie kwam dit weekend inderdaad al vlotjes uit de kast, nu snel wassen en drogen zodat hij terug kan gedragen worden.

   Verwijderen
 3. Leuk gedaan!

  En zo kom ik erachter dat ik u nog niet volgde op FB en Instagram, nu wel dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! en ik volgde u ook nog niet op instagram blijkbaar ;-) is bij deze ook opgelost

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…