Doorgaan naar hoofdcontent

Vrolijk Pasen/Paaskleedje
De couponnekesbak(ken) bij de stoffenmadam in Lier dat is een winkeltje op zich. Als je niet kan kiezen uit alle stofjes uit de winkel dan kan je hier nog altijd terecht. Er zitten ook echt wel stukken tussen die groot genoeg zijn om er nog iets deftig voor volwassenen uit te krijgen. Zo vond ik er vorige week dit tricotje. Ik legde het nog twee keer terug maar uiteindelijk riep het toch iets te luid mijn naam en belande het in mijn tas.
Dit stofje vraagt om een vrolijk en zomers patroontje. Eerst dacht ik aan het beroemde burda modelletje, maar dat hangt al redelijk veel in de kast dus wou ik eens iets anders.
Bij haar zag ik een mooie versie van  de Gerda Jurk uit LMV want in het boekje zei het model mij niet direct iets. Doordat ik iets minder stof had dan voorgeschreven moest ik een beetje creatief te werk gaan, hier kon je ook al lezen dat ik dat niet zo erg vind. Ik versmalde het rokdeel iets zo zijn de plooien wat minder groot maar paste alles mooi naast elkaar op mijn stof. De rok is voor mij nog altijd wijd genoeg zo. De zakken liet ik weg en het rokdeel werd ook vier cm ingekort anders kreeg ik het er net niet uit en langer hoeft hij voor mij ook niet te zijn.


Het modelletje naait heel vlot en zit ook supercomfortabel. Door de mouwen en de lengte is deze jurk zeker geschikt om te gaan werken, dus hij zal zeker vaak uit de kast komen.Mooi weer voor foto's dat was er niet maar volgens het boek 'shoot' is bewolkt weer gemakkelijker dus bij deze waagden we het er toch op om foto's te nemen (al denk ik dat zon wel mooi geweest zou zijn bij dit stofje ;-) ).
Aanvankelijk wou ik het jurkje op Pasen dragen maar daarvoor was het toch wel wat te koud, het werd na de fotoshoot terug weggehangen voor warmere tijden. Nu dus duimen dat die tijden er snel aankomen.

stof: Madeline de Stoffenmadam
patroon: Gerda jurk la maison victor

Reacties

 1. Oh zo leuk! Wat een tof couponneke 🙂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks, het sprong er voor mij echt uit tussen al de andere pareltjes

   Verwijderen
 2. Tof gemaakt! Jammer dat het vandaag niet warm genoeg is om het aan te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad jammer. Moest ik naar mijn grootouders gaan dan had ik het kunnen aandoen, daar is het altijd tropisch in huis ;-)

   Verwijderen
 3. Wauw het staat je prachtig! Heel mooi die rug!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De rug is vooral ook zo leuk omdat je nog altijd een gewone bh kan dragen zonder dat hij komt piepen

   Verwijderen
 4. Mooi!!! Ik maakte ooit een Burda 7872 in een gelijkaardig Lillestofke. Ik droeg die jurk ontzettend graag en veel, maar nu is hij verhuisd naar de slaapkleedjeshoop... al blijft het ook hier mijn favoriete jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nog eentje maken dus ;-) tricot kleedjes zijn gewoon zalig en inderdaad een voordeel dat je ze als ze wat afgewassen zijn of te kort beginnen te komen, je ze gewoon als slaapkleedje aankan (maar dan wel eentje in stijl)

   Verwijderen
 5. Prachtige vondst in die couponnenbak! Geweldig mooi jurkje vind ik dat voor jou. Is zo iets dat ik ook echt zou kiezen in de winkel, maar 't zijn niet mijn kleuren, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik denk dat ik het patroontje niet te ver weg zal leggen 😉 er ligt trouwens zoveel in die bakken dat er iets in jouw kleuren moet tussen liggen (en anders is er nog meer dan genoeg keuze in de winkel )

   Verwijderen
 6. Staat je mooi. Ik maakte hem ook en hij zit inderdaad heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal er zeker nog eentje maken, comfortabel en draagbaar om te gaan werken, ideale combinatie dus.

   Verwijderen
 7. heerlijk zomers! Het lijkt me inderdaad een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je! Zeker en vast een aanrader, het jurkje is ook niet zo heel moeilijk te maken dus dat is ook mooi meegenomen.

   Verwijderen
 8. Heel mooi. Jammer van het Paasweer en dat je het dan niet aankon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja idd, het weer mocht iets beter meewerken... het kleedje hangt wel gewoon in de dressing nu, klaar om gedragen te worden vanaf dat het iets warmer wordt

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.