Doorgaan naar hoofdcontent

de blogmeet swapGisterenavond was het weer zover, de blogmeet georganiseerd door Davina ging door. Het was de tweede keer dat ik erbij kon zijn en opnieuw heb ik daar zeker geen spijt van.

Sarah en ikzelf waren deze keer verantwoordelijk voor het spel, we kozen voor een kort maar actief kennismakingsspelletje maar organiseerden ook een swap onder de aanwezigen. Om zelf ook te kunnen deelnemen stak Sarah alle namen in namentrekken.be. Zo kwam het dat ik een pakje mocht maken voor Kristien (één van de zussen). Toen ik haar fiche opendeed zag ik staan dat ze fan is van flamingo's. Nu wou het toeval dat ik net een tas gemaakt heb in een flamingostofje en nog wel wat restjes liggen had.
Het stond dus al snel vast dat ik een ritstasje zou maken in deze stof. Maar zo'n leeg ritstasje dat vond ik toch maar wat leeg. The girls in uniform, brachten mij op een idee, zij maakten herbruikbare wattenschijfjes uit een oude handdoek en sweater. Dus dat deed ik ook, al gebruikte ik wel geen oude handdoek maar een restje van dit geboortegeschenkje. Ik koos ook voor het dubbele formaat maar gebruikte de sweater met de goede kant naar buiten ipv omgekeerd. Perfect symmetrisch zijn ze helaas niet, mijn machine transporteert badstof niet zo graag, maar hopelijk is het toch goed genoeg.
Of ze handig zijn dat kan ik nog niet zeggen, want ik had geen tijd om ze zelf eens uit te testen.Omdat ecologische dingen maken voor een ander natuurlijk niet voldoende is (en eigenlijk zelfs hypocriet genoemd zou kunnen worden), maakte ik voor mezelf ook een setje. Op zich gebruik ik niet zoveel make-up en dus ook niet zoveel wattenschijfjes per wasbeurt maar ieder schijfje uitgespaard is er toch eentje hé. Ook voor mezelf maakte ik een tasje, zodat ze mee kunnen op congres deze zomer. Voor mezelf gebruikte ik wel geen kurk maar gewoon een zwart stofje.Zelf kreeg ik natuurlijk ook een pakje. Kim had mijn naam getrokken en gaf mij een heel handige clutch. Door het lintje eraan denk ik dat ik deze zal gebruiken om mijn douchegerief in op te bergen, handig om samen met handdoeken en propere kleren nog te kunnen vastnemen.


Naast een pakje voor elkaar naaien, vroegen we ook of de mensen zin hadden om een vlagje te maken en op te sturen naar mij voor Davina (hihi, ze antwoordde nog al lachend dat we allemaal iets voor haar moesten maken, ze had eens moeten weten ;-) ), zo maakten we een grote vlaggenlijn (thanks Pieke Wieke voor de biais). Zaterdagochtend wist ik in ieder geval wat te doen, er kropen toch een paar uurtjes werk in, zeker omdat biais nogal graag opkrult voor zo'n grote hoeveelheden. Maar voor iemand als Davina heb ik dat er graag voor over.Binnenkort verschijnen hier zeker nog meer berichtjes over de blogmeet en alles wat er uit voortkwam, dus kom zeker eens piepen.
De blogmeet is op zich natuurlijk al heel leuk, maar er zijn nog een heleboel sponsors die het nog een tikkeltje leuker maken ;-).Een overzichtje van alle sponsors, in willekeurige volgorde:

Reacties

 1. Zaaaalig! Wat een leuke spulletjes, en een mooie tas ook! Die wattenschijfjes moet ik ook eens proberen denk ik :-) Ik kijk al uit naar nog wat meer berichten! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Die wattenschijfjes zijn niet zo moeilijk, ze zijn alleen niet zo symmetrisch maar voor zoiets kan ik mij daar wel bij neerleggen

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ja inderdaad, geluk ook met het weer en zo leuk dat we daar zo lang buiten konden zitten.

   Verwijderen
 3. Mooie swapcadeautjes zie ik hier. Ik kon er helaas niet bij zijn, hopelijk past de volgende datum wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben blij dat gij in mijn team zat :)
  Merci voor al het werk, het stiekem samen bekokstoven enzovoort! Dikke zoen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. we waren een topteam! stiekem doen was echt wel leuk ;-) jij ook bedankt voor al je leuke ideeën

   Verwijderen
 5. Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Tof gedaan! Davina had zo een mooie Vlaggenlijn zeker en vast niet verwacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 'T was een plezier je te leren kennen en een toffe babbel met je te doen Delphine. Voor mij de eerste blogmeet maar een erg toffe ervaring. En nog bedankt voor het samenstellen van de vlaggenlijn, het resultaat was superspeciaal, zo lang en met al die vrolijke stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! Inderdaad leuk om je te leren kennen, intussen volg ik je blog ook.

   Verwijderen
 7. Nog eens een dikke merci voor de mede organisatie, Delphine! Het was TOP!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt allemaal super! En geweldig resultaat met de vlaggenlijn, merci voor al dat werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het was een heel gezellige avond! bedankt om alle vlaggetjes aan elkaar te naaien, het resultaat is prachtig! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad echt een gezellige avond, voor ik het wist was het bijna middernacht.

   Verwijderen
 10. Dankuwel dat jij de vlaggenlijn in elkaar stak voor ons allemaal! Zoveel vlagjes! Hoeveel waren het er?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk die vlaggenlijn :) Had echt spijt dat ik er niet kon bijzijn. Ik hoop de volgende keer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik wil jou ook wel eens ontmoeten, hopelijk lukt een volgend keertje

   Verwijderen
 12. Wat een leuk uitwisselingsidee, leuk om er van alles over te lezen en wat hebben jullie het gezellig gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het was inderdaad heel gezellig, zeker voor herhaling vatbaar

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…