woensdag 22 juni 2016

een basis billie
Dat Zonen09 ook mannenpatronen heeft dat kunnen we allemaal toejuichen, een eerste billie werd dan ook al besteld door de echtgenoot nog voor het patroon te koop was en zelfs nog voordat hij wist hoe het eruitzag.
Het stofje mocht hij deze keer ook kiezen, hij koos nogal onverwacht een niet-effen exemplaar uit. Ik ben zelf nog niet 100% zeker of ik dit stofje wel leuk vind hiervoor of niet, maar soit degene die het draagt beslist (of toch deze keer ;-) ).
Daarna kwam het kiezen van opties, teveel keus dus werd er voor een simpel exemplaar gekozen: doodgewone mouwen, doodgewone hals, geen boordjes behalve aan de hals. Ik ben niet 100% tevreden van de hals. Een volgende keer probeer ik zeker de V-hals eens uit. Ik vind een V-hals sowieso mooier en een extra uitdaging mag wel eens ook.
Verder kan ik weinig toevoegen aan dit maaksel: perfecte maat volgens de eisen van de drager, handleiding om u tegen te zeggen en een superzacht stofje. Wat wil een mens nog meer?

De hoeveelheid stof die aangeduid staat is wel een overschatting, zeker omdat ik niet voor de raglan mouw koos en de stof echt wel 150 cm breed is. Ik heb dus nog een restje liggen voor een volgend projectje.

Het duurde eventjes vooraleer het weer meewerkte maar tijdens een uitstapje naar Pairi Daiza vorige zondag lukte het mij eindelijk om foto's te nemen.

patroon: billie zonen 09
stof: madeline de stoffenmadam

vrijdag 17 juni 2016

een wolf voor een vos


De babyboom in onze omgeving begint stilletjesaan op zijn eind te lopen. Vorige week werd een kindje met de achternaam vos geboren. Het leek mij wel leuk om een pyjama in vosjesstof te maken. Ik koos er deze keer niet voor om iets voor het baby'tje zelf te maken maar maakte een wolf voor grote zus, zo kan deze daarna doorgegeven worden aan de kleinste vos binnen enkele jaartjes.


Het vossenstofje kocht ik bij De Stoffenmadam en combineerde ik met rode boordstof die ik ook daar kocht. Ik voegde de boordstof ook onderaan aan het shortje toe om daar wat extra kleur te hebben.


Dit setje werd gemaakt tijdens een avondje naaien bij Nancy en zij kwam dan ook met de goeie tip om het neklintje van An te gebruiken om de hals beter af te werken. 
Ik ben inderdaad heel tevreden van deze tutorial en ga het zeker vaker gebruiken. Nu sloop er nog een klein foutje in maar het is toch al stukken properder afgewerkt dan anders.De wolf blijft toch een favoriet patroontje voor een pyjama, ik ben nog altijd fan van de snelle en propere manier om de elastiek in de aangeknipte tailleband te bevestigen. Het lijkt mij ook zo'n pyjama die echt vaak kan gedragen worden door kleine kapoenen. Of dat voor degene die ik maakte het geval zal zijn weet ik niet want ik ken natuurlijk de smaak van de ouders niet 100% hé.


Doordat mijn overlock vorige week op onderhoud was werd dit een last minute projectje waarvoor ik naar Lier trok. Ik ben duidelijk niet zo'n goeie last minute naaister want ik vergat zo goed als alles. Gelukkig kan je bij Nancy nog patroonpapier kopen om de mouw die je vergeten was over te tekenen en ook naalden, spoeltjes en elastiek was ik precies vergeten ;-). 
De foto's werden bij kunstlicht gemaakt vanochtend. Het nadeel aan last minute naaien is dat je geen tijd meer hebt om op mooi weer te wachten in dit Belgenlandje ;-). De kleur van het rood is dus iets anders uitgevallen op de foto ;-).
zaterdag 11 juni 2016

het langverwachte vervolg op de poolside toteIn één van mijn eerste blogberichten konden jullie lezen dat ik na het volgen van een workshop bij Pieke Wieke gegeven door Jace Did It, nog inspiratie had voor een extra poolside tote. Een blauwe wou ik...
Intussen zijn we bijna een jaar verder en is er een tweede poolside tote van onder mijn naaimachine gerold. Alleen is ze niet blauw ;-).

Enkele maanden terug ging ik bij Madeline De stoffenmadam een stofje halen als voering voor dit jasje. Thuisgekomen vond ik het veel te mooi om weg te stoppen in een jasje dus hield ik het bij. Toen de nieuwe collectie van Soft Cactus uitkwam, wist ik waarvoor ik het zou gebruiken. In combinatie met de zwarte berenstof wou ik nog een strandtas maken. Maar een strandtas in de winter, dat motiveerde mij niet echt. Tot het vorige week af en toe eens tropisch werd.
Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat mijn overlock momenteel op onderhoud is en ik daarom een projectje zonder overlock zocht ;-).Ik koos deze keer voor een extra binnenzakje zodat mijn gsm apart weg zit en de grote binnenzak sluit net als het voorzakje met een kamsnap. Bij mijn vorige versie viel dat zakje anders wat open. Het haakje voor de sleutels liet ik achterwege want dat wordt bijna nooit gebruikt bij mij.


Aangezien ik nu klaar ben voor de zomer mag de zon zo snel mogelijk terugkeren.

Oh ja zagen jullie al dat je bij de Stoffenmadam ook een workshop voor deze tas kan volgen?

Stofjes: Madeline De Stoffenmadam
patroon: Poolside tote van Noodle headzaterdag 4 juni 2016

testen voor meneer soft cactus

Patronen testen deed ik tot nu toe enkel voor Compagnie M.  Maar aangezien ze nu geen vrouwenpatroon uitbrengt maar een kinderpatroon (wat ik ook wel aan het testen ben ;-) ) ging ik heel graag in op de vraag van de wederhelft van mevrouw soft cactus.
Jawel ten huize soft cactus loopt er heel wat talent rond en ook meneer soft cactus mengt zich nu in het naaiwereldje en dit met een patroon helemaal op jouw maat.
Ik was bij de eerste tien dus kon ik deelnemen. Ik kocht stof  in Kapellen en viel direct voor een extreem glad soepel viscose stofje. Jep je leest het goed extreem glad, je kan je het gevloek dus wel voorstellen...Het verschoof tijdens het knippen, het verschoof tijdens het spelden, het verschoof tijdens het naaien,... Je weet wel zo'n stofje met een eigen leven.
De uitleg van meneer soft cactus is heel uitgebreid maar toch eventjes wennen omdat het een compleet nieuwe stijl is. Ik moest dus af en toe eens iets twee keer lezen en af en toe sloop er ook een foutje in. Het jurkje belandde dan ook eventjes aan de kant om nadien met frisse moed terug verder te doen want iets lostornen in van die extreem gladde, delicate stof dat doe je best niet als de frustraties nog niet weg zijn. Ik ben ook niet zo heel erg tevreden met de afwerking maar dat ligt dus volledig aan de combinatie van mezelf en dit stofje, daar heeft meneer soft cactus helemaal niets mee te maken ;-).


Waarom ik meedeed met een test voor een compleet op mijn eigen maat getekend patroon? Wel in la maison victor heb ik geen probleem met de maten, daar pas ik om één of andere reden perfect binnen één maat. Maar bij andere, waaronder compagnie M is dit niet het geval. Meestal heb ik daar niet zoveel last van maar bij de louisa heb ik toch veel moeten aanpassen om mijn drie maten te combineren. Dus vandaar dat ook dit voor mij een leuke uitvinding is.
En wat nog beter is, het patroontje is gratis ter beschikking van jullie allemaal, je kan het dus gewoon uitproberen. De lengte kon je trouwens helemaal zelf kiezen door de gewenste lengte van de taille tot de zoom in te geven, dus je kan gerust iets langer kiezen als je dat liever hebt.

Nog zo'n voordeel van enkel jouw maat afgedrukt te zien is dat je niet moet zitten sukkelen met allerlei overlappende lijnen, je kan gewoon jouw maat zo uitknippen. En het is ook heel relax werken, niet nameten of aanpassen, gewoon vertrouwen hebben dat het goed komt. Het komt ook echt goed als je je goed hebt laten opmeten. Doordat mijn stof 0.0% rek heeft is het kleedje redelijk nipt bij het aan en uittrekken maar voor de rest past het perfect. Ik moet het dus gewoon aanhouden ;-).
Uiteindelijk heb ik de mouwen nog ingekort (bij mevrouw soft cactus komen ze tot onder de elleboog) want ik had een zomers gevoel bij dit kleedje dus vond ik de mouwen te lang en ik vreesde dat het niet zo vaak uit de kast zou komen als de klik er niet was. Ik ben nog op zoek naar een riempje voor erop om het wat extra te geven. De achterkant vind ik trouwens het mooiste aan dit kleedje, daar valt het heel mooi door.

De foto's zijn deze keer met de zelfontspanner gemaakt, dat is moeilijker dan gedacht ;-). Ik vond dus van al die foto's die ik nam  maar twee die en scherp en goed genoeg waren, dus sorry voor de povere foto's deze keer. Ik blijf verder oefenen en zoveel mogelijk mijn privé fotograaf inschakelen. Helaas werkte het weer ook niet mee deze week om nieuwe foto's te nemen.

PS: meneer soft cactus heet eigenlijk Bart, is heel vriendelijk en top om mee samen te werken. Het patroontje kan je eind juli onder hun nieuwe merknaam 'see you at six' terugvinden. En er is meer goed nieuws: ze komen met een nieuwe collectie stoffen onder diezelfde merknaam. Viscosestofjes deze keer. Ik ben alvast heel erg benieuwd naar de prints. Ook deze stofjes zal je eind juli/begin augustus op hun site zien verschijnen. Wil je als eerst op de hoogte blijven van dit alles volg dan zeker de blog van Naomi.