Doorgaan naar hoofdcontent

Nore: de jurk




For English scroll down.


Testen van patroontjes vind ik altijd supertof. Het is leuk omdat ik eigenlijk nogal nieuwsgierig ben en zo toch al het complete plaatje kan zien voordat de rest het ziet en ook omdat het leuk is om iemand te helpen door te doen wat ik het liefste doe.
Deze keer mocht ik testen voor compagnie M. Naast een top in niet-rekbare stof (die hier later verschijnt) maakte ik ook een jurk. Aanvankelijk was ik een beetje bezorgd over de ronding die onder de heup valt maar eigenlijk vind ik die wel leuk, zeker qua draagcomfort. Om mijn benen niet al te kort te laten lijken, heb ik de jurk wel tot boven de knie laten komen en combineer ik met hakken.

Het stofje kocht ik eigenlijk om er een slaapkleedje van te maken, maar toen ik de Nore jurk wou testen en mijn stoffenvoorraad niet nog wou uitbreiden, koos ik toch voor dit stofje. Door de combinatie met het donkerblauw vind ik het pyjamagehalte eigenlijk nog wel meevallen en droeg ik het kleedje al om te gaan werken, het maakte mijn maandag een pak aangenamer. (eerlijke meningen over het pyjamagehalte mogen altijd hoor)
Ik koos deze keer voor de versie met inserts maar zonder de zakken (wegens te weinig van de blauwe stof), aangezien ik nu in alle stofjes Nore's zie zullen er zeker nog andere varianten volgen.

Ik begon aan deze jurk toen het 30 graden was, blijkbaar is dat zowat de oververhittingstemperatuur van mijn hersenen want ik heb toch serieus gevloekt op die hoekjes, ze zijn dus niet op en top perfect maar wel oké. De uitleg in de handleiding is nochtans uitgebreid en duidelijk met foto's. De strepen lopen ook niet perfect door al deed ik wel mijn best. Bij deze weet iedereen ook waar de foutjes zitten ;-).



Testen voor Marte is altijd tof, ze ziet alle kleine foutjes zelfs op foto, wat mij enorm moeilijk lijkt. De pasvorm van het uiteindelijk patroon is dus nog een klein beetje aangepast zodat die nog beter valt dan bij onze testpatronen. Bij Marte mag je zeker zijn, de patronen die ze uitbrengt daarvan kloppen alle details.



I really like pattern testing. It's fun to know how the complete picture will be before anyone else ;-) (I am a 'little' bit curious ;-) ) and I like to help people by doing what I like the most.
This time I was asked to test for Compagnie M. I made a top in non-stretch fabric (which will be blogged soon) and a dress in knitted fabric.
I was a little bit worried about the curve of the dress, it is supposed to be below the hips but actually I really like this curve, especially because it's really comfortable to wear.




The main fabric was initially bought to make a night gown, but when I wanted to make the Nore drerss without expanding my fabric stash, I used this one. Because of the combination with the dark blue at the sides, I think I can wear it without the pyjama feeling (feel free to give your honoust opinion about that). I have worn this dress to work last Monday and I must say it made my Monday more pleasant than a regular Monday.



I started sewing this dress when the temperatures where above 30°C, apparently this is the melting temperature of my brain. The instructions are really clear with a lot of pictures but I wasn't able to think anymore so the corners are not perfect, but I think they are ok. The stripes are also not perfectly matches although I really did my best to do so.



Marte is really good in these tests, she is able to even see the smallest fitting problems on pictures (I think this must be really difficult) so the pattern that is for sale has an even better fit than the one I made during the test. 




stofjes: stoffenspektakel en Madeline de stoffenmadam
patroon: Nore van Compagnie M (until the end of july you get 10% discount with the code 10offnore)


Reacties

 1. Toffe stoffencombinatie !! Op de eerste foto dacht ik even dat de Nore nogal kort was, maar met die hakjes eronder is dat perfect !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het patroon zelf valt langer hoor, maar doordat hij vanachter wat langer valt vond ik het wel kunnen om alles wat in te korten, anders vond ik het achteraan wat te lang voor mij. op de foto's speelt de wind er ook wat in dus als ik stilsta valt hij nog net een beetje langer

   Verwijderen
 2. Oh deze vind ik dan weer wel heel tof! Je doet me twijfelen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het zeker niet te pyjama-achtig! Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. op het stoffenspektakel mocht ik enkel een stofje voor een pyjama kopen voor mezelf, dus waarschijnlijk daarom dat ik in alle mooie stofjes pyjama's zag ;-)

   Verwijderen
 4. Zeker geen pyjama. Staat je heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Staat je heel mooi, Delphine! Niks pyjama!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Zeker en vast eentje dat veel gedragen zal worden, ik zie nu in alle stofjes Nores.

   Verwijderen
 6. Oh, ik twijfelde vooraf heel erg over dit patroontje, maar deze versie van jou is geweldig!! Nu zie ik me er zelf ook wel eentje maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.





















Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.



De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…