Doorgaan naar hoofdcontent

op = op
Dit stofje zag ik vorig seizoen bij de stoffenmadam liggen, maar ik had geen stofjes nodig... Uiteraard kreeg ik spijt toen het uitverkocht was. Maar tijdens de solden vond ik nog een stuk bij Fairy Tailors.
Ik kocht voldoende voor een billie voor mijn ventje. Ik koos ervoor om deze af te werken met donkerblauwe boordjes omdat ik dat de mooiste versie vind bij hem. (de boordstof komt ofwel van bij cas en nina, ofwel van bij de stoffenmadam, ik weet niet meer welk stuk ik waar kocht ;-) ).
Door de breedte van deze stof kon ik zuinig knippen en had ik nog stof over. Helaas niet genoeg om een volledig stuk voor mezelf uit te maken. Maar omdat ik de stof zo mooi vond, wou ik toch niets wegsmijten en ging ik iets creatiever te werk. Ik had een lijstje met allemaal patronen waarbij ik een deeltje in deze stof kon maken.

Een eerste ideetje was om de otium van sofilantjes nog eens te maken maar dan met een korte mouw. Ik gebruikte het stofje met de driehoekjes voor de strik en een detailstukje op de tailleband (ideetje hier gepikt). Het effen tricotje kocht ik bij de stoffenmadam, bijpassende kleurtjes koop ik toch het liefst in een fysieke winkel waar ik echt kan vergelijken.
Een volgend ideetje was om nog een billie te maken voor mijn ventje, eentje in twee kleuren met een (nep) zakje in dit stofje. Ik baseerde mij hiervoor op een kinder t-shirt dat ooit eens in la maison victor verscheen en onmiddellijk mijn aandacht trok. Deze 'hack' stond al een tijdje in mijn schriftje genoteerd maar ik had nog geen stofjes gekozen, dit stofje gaf mij dus de ideale gelegenheid om dit eens uit te testen. Ook deze effen stofjes kocht ik bij de stoffenmadam, het lichtgekleurde lag wel al een jaartje in mijn kast. Het was een gok of hij dit mooi zou vinden, want het is iets specialer dan wat ik hem normaal voorschotel ;-). Maar gelukkig is hij helemaal fan, ook mijn mama vond deze versie wel leuk. De foto hiervan is niet zo super, eentje genomen met mijn smartphone (ik kon door de zon mijn scherm niet zo goed zien dus het model staat er niet helemaal op ;-) ), net voor we vertrokken voor een fietstochtje, de rest van die dag vergat ik extra foto's te nemen door het zalige weer.Ik maakte ook nog een maatje 56 van de Tijs Salopette als onderdeel van een geboortegeschenkje. Echt een leuk stuk om te maken, hopelijk is de maat juist want ik heb dus geen flauw idee hoe een normale 56 eruit ziet ;-).


stofje: Fairy Tailors


Reacties

 1. Amai! Dat is pas creatief een stofje opwerken...
  Ik merk dat ik de laatste tijd meer en meer naar 'soberdere' stoffen grijp, dus een Billie zou ik er niet in maken, maar de dingen waar je de stof als accent gebruikt hebt vind ik super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij je reactie moet ik spontaan aan je laatst geblogde zonen gerief denken 😉 sober zou ik dat niet noemen 😜 maar ik snap je wel, sober kan ook heel mooi zijn

   Verwijderen
  2. #schaterlach Dat is pas touché!
   Voor de Khadetjes ben ik al een eind op weg (haha, het ding had wèl een zwarte andere kant hé) maar ik vermoed dat ik inderdaad voor mezelf al iets verder op weg ben... Ik bedacht me pas deze week dat ik ook eens mijn voorraad onder handen moet nemen - zover ben ik dan nog niet, om al mijn 'schatten' de deur uit te werken.

   Verwijderen
 2. Die Billie meets Isaac is goed gelukt!! Ferm gedaan alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zalig gemaakt! En keileuk als je zo een stofje tot de laatste cm kan opwerken. Ik deed het ook ooit eens met een stofje waar ik echt verliefd op was. Het zijn nog steeds enkele van mijn favo maaksels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad echt leuk om meerdere zaken eruit te kunnen maken, wegsmijten vind ik sowieso zonde maar als ik het stofje echt graag zie nog meer

   Verwijderen
 4. Allemaal super leuk!
  Ik liet maandag op mijn blog weten dat jij de winnares bent van mijn give-away, contacteer je mij via mijn blog aub? Rechts bij de buttons kan je mij een mail sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik liep wat achter met blogs te lezen, normaal gezien zou dat contactformulier nu verzonden moeten zijn (gisteren )

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.