Doorgaan naar hoofdcontent

soms dan wil je snel zijn...Soms dan zie je een patroontje en denk je: jep die wil ik maken, NU. Dat had ik deze keer met de sweater uit lmv voor mannen (ook met die voor vrouwen maar daar had ik geen stof voor liggen ;-) ). Ik had nog een rode sweaterstof liggen die ik in de solden kocht bij Fairy Tailors (voorgewassen en al, dus ik kon onmiddellijk beginnen ;-) ) dus het kon snel gaan.

Op dinsdag kwam het tijdschrift toe maar had ik geen naaitijd, op woensdag tekende ik het patroon en knipte de stof en op donderdag bij een avondje gezellig tetteren in Lier bij De Stoffenmadam zette ik de sweater in elkaar (en kocht ik boordstof). Eigenlijk wou ik op woensdag verderwerken aan mijn gordijnen maar tja als je kan kiezen tussen grote onhandige lappen stof en dit ;-)... (intussen zijn die ***** dingen afgewerkt).
Aangezien het momenteel nog altijd redelijk fris is, werd de sweater gisteren en vandaag al gedragen. De foto's werden dan ook snel snel tussendoor genomen. De conclusie is dat het een hele zachte sweater is.
De zak vooraan liet ik weg omdat ik dat iets te sportief vond om te gaan werken. De details aan de mouwen maken dat het nog altijd een speciaal patroontje is ondanks het weglaten van de zak. Normaal gezien moet je die naden aan de mouw met een flatlock steek maken, dit zou de eerste keer geweest zijn voor mij, dus is dat iets wat ik liever eerst eens in een teststof probeer. Maar zoals de titel zegt, wou ik sneller zijn dan dat. Vandaar dat ik ervoor koos om de naden gewoon te stikken met de overlock en twee ervan af te werken met een siersteek.
Voor mij is dit zeker een heel leuke sweater. Voor mannen is het niet zo eenvoudig om originele maar toch draagbare kledij te vinden, zowel in de winkel als op patronenvlak. Zoiets was dus zeker welkom. Het daagt zelfs uit tot wat knip en plakwerk door mezelf ;-).Als ik deze editie van lmv zie dan denk ik dat er een aantal succesnummertjes in staan. Een aantal snel klaar projectjes wat altijd aanspreekt en uiteraard heeft een mens ook basics nodig in zijn kast. De sweater voor dames staat al zeker op mijn to sew lijstje en ook het t-shirt is een kanshebber. De damesjurk (in het groene stofje) hoop ik ook te kunnen maken deze zomer. Het baby t-shirtje wordt dan weer een babygeschenkje binnenkort. Kortom ik weet wat gedaan ;-).

stof: Fairy Tailors
boordstof: de stoffenmadam
patroon: LMV

Reacties

 1. Een heel mooie trui en de kleur staat uwe man ook heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De damesjurk, die volgt hier ook op een moment dat de zon van de partij is. Het damestshirt maakte én droeg ik al; topper! Dit patroontje ontging me echter volledig #oeps, maar ik neem mijn boekje er terug bij want dit vind ik een schoon exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zal ik ook eens aan het damest-shirt moeten beginnen, dat kan nog net bij dit weer ;-) alhoewel de zon hier deze ochtend scheen (nu niet meer...)
   in het boekje staat hij met een zak vooraan dus het toont ietsje 'jonger' maar dat was snel aangepast. De mouwen die merkte ik pas bij het overtekenen op, maar ik vond het wel iets tof.

   Verwijderen
 3. het shirt is de Odette. Ik maakte hem ook, reeds in tweevoud! Het is een goed nummertje, deze LMV. Voor de man naaien is me meestal nog iets te gewaagd. Maar ik vind jouw exemplaar zeer geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!
   Ja het duurt altijd eventjes voor ik die namen kan onthouden, als ik ze gemaakt heb dan lukt dat precies beter ;-). Een test stofje ligt al klaar en ook een goeie stof is al gekozen, nu nog tijd ;-)

   Verwijderen
 4. Heel mooi! Leuk om te zien dat de trui ook mooi is zonder de zak

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou erg van jouw versie, veel leuker zonder zak!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik vond de zak eerder iets voor de jeugd en (sjjjt ;-) ) daar is mijne man toch al een klein beetje te oud voor ;-)

   Verwijderen
 6. Tof gemaakt! Ik zie ook een heleboel bruikbare patroontjes in de laatste editie :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …