Doorgaan naar hoofdcontent

all my perfect imperfectionsDe laatste maanden zit het mij op hemdenvlak niet zo mee. Twee exemplaren vonden de wasmachine niet zo leuk waardoor ze niet meer passen voor manlief (of hij zou zelf een beetje moeten krimpen) en een derde exemplaar waarvan de lengte gebaseerd was op een exemplaar uit de kast, is heel mooi als het uit de broek gedragen wordt maar helaas is meneer daar niet zo'n fan van. Al moet ik wel toegeven dat hij dat exemplaar nog draagt (ik kan dan ook heel overtuigend kijken ;-) ).
Dit exemplaar moest dat dus allemaal goed maken. Het stofje daar kon het niet aan liggen want daar was ik op slag verliefd op en het patroon dat moest ook wel goedkomen, want ik koos opnieuw voor de theo.
Maar halfweg ging het toch mis en mocht ik de volledige kraag er terug aftornen, wegens niet symmetrisch genoeg. Manlief probeerde nog met 'ik ben zelf ook niet zo symmetrisch' maar tja ik wist dat het niet symmetrisch was, dus eraf...
Bij het opnieuw knippen van de kraag (de dag erop want ik was 'een klein beetje' gefrustreerd...), koos ik deze keer terug voor H180 ipv H200, en echt waar dat maakte zo'n verschil. Het ging een stuk gemakkelijker om die kraag er op een normale manier aan te zetten. Ik ben achteraf gezien trouwens blij dat ik de kraag opnieuw maakte, want het resultaat nu is pakken netter.
Ik paste verder alleen de rugplooi aan en spreidde die uit zodat er twee kleine plooitjes aan de zijkant kwamen. Ik heb de indruk dat dit iets mooier valt bij het bewegen van de armen, maar dat zal moeten blijken als het vaker gedragen is. Het borstzakje is opnieuw vergroot zodat de smartphone er perfect in past (eisen van de drager ;-) ).Er is trouwens helemaal niets mis met het patroon of de stof, beide zijn super. Maar iedereen herkent wel van die dagen waarop je tornmesje je 'beste vriend' is... Het was dus 'one of those days'...

Voor de foto's trok ik deze keer naar een 'nieuwe' locatie, niet zo heel ver maar onlangs ontdekt tijdens een fietstochtje (de spoorweg wordt niet meer gebruikt voor de duidelijkheid ;-) ). De bovenste foto bewerkte ik ook voor het eerst in Photoscape, het is nog wat zoeken met veel trial and error, dus je zal hier binnenkort nog vanalles zien verschijnen. De ene foto al beter gelukt dan de andere.

patroon: theo van zonen 09
stof: soft cactus gekocht bij de stoffenmadam

Reacties

 1. Oooh die dagen ken ik goed, dat je aan eind van de dag super gefrustreerd in de zetel neerzakt zonder ook maar iets af te hebben... Maar volgens mij is dit uiteindelijk een geweldig succes geworden! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig volgde er een goeie dag zodat hij niet in een hoekje bleef liggen ;-)

   Verwijderen
 2. Werkelijk ongelooflijk veel hartjes voor deze perfect imperfections... schoon Delphine!
  --en herkenbaar trouwens, zo een van die dagen #zucht--

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een geweldig mooi hemd! Stofje heb ik ook voor een hemd voor mijn man! En toffe locatie! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.