zondag 18 september 2016

see you at six pam

Dat ik grote fan ben van de see you at six stofjes, dat konden jullie hier al lezen. Ik heb vier van hun prints in huis gehaald. De eerste twee koos ik helemaal zelf, voor de andere twee liet ik mijn wederhelft kiezen. In tegenstelling tot wat ik zelf koos (ik koos zelf vooral de donkere prints), werden het deze keer lichtere tinten. Normaal gezien probeer ik tinten te kiezen die bij elkaar passen, maar deze keer luisterde ik toch braaf omdat de stofjes zooooo mooi zijn. Een lichter kleurtje brengt ook wat afwisseling in de donkere winterperiode die eraan komt, dus dat is mooi meegenomen.
De foto's zijn niet zo super want het is moeilijker dan gedacht om zo'n licht stofje te fotograferen.


Van dit stofje had ik voldoende voor een pam top gekocht, want nu de herfst er aan komt wil ik toch wel graag wat stofjes verwerken tot kleding die ik kan blijven dragen. En nog tot volgend jaar wachten vooraleer ik die see you at six stofjes kan dragen, dat vind ik dan weer veeeeeeel te lang ;-).


De pam top maakte ik eerder al eens en wordt hier heel vaak gedragen. Deze keer verlengde ik de top iets meer zodat het topje dat ik eronder draag niet meer komt piepen en versmalde ik het patroon net zoals de vorige keer een beetje. Ik had deze keer wel wat moeite met het beleg, dus er werd al eens gevloekt tussendoor, maar ik ga ervan uit dat dit voor de meeste onder jullie bekend in de oren klinkt ;-). Een nachtje laten liggen hielp trouwens het beste.

Ik ben er zeker van dat dit terug een toppertje wordt in mijn kleerkast. Als ik in het album op de facebookgroep 'creaties uit la maison victor' kijk dan ben ik niet de enige die dit een toppatroon vind, een basistop die veel figuren flatteert is dan ook iets wat iedereen graag heeft. Mijn eerste pam top wordt hier in ieder geval vaak gedragen, zowel in de zomer (dan toch op de typisch Belgische dagen waar het geen 30 graden is) als in de winter met een vestje erbij. 


Dit stofje komt uit de webshop van see you at six zelf en ik kreeg er labeltjes bij. Deze keer gebruikte ik dus niet mijn eigen labeltje maar dat van see you at six zelf, dat past heel mooi in de zijnaad terwijl de mijne daarvoor net iets te groot zijn.

dinsdag 13 september 2016

een eerste kleedje voor de herfst


Toen ik de nieuwste LMV doorbladerde viel mijn oog direct op het mooie bloesje en jasje. Voor het bloesje heb ik een stofje liggen maar nog wat schrik voor alle nieuwe technieken en voor het jasje moet ik nog boordstof bijkopen.
Daarna gaf ik de LMV door aan de man des huizes, het mannenpatroon was niets voor hem maar hij was heel duidelijk: de Raven jurk die moest ik voor mezelf maken. Het zwarte drops stofje van see you at six bleek heel geschikt hiervoor en ik had net genoeg gekocht, er kon dus snel gestart worden met deze jurk. September is hier een heel hectische maand en ik ben niet zo vaak thuis, ook al is deze jurk eigenlijk snel klaar, toch duurde het nog eventjes voor ik voldoende gaatjes in mijn agenda (en energie) vond om de jurk af te werken. En ook een gaatje voor de foto's natuurlijk ;-). De foto's werden trouwens bij 30 graden genomen, vandaar de beperkte hoeveelheid .

Een foto speciaal voor degene die graag eens willen zien hoe de see you at six stofjes vallen voor dit model.

Toen ik de Raven jurk een eerste keertje paste vond ik hem wel heel wijd in vergelijking met wat ik gewoon ben. Versmallen is geen optie want dan geraak ik er niet meer in, op mijn schouders en borstomtrek mag hij ook zeker geen maatje kleiner zijn, want dan zou het niet zo comfortabel meer passen. Ik had dus twee opties: een riempje of een rits toevoegen. Een riempje kon ik het snelste uitproberen en dat resultaat stond mij wel aan. Dus werkte ik de jurk gewoon af en wordt hij vanaf nu met riempje gedragen. Aangezien er op facebook ook wat vraag was naar een foto van de jurk zonder riem, nam ik er ook eentje zonder. Ik verlengde de jurk wel een beetje (6 cm) dus normaal valt hij ietsje korter. Met het riempje komt hij terug wat korter en dat is ideaal, want de lengte van de jurk was één van de voornaamste redenen waarom dit jurkje eruit gekozen werd door de man des huizes ;-).


De stofjes van See You At Six, verwerken super gemakkelijk, ze glijden bijna niet en zijn superzacht. Ik ben grote fan, dus Naomi en Bart, graag meer van dat (en van jullie Soft Cactusjes ook ;-) ).

Dit see you at six stofje kocht ik bij de stoffenmadam, ergens de nacht dat de collectie uitkwam, bij het afhalen van de stofjes kreeg ik er nog een gezellige babbel bij, dus het is niet omdat ik te gierig ben om verzendingskosten te betalen dat ik mijn pakjes nooit laat leveren ;-).
Er liggen nog drie stofjes uit deze collectie te wachten om verwerkt te worden waarvan nog ééntje deze herfst, to be continued dus.

donderdag 8 september 2016

Inpakken in stijl


Het allereerste zelfgenaaide geschenk dat ik mijn ventje gaf was een weekendtas uit de zomereditie van lmv 2014. Het bleek niet alleen een topgeschenk omdat hij het wel kon appreciëren dat ik iets zelfgemaakt had maar ook echt ideaal om niet-kreukgevoelig gerief mee te nemen op reis (of de vuile was in te stoppen op terugweg), badgerief in te stoppen voor een dagje welness, sportgerief naar de fitness enz. Op onze laatste reis bleek dat een tweede tas wel handig zou zijn omdat we toen een huisje huurden waardoor we ook handdoeken enz moesten meenemen. Zo gezegd zo gedaan, een tweede versie werd 'besteld'.
De stofjes werden al snel gekocht in ikea met als voornaamste criterium: geschikt voor man en vrouw. Maar het plan bleef nog eventjes liggen. Pas toen ons weekendje weg dichterbij kwam, werd het plan uitgevoerd.Deze keer liet ik wel het kleine ritszakje achterwege, we merkten bij de eerste versie dat dat zo goed als nooit gebruikt wordt en het is toch wel een extra prutswerkje dus was de beslissing snel gemaakt.
Verder zat de tas heel snel in elkaar deze keer, ik brak wel een naald bij het naaien van de ritsflapjes maar dat hoort er af en toe bij. Ze brak niet helemaal dus geen schade aan de machine.

Ik ben ook heel tevreden met de afwerking deze keer, zo merk ik dat ik toch vooruitgang gemaakt heb de laatste jaren: de tas zat sneller en mooier afgewerkt in elkaar dan versie 1.

Er is ook niets beter dan die zelfgemaakte weekendtassen te kunnen vullen met zoveel mogelijk zelfgemaakte kledij.