Een Theo in jeans
 Toen de workshop voor het mannenhemd van zonen09 verscheen op de webshop van de stoffenmadam, klikte ik het direct in mijn winkelmandje. Je moet daar namelijk snel zijn en ik had nog wel zin in een dagje me-time met wat uitdaging.

Het theo patroon dat is er eentje met veel opties, dus het was moeilijk kiezen. Qua stofkeuze hield ik het simpel. Op aanraden van Maggy koos ik voor een jeansstofje. Bedankt voor de tip Maggy, want meestal loop ik voorbij aan de effen stofjes, maar deze is wel heel geslaagd.


De maatbepaling dat was al een eerste moeilijke stap, ik vergeleek het patroon met een goedpassend hemd en koos dus voor een maatje groter dan wat de maattabel zei (wat ook de maat is die ik voor de billie naai). Ik moet hier wel bij vermelden dat er een onderhemd onder het hemd zal gedragen worden, dus waarschijnlijk klopt de matentabel wel als je dat niet doet. Het hemd valt wel heel lang, ik kortte dus nog 10 cm in, wat stof uitspaart (en een schoner zicht is). Een volgende keer zal ik maar 7 cm inkorten op vraag van de man des huizes ;-).

Dan de opties kiezen, ik wist al snel dat ik het paspelzakje wou omdat ik dat echt eens wou leren. Dat was dus snel beslist en dat het lange mouwen zouden worden met de 'huisjes' mouwsplitten ook. Daarna twijfelde ik nog of ik hoekjes zou kiezen of niet. Uiteindelijk liet ik die maar achterwege nadat ik al twee uur gewerkt had aan het zakje. Over het zakje ben ik trouwens heel tevreden (ook al is het uiteraard niet perfect).


Tijdens de workshop kon ik alles afwerken behalve de knoopsgaten en knopen. Aangezien die op mijn mama haar naaimachine veel gemakkelijker gaan dan op de mijne, wachtte ik nog tot ik daar op bezoek ging om alles helemaal af te werken.

An, heel erg bedankt voor de leuke workshop. De handleiding van zonen09 is wel heel goed, maar ik was toch soms blij dat ik een hulplijn rondlopen had, zeker bij het gevreesde paspelzakje.

Ik ben in gedachten al aan een volgende Theo begonnen, nu nog een dagje vrijaf vinden want er kruipt toch wel veel tijd in het maken van een mannenhemd. Het wordt wel zeker een versie met de hoekjes deze keer, in een soft cactus stofje van de vorige collectie. Nu ik al enkele foto's zag van de nieuwe soft cactus collectie ben ik zeker dat er nog meer versies gaan volgen want ik zag al zeker 2 geschikte stofjes.

PS: tijdens een black friday weekend een hele dag rondlopen in een stoffenwinkel waar het -40% is op de bedrukte stofjes, dat is om aankopen vragen natuurlijk ;-). Al hield ik het heel braaf bij het ophalen van mijn webshopsbestelling en één extra stofje.

Reacties

 1. Heel mooi geworden, Delphine, dat heb je knap gedaan!! Leuk zo'n effen stofje, zeker met het accentje erbij.

  Ik heb wel al vaker de opmerking gehoord dat het vrij krap is als je de matentabel gebruikt, en ja, zeker in de winter dragen de mannen er graag nog een onderhemd of T-shirt onder he...

  Ik ga ook onthouden dat ie lang valt, want manlief wilt een hemd zowel los als in zijn broek kunnen dragen en te lang ziet er dan echt belachelijk uit he :D Heb je gewoon 10cm onderaan weggenomen of tussenin?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! De oorspronkelijke bedoeling was om het zakje met dezelfde stof te doen maar dat rafelde zo erg dat het voor zo'n detail vervelend werd
   er is een verkort/verlengstreek voorzien en daar heb ik ingekort, gewoon eventjes vergelijken met een bestaand hemd

   Verwijderen
  2. Ga ik doen :) Awel, dat is dan heel mooi uitgedraaid! Het geeft dat hemd net iets extra!

   Verwijderen
 2. Mooi gedaan! Ik heb deze week een Theo voor de zoon gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zag het ;-) ook in een jeansstofje, moet toch 'in' zijn ;-)

   Verwijderen
 3. Graag gedaan, Delphine! Het was heel gezellig en het resultaat mag gezien worden! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi. Ik heb mijn tweede theo voor de man ondertussen ook af en met dezelfde opties als jou. Maar vind deze toch stiekem wel heel mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Helemaal fan van de oranje details. Ik begrip de nood aan een hulplijn voor het zakje, dat wil ik ook zo graag eens proberen, maar ik durf niet goed...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! zeker eens een workshop volgen dan want het zou zonde zijn dat je het niet durft proberen

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

ietsje langer graag