Doorgaan naar hoofdcontent

Nore: de jurk
For English scroll down.


Testen van patroontjes vind ik altijd supertof. Het is leuk omdat ik eigenlijk nogal nieuwsgierig ben en zo toch al het complete plaatje kan zien voordat de rest het ziet en ook omdat het leuk is om iemand te helpen door te doen wat ik het liefste doe.
Deze keer mocht ik testen voor compagnie M. Naast een top in niet-rekbare stof (die hier later verschijnt) maakte ik ook een jurk. Aanvankelijk was ik een beetje bezorgd over de ronding die onder de heup valt maar eigenlijk vind ik die wel leuk, zeker qua draagcomfort. Om mijn benen niet al te kort te laten lijken, heb ik de jurk wel tot boven de knie laten komen en combineer ik met hakken.

Het stofje kocht ik eigenlijk om er een slaapkleedje van te maken, maar toen ik de Nore jurk wou testen en mijn stoffenvoorraad niet nog wou uitbreiden, koos ik toch voor dit stofje. Door de combinatie met het donkerblauw vind ik het pyjamagehalte eigenlijk nog wel meevallen en droeg ik het kleedje al om te gaan werken, het maakte mijn maandag een pak aangenamer. (eerlijke meningen over het pyjamagehalte mogen altijd hoor)
Ik koos deze keer voor de versie met inserts maar zonder de zakken (wegens te weinig van de blauwe stof), aangezien ik nu in alle stofjes Nore's zie zullen er zeker nog andere varianten volgen.

Ik begon aan deze jurk toen het 30 graden was, blijkbaar is dat zowat de oververhittingstemperatuur van mijn hersenen want ik heb toch serieus gevloekt op die hoekjes, ze zijn dus niet op en top perfect maar wel oké. De uitleg in de handleiding is nochtans uitgebreid en duidelijk met foto's. De strepen lopen ook niet perfect door al deed ik wel mijn best. Bij deze weet iedereen ook waar de foutjes zitten ;-).Testen voor Marte is altijd tof, ze ziet alle kleine foutjes zelfs op foto, wat mij enorm moeilijk lijkt. De pasvorm van het uiteindelijk patroon is dus nog een klein beetje aangepast zodat die nog beter valt dan bij onze testpatronen. Bij Marte mag je zeker zijn, de patronen die ze uitbrengt daarvan kloppen alle details.I really like pattern testing. It's fun to know how the complete picture will be before anyone else ;-) (I am a 'little' bit curious ;-) ) and I like to help people by doing what I like the most.
This time I was asked to test for Compagnie M. I made a top in non-stretch fabric (which will be blogged soon) and a dress in knitted fabric.
I was a little bit worried about the curve of the dress, it is supposed to be below the hips but actually I really like this curve, especially because it's really comfortable to wear.
The main fabric was initially bought to make a night gown, but when I wanted to make the Nore drerss without expanding my fabric stash, I used this one. Because of the combination with the dark blue at the sides, I think I can wear it without the pyjama feeling (feel free to give your honoust opinion about that). I have worn this dress to work last Monday and I must say it made my Monday more pleasant than a regular Monday.I started sewing this dress when the temperatures where above 30°C, apparently this is the melting temperature of my brain. The instructions are really clear with a lot of pictures but I wasn't able to think anymore so the corners are not perfect, but I think they are ok. The stripes are also not perfectly matches although I really did my best to do so.Marte is really good in these tests, she is able to even see the smallest fitting problems on pictures (I think this must be really difficult) so the pattern that is for sale has an even better fit than the one I made during the test. 
stofjes: stoffenspektakel en Madeline de stoffenmadam
patroon: Nore van Compagnie M (until the end of july you get 10% discount with the code 10offnore)


Reacties

 1. Toffe stoffencombinatie !! Op de eerste foto dacht ik even dat de Nore nogal kort was, maar met die hakjes eronder is dat perfect !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het patroon zelf valt langer hoor, maar doordat hij vanachter wat langer valt vond ik het wel kunnen om alles wat in te korten, anders vond ik het achteraan wat te lang voor mij. op de foto's speelt de wind er ook wat in dus als ik stilsta valt hij nog net een beetje langer

   Verwijderen
 2. Oh deze vind ik dan weer wel heel tof! Je doet me twijfelen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het zeker niet te pyjama-achtig! Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. op het stoffenspektakel mocht ik enkel een stofje voor een pyjama kopen voor mezelf, dus waarschijnlijk daarom dat ik in alle mooie stofjes pyjama's zag ;-)

   Verwijderen
 4. Zeker geen pyjama. Staat je heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Staat je heel mooi, Delphine! Niks pyjama!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Zeker en vast eentje dat veel gedragen zal worden, ik zie nu in alle stofjes Nores.

   Verwijderen
 6. Oh, ik twijfelde vooraf heel erg over dit patroontje, maar deze versie van jou is geweldig!! Nu zie ik me er zelf ook wel eentje maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…