Doorgaan naar hoofdcontent

Wat vooraf ging: de testversie(s)Sommige kledingstukken maak ik zonder een voorgaande testversie, dat geldt voor de meeste stukken in tricot. Dat geeft wel een beetje mee enz ;-).
Andere stukken in katoen verdienen toch een testje voor ik in 'goeie' stof durf knippen. Om die reden kocht ik vorig jaar dit stofje met kersjes bij Madeline De Stoffenmadam. Als ik mij niet vergis dan stond deze aan 5 euro per meter. Je ziet het verschil wel in kwaliteit met de 'normaal geprijsde' stofjes (want van die duurdere blijf ik af, die belanden hier toch maar in de kast, wegens knipangst), maar voor dit doeleinde zijn ze perfect.

Ik zag een retrobloesje in een knipmode staan dat ik wel nog eens wou proberen, maar zo'n mooi aansluitend model daar moet toch wat aan gefoefeld worden ;-). Ik begon dus in dit stofje, het is een testversie dus ook de versteviging liet ik achterwege waardoor de kraag en knopenpad niet helemaal perfect zijn, maar je weet wel, testje ;-).

Al bij al ben ik redelijk tevreden van deze versie, alleen de lengte moest zeker aangepast worden. Bovenaan was ik tevreden. De strik is niet overdreven maar toch een leuk detail.
Ik heb er in ieder geval een leuk bloesje bij voor op vrije dagen (niemand die zegt dat je dan altijd in onesie moet rondlopen hé, al is dat laatste ook wel leuk). Foto's bij daglicht heb ik helaas niet, het bloesje zit nu in de was vandaar.

Waarom schrijf ik een blogberichtje over een teststuk dat niet helemaal top is (in tegenstelling tot bvb deze jurk, waar ik al helemaal tevreden over was). Ik wil namelijk een realistisch beeld scheppen, ik ben geen tovenaar die plots alles op de juiste maat tevoorschijn tovert. Dus aan iedereen die al eens gefrustreerd is, don't worry ik ook ;-).

(voor dit bloesje probeerde ik trouwens de donna uit lmv waar ik absoluut niet tevreden over was..., dus ook dat komt voor).

Normaal gezien zou ik direct overgaan naar de 'echte' versie, maar aangezien deze bedoeld was voor 'the battle of the blogs' durfde ik dat toch nog niet. Ik koos dus een tweede stofje uit mijn voorraad om nog wat mee te experimenteren. Deze keer durfde ik wel een stofje van cotton and steel nemen, dat ik bij cas en nina kocht. Ik verlengde de boel en knipte het knopenpad afzonderlijk om plaats te sparen in de breedte. Nu verstevigde ik wel want deze versie is wel degelijk als 'te dragen' versie bedoeld.
De aandachtige lezer merkte natuurlijk al op dat de sluiting van bloesje 2 op de 'mannenmanier' gaat, tja iets met 'ik ga nog snel die knoopsgaten maken voor ik de strijk doe'... Soit, ik zal het dragen, juiste sluiting of niet.

De tweede versie droeg ik al voor een avondje uit en een dagje opleiding voor het werk. De kwaliteit van de cotton and steel is ook echt zalig.


De definitieve versie kon je hier al bewonderen.

Helaas ben ik er niet bij voor de volgende ronde van the battle of the blogs, maar ik heb er wel een hele leuke ervaring en outfit bij. Dus ik ben heel blij (en vereerd) dat ik er bij mocht zijn. Bedankt Deborah voor de kans en veel succes aan de bloggers die door zijn. 

stofjes: Madeline De Stoffenmadam en Cas en Nina
patroon: knipmode

Reacties

 1. Mooi hoor. Ook die met kersjes. Op een jeans in de zomer staat dat super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! Hij zal zeker gedragen worden maar doordat hij een beetje te kort is zal ik moeten zien bij welke jeans er niet teveel bloot komt ;-)

   Verwijderen
 2. Allebei leuk geworden, vooral de tweede!
  Jammer dat je niet door bent, ik had het je van harte gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! van die tweede ben ik inderdaad heel tevreden, dat wordt er eentje dat ik zelfs op congres zal meenemen deze zomer

   Verwijderen
 3. Ik vind de testversies ook leuk :)
  Ik heb ook zo een bloesje gemaakt dat te kort komt (een patroon voor mensen met een kort bovenlijf denk ik :p) en ik draag dat met een highwaisted rokje en stop het bloesje er in. Perfecte oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…