Doorgaan naar hoofdcontent

Wat vooraf ging: de testversie(s)Sommige kledingstukken maak ik zonder een voorgaande testversie, dat geldt voor de meeste stukken in tricot. Dat geeft wel een beetje mee enz ;-).
Andere stukken in katoen verdienen toch een testje voor ik in 'goeie' stof durf knippen. Om die reden kocht ik vorig jaar dit stofje met kersjes bij Madeline De Stoffenmadam. Als ik mij niet vergis dan stond deze aan 5 euro per meter. Je ziet het verschil wel in kwaliteit met de 'normaal geprijsde' stofjes (want van die duurdere blijf ik af, die belanden hier toch maar in de kast, wegens knipangst), maar voor dit doeleinde zijn ze perfect.

Ik zag een retrobloesje in een knipmode staan dat ik wel nog eens wou proberen, maar zo'n mooi aansluitend model daar moet toch wat aan gefoefeld worden ;-). Ik begon dus in dit stofje, het is een testversie dus ook de versteviging liet ik achterwege waardoor de kraag en knopenpad niet helemaal perfect zijn, maar je weet wel, testje ;-).

Al bij al ben ik redelijk tevreden van deze versie, alleen de lengte moest zeker aangepast worden. Bovenaan was ik tevreden. De strik is niet overdreven maar toch een leuk detail.
Ik heb er in ieder geval een leuk bloesje bij voor op vrije dagen (niemand die zegt dat je dan altijd in onesie moet rondlopen hé, al is dat laatste ook wel leuk). Foto's bij daglicht heb ik helaas niet, het bloesje zit nu in de was vandaar.

Waarom schrijf ik een blogberichtje over een teststuk dat niet helemaal top is (in tegenstelling tot bvb deze jurk, waar ik al helemaal tevreden over was). Ik wil namelijk een realistisch beeld scheppen, ik ben geen tovenaar die plots alles op de juiste maat tevoorschijn tovert. Dus aan iedereen die al eens gefrustreerd is, don't worry ik ook ;-).

(voor dit bloesje probeerde ik trouwens de donna uit lmv waar ik absoluut niet tevreden over was..., dus ook dat komt voor).

Normaal gezien zou ik direct overgaan naar de 'echte' versie, maar aangezien deze bedoeld was voor 'the battle of the blogs' durfde ik dat toch nog niet. Ik koos dus een tweede stofje uit mijn voorraad om nog wat mee te experimenteren. Deze keer durfde ik wel een stofje van cotton and steel nemen, dat ik bij cas en nina kocht. Ik verlengde de boel en knipte het knopenpad afzonderlijk om plaats te sparen in de breedte. Nu verstevigde ik wel want deze versie is wel degelijk als 'te dragen' versie bedoeld.
De aandachtige lezer merkte natuurlijk al op dat de sluiting van bloesje 2 op de 'mannenmanier' gaat, tja iets met 'ik ga nog snel die knoopsgaten maken voor ik de strijk doe'... Soit, ik zal het dragen, juiste sluiting of niet.

De tweede versie droeg ik al voor een avondje uit en een dagje opleiding voor het werk. De kwaliteit van de cotton and steel is ook echt zalig.


De definitieve versie kon je hier al bewonderen.

Helaas ben ik er niet bij voor de volgende ronde van the battle of the blogs, maar ik heb er wel een hele leuke ervaring en outfit bij. Dus ik ben heel blij (en vereerd) dat ik er bij mocht zijn. Bedankt Deborah voor de kans en veel succes aan de bloggers die door zijn. 

stofjes: Madeline De Stoffenmadam en Cas en Nina
patroon: knipmode

Reacties

 1. Mooi hoor. Ook die met kersjes. Op een jeans in de zomer staat dat super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! Hij zal zeker gedragen worden maar doordat hij een beetje te kort is zal ik moeten zien bij welke jeans er niet teveel bloot komt ;-)

   Verwijderen
 2. Allebei leuk geworden, vooral de tweede!
  Jammer dat je niet door bent, ik had het je van harte gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! van die tweede ben ik inderdaad heel tevreden, dat wordt er eentje dat ik zelfs op congres zal meenemen deze zomer

   Verwijderen
 3. Ik vind de testversies ook leuk :)
  Ik heb ook zo een bloesje gemaakt dat te kort komt (een patroon voor mensen met een kort bovenlijf denk ik :p) en ik draag dat met een highwaisted rokje en stop het bloesje er in. Perfecte oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.