Doorgaan naar hoofdcontent

let's sti(c)k together mei


Voor 'let's sti(c)k together' in de maand mei, kregen we de volgende criteria:
- werk met restjes/recycleren
- Dit is Belgisch
- a touch of bling

Aangezien mijn restjesbak uitpuilt had ik op dat vlak keuze genoeg. Ik koos er een restje van dit hemd uit (het hemd is helaas een beetje te kort geworden...) en knipte hieruit een Frida top van Compagnie M (Belgische ontwerpster) met een twist, mijn labeltje heeft een zilveren tekst dus zo had ik ook onmiddellijk mijn touch of bling ;-).
Dit patroontje mocht ik vorig jaar testen voor compagnie M maar ze besloot het toen niet uit te brengen. Ik ben er nochtans heel tevreden over, dus misschien als we allemaal eens lief kijken ;-). Want Majella is ook grote fan!
Het oorspronkelijke patroon voorziet ofwel een gewone achterkant ofwel een achterkant met plooitjes, ik besloot om deze keer een vals knopenpad aan de achterkant te voorzien. De knoopjes hiervoor recycleerde ik van een oud truitje dat wat te kort (niets mis met mijn wasmethodes, het truitje in kwestie was 8 jaar oud ;-) ) geworden was (het eerste criterium heb ik dus zelfs dubbel gehaald, ter compensatie van mijn maar half gehaalde laatste criterium ;-) ).


Als je 's avonds vermoeid nog begint de naaien dan sluipen er gegarandeerd foutjes in. Dit is bij dit stuk niet anders, het vals knopenpad is niet helemaal perfect gelukt, dus dat wil ik nog eens opnieuw proberen en ook aan de voorkant zit een stomme fout. Maar uiteindelijk zijn restjes daar wel ideaal voor, minder druk om iets perfect te maken. Ondanks de foutjes zal dit stuk zeker vaak uit de kast komen in het weekend, want zowel het model als de stof zijn supercomfortabel. 

De foto's zijn niet zo super deze keer, ik was alleen op pad dus moeilijk om in te schatten hoe scherp ze zouden zijn. Toen bleek dat ze niet zo heel erg scherp waren zat het topje al in de was en kwam de deadline veel te dichtbij, dus vandaar zal je het met deze foto's moeten doen.

Ik knipte ook al in een gekoesterd stofje om er een Frida van te maken, binnenkort verschijnt deze hier ook op de blog want die is zalig om te dragen.

stof: Madeline De Stoffenmadam
patroon: Frida top Compagnie M

Neem ook zeker een kijkje bij de rest:


Flaflinko - Stokstaartje doet het zo - Stoffenspulletjes - Naadjes en Draadjes - Yabelle en co - Just Just10 - Noxeema - Mimaloki - Frullemieke - Vlijtig Liesje Knutselt - Naaiz - Just Delphine - ViTess - Girls In Uniform - Wollebol by Eefje - Mamasa Sewing - Wilwarin Made With Love - Lilliepawillie - BlogRevolution - Voor Milo - Mamadammeke - Woohoo by Davina - Madame Stof - Naaisgerief

Reacties

 1. Mooi detail dat vals knopenpad op de rug!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik droeg vorige week ook al mijn Frida, ideaal bij deze temperaturen! Ik vind het erg mooi, wat je deed met de rug. En ja, foutjes en zo... niet van wakker liggen, in gekochte kleding zitten die ook wel af en toe ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad ideaal voor dit weertje, ik heb er intussen vier en ze zitten op één na allemaal in de was (zweetgeurtjes enzo ;-) )

   Verwijderen
 3. Ik vind het geslaagd, leuk detail met die knopen! Helemaal jij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, ik begin meer en meer plezier te scheppen in het 'prutsen' met patronen

   Verwijderen
 4. Heel erg mooi, dat rugdetail! Ik ben wel benieuwd naar een foto van de voorkant! :) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, de voorkant die ziet er dus gewoon uit zoals die andere uit de eerdere post maar er zit een plooitje teveel ;-)

   Verwijderen
 5. Heel mooi!
  Leuk dat knopenpad op de rug

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind het heel geslaagd! Knopenpad op de rug maakt het helemaal af! 😀

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, een volgend keertje zou ik het ietsje breder maken zodat mijn knoopjes er beter oppassen ;-)

   Verwijderen
 7. Heel mooi top. Ik zag eerder al de Frida die Made by Mazella. Een top-patroon. Jammer dat Marte het patroon niet uitgebracht heeft. Ik ben zeker fan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk, ziet er supervrouwelijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil ook wel een Frida! Mijn restjes zijn zeker nooit groot genoeg om zo'n stuk er uit te krijgen. Wil wel de rest van uw restjesbak eens zien, moet indrukwekkend zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ;-) de meeste van mijn restjes zijn ook niet zo groot hoor, hierbij had ik miskeken op het patroon voor het hemd naar wat ik nodig had, ik keek bij stofbreedte 110 cm ipv 140 cm, dat verklaart dus al veel en soms maak ik bvb een bloesje ipv een kleedje.
   Maar als je eens in de buurt bent, dan mag je altijd komen piepen, er zitten ook nog dingen in waar wel nog kinderkleren uit kunnen maar niets meer voor onszelf

   Verwijderen
 10. leuk gedaan en staat je super
  www.stokstaartjedoethetzo.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuk gedaan en staat je super
  www.stokstaartjedoethetzo.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi! Misschien dat je Marte nu toch nog op andere gedachten krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi blousje! Staat je heel goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.