Doorgaan naar hoofdcontent

all my perfect imperfectionsDe laatste maanden zit het mij op hemdenvlak niet zo mee. Twee exemplaren vonden de wasmachine niet zo leuk waardoor ze niet meer passen voor manlief (of hij zou zelf een beetje moeten krimpen) en een derde exemplaar waarvan de lengte gebaseerd was op een exemplaar uit de kast, is heel mooi als het uit de broek gedragen wordt maar helaas is meneer daar niet zo'n fan van. Al moet ik wel toegeven dat hij dat exemplaar nog draagt (ik kan dan ook heel overtuigend kijken ;-) ).
Dit exemplaar moest dat dus allemaal goed maken. Het stofje daar kon het niet aan liggen want daar was ik op slag verliefd op en het patroon dat moest ook wel goedkomen, want ik koos opnieuw voor de theo.
Maar halfweg ging het toch mis en mocht ik de volledige kraag er terug aftornen, wegens niet symmetrisch genoeg. Manlief probeerde nog met 'ik ben zelf ook niet zo symmetrisch' maar tja ik wist dat het niet symmetrisch was, dus eraf...
Bij het opnieuw knippen van de kraag (de dag erop want ik was 'een klein beetje' gefrustreerd...), koos ik deze keer terug voor H180 ipv H200, en echt waar dat maakte zo'n verschil. Het ging een stuk gemakkelijker om die kraag er op een normale manier aan te zetten. Ik ben achteraf gezien trouwens blij dat ik de kraag opnieuw maakte, want het resultaat nu is pakken netter.
Ik paste verder alleen de rugplooi aan en spreidde die uit zodat er twee kleine plooitjes aan de zijkant kwamen. Ik heb de indruk dat dit iets mooier valt bij het bewegen van de armen, maar dat zal moeten blijken als het vaker gedragen is. Het borstzakje is opnieuw vergroot zodat de smartphone er perfect in past (eisen van de drager ;-) ).Er is trouwens helemaal niets mis met het patroon of de stof, beide zijn super. Maar iedereen herkent wel van die dagen waarop je tornmesje je 'beste vriend' is... Het was dus 'one of those days'...

Voor de foto's trok ik deze keer naar een 'nieuwe' locatie, niet zo heel ver maar onlangs ontdekt tijdens een fietstochtje (de spoorweg wordt niet meer gebruikt voor de duidelijkheid ;-) ). De bovenste foto bewerkte ik ook voor het eerst in Photoscape, het is nog wat zoeken met veel trial and error, dus je zal hier binnenkort nog vanalles zien verschijnen. De ene foto al beter gelukt dan de andere.

patroon: theo van zonen 09
stof: soft cactus gekocht bij de stoffenmadam

Reacties

 1. Oooh die dagen ken ik goed, dat je aan eind van de dag super gefrustreerd in de zetel neerzakt zonder ook maar iets af te hebben... Maar volgens mij is dit uiteindelijk een geweldig succes geworden! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig volgde er een goeie dag zodat hij niet in een hoekje bleef liggen ;-)

   Verwijderen
 2. Werkelijk ongelooflijk veel hartjes voor deze perfect imperfections... schoon Delphine!
  --en herkenbaar trouwens, zo een van die dagen #zucht--

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een geweldig mooi hemd! Stofje heb ik ook voor een hemd voor mijn man! En toffe locatie! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…