zaterdag 20 februari 2016

een geschenkje voor Oona

Eind december werd Oona geboren, aangezien haar mama al eens aan vrienden van ons liet weten dat ze het kleedje dat ik voor die vrienden hun dochter gemaakt had heel mooi vond, stond het snel vast dat ik iets zou maken voor deze prinses.
Het geboortekaartje liet echter op zich wachten, de post was enorm traag. Dus ging ik zonder extra 'richtlijn' op zoek naar stofjes. Hopelijk valt dit stofje in de smaak.
Ik toverde dit stofje om tot de Lila jumpsuit van Compagnie M en Lily and Woody. Dit patroontje is zeker niet zo moeilijk maar ik begon er oververmoeid aan waardoor het tornmesje iets teveel bovengehaald moest worden (lees de naad tussen boven en onderkant zat langs buiten...). 


Gelukkig is dat aan het eindresultaat niet te zien. Ik weet natuurlijk niet hoe dit jumpsuitje er uit ziet op model, dus ik hoop maar dat ook dat resultaat in orde is.
De sluiting maakte ik met color snaps van prym. Het blijft nog een beetje zoeken of dit wel ideaal is voor babykledij. Ik vind ze persoonlijk nogal stroef open gaan, maar als ik wat rondsurf dan zou dat moeten beteren na enkele keren. Als er iemand andere en betere alternatieven of tips heeft, laat zeker een berichtje dan.
Oorspronkelijk wou ik nog een jurkje maken maar ik was niet helemaal tevreden met het resultaat, de stof was iets te dik voor de rimpeltjes, dus werd dat in de bak met onafgewerkte projectjes gesmeten. Ik stopte in de plaats nog een centje in het pakje, dat komt zeker en vast van pas met twee kleine kindjes in huis.
De foto's werden bij kunstlicht gemaakt en zijn daardoor niet zo heel goed gelukt, maar voor ik het geboortebezoek is er geen gelegenheid meer om ze bij daglicht te maken. Het wordt dringend tijd dat het lente wordt.

stof: De Stoffenmadam

zondag 14 februari 2016

in stijl naar Madeline


Rond Pasen vorig jaar kocht ik dit piqué stofje bij de stoffenmadam. Al die tijd bleef het maar liggen in mijn stoffenbak, tot ergens eind augustus. Ik wou er de Mary jurk uit la maison victor mee maken maar twijfelde al die tijd of het kleedje niet te wijd zou zijn. Wel blijkbaar vallen mijn maten mooi samen met die van lmv (of ik daar zo blij mee moet zijn weet ik niet, want bij iedereen vallen ze te groot, dus zal ik wel verdikt zijn ;-) ) want ik moest aan mijn taille niets versmallen. Het is een iets wijder modelletje dat toch nog wat vorm bezit. Ik weet niet waarom, maar ik had eigenlijk een beetje schrik om dit kleedje te maken. Dit was nergens voor nodig, lmv bewees opnieuw dat iedereen kan naaien. Ik verplaatste de rits naar het achterpand omdat ik dat met mouwen het meest comfortabel vind. Er zitten enkele kleine foutjes in mijn kleedje maar piqué is niet gemaakt om te tornen en al zeker niet als je de perfecte kleur garen vindt...
Omdat ik het niet zag zitten om het kleedje volledig te voeren kocht ik een onderkleedje in de Veritas. De prijs daarvan valt heel goed mee en zeker als je bedenkt dat je het onder ontelbaar veel kleedjes kan dragen en je dus vaak de prijs van je voering uitspaart.


Door mijn treuzelen (ik begon eind augustus aan dit kleedje maar had altijd iets te kort) en het slechte weer (waardoor ik nog meer ging treuzelen) bleef het kleedje onafgewerkt liggen, de mouwen waren het struikelblok. Het moet ergens aan vermoeidheid gelegen hebben want toen ik twee weken terug het kleedje terug vastnam, zaten de mouwen er op een halfuurtje proper afgewerkt in. De heropening van het winkeltje van Madeline De Stoffenmadam leek mij de ideale gelegenheid om dit kleedje te dragen, het werd dus afgewerkt. Het wordt de eerste keer sinds weken dat ik 'normaal' gekleed naar Lier ga. Mijn laatste bezoekje aan de oude winkel deed ik ook snel in mijn kuiskleren en alle bezoekjes aan de nieuwe winkel in opbouw waren ook in oude kleren.

De piqué is van heel goede kwaliteit, zoals Nancy beloofde. De kleur is iets te licht voor mij maar met de juiste accessoires komt het wel goed. Ik zag gisteren dat deze piqué stofjes terug in voorraad zijn en dat in meerdere kleuren. Dus je kan ze vanaf morgen terug gaan kopen in Lier.


Intussen proberen we verder de stoffenvoorraad wat weg te werken, want mijn koopstop loopt op zijn eind en ik ben helemaal klaar om terug stofjes te kopen. Mijn stoffenvoorraad is helaas nog niet zo hard verminderd, woepsie ;-).
Mijn excuses voor de niet optimaal belichte foto's maar met dit weer was dit het beste wat lukte.

De juweeltjes die ik draag komen trouwens van bij Madame, ik kocht ze voor een huwelijk maar vind ze ook leuk passen hierbij.

zondag 7 februari 2016

naaien met restjes: make-up tasjes

Enkele weken terug hield ik grote kuis in mijn restjesbakken en sorteerde ik alles. Ik kreeg voor kerst ook enkele kleine lapjes stof uit de veritas, dus werd het tijd om eens wat te verwerken.
Ik koos voor de clutch van Elisanna. Ik maakte deze al eerder (eentje hiervan is hier te zien) en vind deze ideaal als make-up tasje.
Ik heb nog wel wat restjes liggen en hoop binnenkort nog een gaatje te vinden om er wat van te verwerken. Het An-tasje staat zeker nog op de planning, maar als er iemand nog voorstellen heeft dan zijn die zeker welkom.