op = op
Dit stofje zag ik vorig seizoen bij de stoffenmadam liggen, maar ik had geen stofjes nodig... Uiteraard kreeg ik spijt toen het uitverkocht was. Maar tijdens de solden vond ik nog een stuk bij Fairy Tailors.
Ik kocht voldoende voor een billie voor mijn ventje. Ik koos ervoor om deze af te werken met donkerblauwe boordjes omdat ik dat de mooiste versie vind bij hem. (de boordstof komt ofwel van bij cas en nina, ofwel van bij de stoffenmadam, ik weet niet meer welk stuk ik waar kocht ;-) ).
Door de breedte van deze stof kon ik zuinig knippen en had ik nog stof over. Helaas niet genoeg om een volledig stuk voor mezelf uit te maken. Maar omdat ik de stof zo mooi vond, wou ik toch niets wegsmijten en ging ik iets creatiever te werk. Ik had een lijstje met allemaal patronen waarbij ik een deeltje in deze stof kon maken.

Een eerste ideetje was om de otium van sofilantjes nog eens te maken maar dan met een korte mouw. Ik gebruikte het stofje met de driehoekjes voor de strik en een detailstukje op de tailleband (ideetje hier gepikt). Het effen tricotje kocht ik bij de stoffenmadam, bijpassende kleurtjes koop ik toch het liefst in een fysieke winkel waar ik echt kan vergelijken.
Een volgend ideetje was om nog een billie te maken voor mijn ventje, eentje in twee kleuren met een (nep) zakje in dit stofje. Ik baseerde mij hiervoor op een kinder t-shirt dat ooit eens in la maison victor verscheen en onmiddellijk mijn aandacht trok. Deze 'hack' stond al een tijdje in mijn schriftje genoteerd maar ik had nog geen stofjes gekozen, dit stofje gaf mij dus de ideale gelegenheid om dit eens uit te testen. Ook deze effen stofjes kocht ik bij de stoffenmadam, het lichtgekleurde lag wel al een jaartje in mijn kast. Het was een gok of hij dit mooi zou vinden, want het is iets specialer dan wat ik hem normaal voorschotel ;-). Maar gelukkig is hij helemaal fan, ook mijn mama vond deze versie wel leuk. De foto hiervan is niet zo super, eentje genomen met mijn smartphone (ik kon door de zon mijn scherm niet zo goed zien dus het model staat er niet helemaal op ;-) ), net voor we vertrokken voor een fietstochtje, de rest van die dag vergat ik extra foto's te nemen door het zalige weer.Ik maakte ook nog een maatje 56 van de Tijs Salopette als onderdeel van een geboortegeschenkje. Echt een leuk stuk om te maken, hopelijk is de maat juist want ik heb dus geen flauw idee hoe een normale 56 eruit ziet ;-).


stofje: Fairy Tailors


Reacties

 1. Amai! Dat is pas creatief een stofje opwerken...
  Ik merk dat ik de laatste tijd meer en meer naar 'soberdere' stoffen grijp, dus een Billie zou ik er niet in maken, maar de dingen waar je de stof als accent gebruikt hebt vind ik super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij je reactie moet ik spontaan aan je laatst geblogde zonen gerief denken 😉 sober zou ik dat niet noemen 😜 maar ik snap je wel, sober kan ook heel mooi zijn

   Verwijderen
  2. #schaterlach Dat is pas touché!
   Voor de Khadetjes ben ik al een eind op weg (haha, het ding had wèl een zwarte andere kant hé) maar ik vermoed dat ik inderdaad voor mezelf al iets verder op weg ben... Ik bedacht me pas deze week dat ik ook eens mijn voorraad onder handen moet nemen - zover ben ik dan nog niet, om al mijn 'schatten' de deur uit te werken.

   Verwijderen
 2. Die Billie meets Isaac is goed gelukt!! Ferm gedaan alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zalig gemaakt! En keileuk als je zo een stofje tot de laatste cm kan opwerken. Ik deed het ook ooit eens met een stofje waar ik echt verliefd op was. Het zijn nog steeds enkele van mijn favo maaksels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad echt leuk om meerdere zaken eruit te kunnen maken, wegsmijten vind ik sowieso zonde maar als ik het stofje echt graag zie nog meer

   Verwijderen
 4. Allemaal super leuk!
  Ik liet maandag op mijn blog weten dat jij de winnares bent van mijn give-away, contacteer je mij via mijn blog aub? Rechts bij de buttons kan je mij een mail sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik liep wat achter met blogs te lezen, normaal gezien zou dat contactformulier nu verzonden moeten zijn (gisteren )

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie