Doorgaan naar hoofdcontent

soms dan wil je snel zijn...Soms dan zie je een patroontje en denk je: jep die wil ik maken, NU. Dat had ik deze keer met de sweater uit lmv voor mannen (ook met die voor vrouwen maar daar had ik geen stof voor liggen ;-) ). Ik had nog een rode sweaterstof liggen die ik in de solden kocht bij Fairy Tailors (voorgewassen en al, dus ik kon onmiddellijk beginnen ;-) ) dus het kon snel gaan.

Op dinsdag kwam het tijdschrift toe maar had ik geen naaitijd, op woensdag tekende ik het patroon en knipte de stof en op donderdag bij een avondje gezellig tetteren in Lier bij De Stoffenmadam zette ik de sweater in elkaar (en kocht ik boordstof). Eigenlijk wou ik op woensdag verderwerken aan mijn gordijnen maar tja als je kan kiezen tussen grote onhandige lappen stof en dit ;-)... (intussen zijn die ***** dingen afgewerkt).
Aangezien het momenteel nog altijd redelijk fris is, werd de sweater gisteren en vandaag al gedragen. De foto's werden dan ook snel snel tussendoor genomen. De conclusie is dat het een hele zachte sweater is.
De zak vooraan liet ik weg omdat ik dat iets te sportief vond om te gaan werken. De details aan de mouwen maken dat het nog altijd een speciaal patroontje is ondanks het weglaten van de zak. Normaal gezien moet je die naden aan de mouw met een flatlock steek maken, dit zou de eerste keer geweest zijn voor mij, dus is dat iets wat ik liever eerst eens in een teststof probeer. Maar zoals de titel zegt, wou ik sneller zijn dan dat. Vandaar dat ik ervoor koos om de naden gewoon te stikken met de overlock en twee ervan af te werken met een siersteek.
Voor mij is dit zeker een heel leuke sweater. Voor mannen is het niet zo eenvoudig om originele maar toch draagbare kledij te vinden, zowel in de winkel als op patronenvlak. Zoiets was dus zeker welkom. Het daagt zelfs uit tot wat knip en plakwerk door mezelf ;-).Als ik deze editie van lmv zie dan denk ik dat er een aantal succesnummertjes in staan. Een aantal snel klaar projectjes wat altijd aanspreekt en uiteraard heeft een mens ook basics nodig in zijn kast. De sweater voor dames staat al zeker op mijn to sew lijstje en ook het t-shirt is een kanshebber. De damesjurk (in het groene stofje) hoop ik ook te kunnen maken deze zomer. Het baby t-shirtje wordt dan weer een babygeschenkje binnenkort. Kortom ik weet wat gedaan ;-).

stof: Fairy Tailors
boordstof: de stoffenmadam
patroon: LMV

Reacties

 1. Een heel mooie trui en de kleur staat uwe man ook heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De damesjurk, die volgt hier ook op een moment dat de zon van de partij is. Het damestshirt maakte én droeg ik al; topper! Dit patroontje ontging me echter volledig #oeps, maar ik neem mijn boekje er terug bij want dit vind ik een schoon exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zal ik ook eens aan het damest-shirt moeten beginnen, dat kan nog net bij dit weer ;-) alhoewel de zon hier deze ochtend scheen (nu niet meer...)
   in het boekje staat hij met een zak vooraan dus het toont ietsje 'jonger' maar dat was snel aangepast. De mouwen die merkte ik pas bij het overtekenen op, maar ik vond het wel iets tof.

   Verwijderen
 3. het shirt is de Odette. Ik maakte hem ook, reeds in tweevoud! Het is een goed nummertje, deze LMV. Voor de man naaien is me meestal nog iets te gewaagd. Maar ik vind jouw exemplaar zeer geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!
   Ja het duurt altijd eventjes voor ik die namen kan onthouden, als ik ze gemaakt heb dan lukt dat precies beter ;-). Een test stofje ligt al klaar en ook een goeie stof is al gekozen, nu nog tijd ;-)

   Verwijderen
 4. Heel mooi! Leuk om te zien dat de trui ook mooi is zonder de zak

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou erg van jouw versie, veel leuker zonder zak!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik vond de zak eerder iets voor de jeugd en (sjjjt ;-) ) daar is mijne man toch al een klein beetje te oud voor ;-)

   Verwijderen
 6. Tof gemaakt! Ik zie ook een heleboel bruikbare patroontjes in de laatste editie :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…