Doorgaan naar hoofdcontent

2 jaar Just Delphine + give-away



Twee jaar geleden drukte ik voor de allereerste keer op de 'publiceren' knop, spannend, dat zeker. Intussen is de blog gegroeid en zeker het aantal volgers. Om jullie te bedanken organiseer ik dan ook een give-away (hij staat onderaan, voor zij die enkel die willen zien ;-) ). Maar bij een feestje hoort ook een nieuwe outfit natuurlijk.



Deze keer stak ik mijn wederhelft nog eens in het nieuw. Ik koos hierbij opnieuw voor de Theo van Zonen09 in een soft cactus stofje. Eentje dat ik won bij een give-away georganiseerd door Davina en Pieke Wieke. Een zomerhemd naaien (en dan zeker een theo) dat lukt hier al goed, zeker nu ik soluvlies gebruikte voor de knoopsgaten. Deze keer bleef mijn knoopsgatenvoet niet meer haken tussendoor dus het tornmesje kon aan de kant blijven (voor dit stukje, ik ga niet beweren dat ik een hemd maak zonder). De foto's werden ook deze keer gemaakt in de bloemenplukweide in Aartselaar.



Zagen jullie mijn nieuwe labeltjes al? Naast de labeltjes langs de binnenkant die bij een t-shirt handig zijn om de voor- en achterzijde van elkaar te onderscheiden, heb ik er nu ook die in de zijnaad ingenaaid kunnen worden. Bij mijn eigen kledingstukken gebruikte ik ze nog maar één keertje, maar manlief toont graag dat iets zelfgemaakt is dus bij dit hemd mocht het niet ontbreken.



Dit hemd verdwijnt nu weer eventjes in de kast tot er een echt feestelijke gelegenheid is om het te dragen.

Tijd voor de give-away dan. Omdat ik zowel naaiende (=stofjesverslaafde) volgers als andere volgers heb, geef ik twee zaken weg.
Van Pieke Wieke mag ik één metertje stof naar keuze uit haar webshop weggeven. Als tweede pakje maak ik iets speciaal voor de winnaar zodat het (hopelijk toch ;-) ) bij hem of haar past.

Wat moet je doen om één van deze pakjes te winnen?
1. Volg mijn blog via bloglovin, facebook, instagram of blogger
2. Laat hieronder een berichtje na en vermeld daarin:
- hoe je mij volgt
- welk pakje je graag wilt (het metertje stof of iets door mij gemaakt)
- bij pakje 1: welk stofje je zou kiezen, bij pakje 2: wat je lievelingskleur is
3. fingers crossed

Omdat leuke berichtjes krijgen nog leuker is dan gewoon berichtjes krijgen, komen de twee personen met de leukste berichtjes, twee keer in de pot terecht.
De give-away loopt tot 9 augustus middernacht, daarna trek ik twee naampjes.

Inzendingen enkel voor verzendadres binnen België of mits opleg van de verzendingskosten.

Reacties

  1. Wow! Gefeliciteerd! Met je blogverjaardag, je nieuwe labeltjes en weeral een top-hemd! Goe bezig en doe zo voort ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat met de blogberjaardag! Mooi hemd! Dat zou ik niet in de kast laten liggen voor een feestelijke gelegenheid maar echt veel gaan dragen.
    Ik volg je al een tijdje en ook op alle mogelijke manieren denk ik. Ik doe graag mee aan de give-away en zou gaan voor de viscose moonstone pink. Te mooi stofje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zal zeker veel gedragen worden hoor, gewoon eventjes sparen voor een tuinfeest waar hopelijk de zon op aanwezig zal zijn ;-)

      Verwijderen
  3. Ik volg je via bloglovin' en ben een van die naaiverslaafden, dus ik ga voor het stofje. Maar jij mag er gerust eentje kiezen voor mij...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oooh dat klinkt wel leuk, een stofje kiezen voor iemand anders

      Verwijderen
  4. Dikke merci voor deze giveaway!
    Een stofje van Pieke Wieke zou ik superleuk vinden. :)
    Lang keek ik naar de vlagjes van SYAS, maar ik kocht ze niet, dus deze mogen het worden!
    Proficiat met je blogverjaardag!
    Hip, hip, hoeraaaaaaaaaaaaaaaa
    Ik volg je via Bloglovin', en kijk altijd direct als ik iets op FB van jou zie verschijnen!
    Nog leuker was jou in real life te spreken.
    En tot ziens, hopelijk sooner rather than later!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt!
      Die vlagjes zijn idd heel mooi.
      inderdaad leuk om je te ontmoeten, ik kijk al uit naar de volgende ontmoeting

      Verwijderen
  5. Proficiat!!! Goed bezig! Oh ja wat wil ik dit graag winnen! Een stofje zou super leuk zijn maar ik laat me ook graag verrassen 😁. Mijn lievelingskleur is zwart of goud 😄. Ik volg jouw full option via alle mogelijke kanalen denk ik. Veel succes nog!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bedankt voor je berichtje en de vermelding op instagram. de kussens die ik bij jouw won liggen nog altijd bij ons in de zetel

      Verwijderen
  6. Proficiat met je blogverjaardag! Je ventje heeft weer veel geluk, zo verwend worden. Als er iets te winnen valt, vooral stof, wagen we meestal wel een kansje. Zoveel moois om uit te kiezen, mijn oog viel op terazzo night katoentje. Zou een mooi jurkje zijn voor Amélie. Als je zin hebt mag je anders ook altijd iets leuk maken voor haar hoor :). Ik denk niet dat ik veel berichtjes van je mis, vooral via Facebook waar ik iets te veel tijd op doorbreng.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bedankt.leuk om je te leren kennen op de blogmeet en onze date in Lier

      Verwijderen
  7. Proficiat met de blogverjaardag!
    Ik volg je ondertussen al een tijdje via bloglovin en ik ga nooit teleurgesteld weg als ik kom lezen. Topnaaister ben jij!
    Zo'n hemd is veel te mooi om in de kast te laten liggen, dus ik stel voor dat je nu heel veel feestelijke gelegenheden gaat plannen : win-win ;-)

    Ik geef het toe: "Ik ben Nathalie en ik ben stofverslaafd". Het lukt me soms om een koopstop een tijdje vol te houden, maar als ik herval ... ai mijn bankrekening!
    Dus een metertje gratis zou zeer welkom zijn. Ik koop meestal stof voor mijn dochter, dus als ik er eentje win mag het er eentje voor mezelf zijn. Ik zit kwijlend te kijken naar de Twinkle Nights French Terry. Dat zou een mooie trui kunnen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oooh zo leuk om te lezen
      en hihi het lijkt wel een bijeenkomst van de Anonieme stofjesverslaafden ;-) (een groep die volgens mij niet in één kamer binnenkan)

      Verwijderen
  8. Hoi, wat een mooi hemd heb je gemaakt. Dat durf ik nog niet, iets voor mijn vriend maken. Ik volg via Bloglovin'.
    Ik naai zelf graag, maar er liggen al heel wat meters stof te wachten tot verwerking daarom doe ik graag mee voor het naaisel :-)
    Ik heb niet echt een voorkeur qua kleur, maar roze zie ik echt niet graag.
    Groetjes en proficiat!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. Ik begon ooit met een reistas die een klein beetje scheef was maar die hij veel gebruikt heeft (en nog altijd eigenlijk ) dus gewoon x simpel uitkiezen en ervoor gaan

      Verwijderen
  9. Proficiat! Ik volg je via IG en bloglovin. Het stofje dat ik graag zou winnen is de double gauze paint van Kokka <3

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dikke proficiat!!! Erg mooi hemd inderdaad! Maakte zelf eerder een versie voor mijn zoontje, uren gepruts en werk... Daarom zou het leuk zijn om een hemdje van jou hand te winnen voor zoonlief of de echtgenoot. Ik hou van "felle/vrolijke" kleuren 😀

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ooh ja, ik volg je via Facebook en blog. Daarnet ook nog via mail toegevoegd 😀

      Verwijderen
    2. Dank je wel. Een hemdje is mss wat moeilijk om op afstand te maken maar een geschenkje voor je zoon of man kan zeker.

      Verwijderen
  11. Proficiat met je 2de blogverjaardag. Nog maar 2 jaar en al vlotjes een Theo voor je man naaien, amai, hoed af!
    Ik zit nog steeds in de fase van voornemens voornemens voornemens. Helaas, ondanks die voornemens en zelfs al stofjes en patroon, zit er heel veel ruimte tussen willen en effectief doen. Ik durf precies niet of het tokkelt precies altijd naar de 2de plaats van mijn eindeloze naai-prioriteiten-lijst.

    Ik volg jouw nog steeds met veel plezier via Bloglovin. Ik ben zwaar verslaafd aan stoffen en als straf, omdat ik nog steeds niet aan die theo toekwam, zou ik een stofje voor mijn man kiezen.
    De eerste optie die je in de sectie 'mannen' kan kiezen bij Pieke Wieke, zijn trouwens de roze stardust unicorns. Dat zal de wederhelft misschien net iets te avontuurlijk vinden. Ik denk dat ik daarom eerder voor de iets soberdere maar prachtige Mysig Tid Strimming Oker zou gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ik naai intussen 3 jaar (dus één jaartje langer dan ik blog) maar heb wel workshops gevolgd hiervoor (en het eerste hemd ooit was niet bepaald gelukt ;-) )
      hihi unicorns voor mannen lijkt me idd wat raar ;-)

      Verwijderen
    2. Haha, Ja wij hebben hier een open mind ;) Wie zegt dat roze unicorns met regenboogjes niet voor mannen kunnen :D Misschien zal ik het toch maar aanpassen. Want wie weet staat er binnenkort een man met een roze unicons T-shirt voor de deur die komt klagen over de stofkeuze van zijn vrouw :P

      Verwijderen
    3. ik zie het al zo voor mij die mannen voor uw deur ;-) wel een grote hoera voor het mapje met de mannenstofjes

      Verwijderen
  12. Gefeliciteerd!
    Ik doe graag mee voor prijs 2 en mijn lievelingskleur is petrol :)
    Ik volg via Bloglovin.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Proficiat met je BlogJaarDag! Ik heb je nog maar net leren kennen tijdens de blogmeets en de workshop die we laatst bij Madeline volgden, en volg je langs alle mogelijke kanalen. Je eerlijke mening in je blogberichten kan ik erg appreciëren overigens ;-). Als Stofaholic heb ik al een kijkje genomen bij Pieke Wieke en ben ik verliefd geworden op de Double Gauze Frame Work van Kokka. De Theo met lange mouwen ligt al een half jaar geknipt klaar te liggen, tot ik de moed vind om er eens aan te beginnen... Chapeau dat jij dat al durft! X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk je te leren kennen, aangenaam om samen met jou een dagje te naaien of een hamburger te gaan eten in Lier.
      Eerlijkheid duurt het langst hé ;-)

      Verwijderen
  14. Proficiat met je blogverjaardag! Ik volg je via bloglovin en IG. EN ik heb je al in levende lijve ontmoet!! Ik wil datje voor mij een loopbroek maakt!!!!! Ik loop iedere week.....lukt dit niet, dan kom ik in augustus nog eens op donderdagavond naar Lier en ik maak ze zelf daar!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. thanks! Een loopbroek wordt wat moeilijk op afstand want het vroeg toch wel wat pasbeurten, maar een bijpassend accessoire kan natuurlijk wel, dus hup begin maar aan uw broek ;-)

      Verwijderen
  15. Mooie foto's van een mooi hemd!
    Ik zie je blog pas voor het eerst en maakte me meteen volger! Leuke blog...
    Een leuk ideetje, iets naaien voor iemand. Dat win ik graag want ik hou wel van een verrassing! Mijn favoriete kleuren zijn oudroze en rood.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Proficiat met je blogverjaardag! Ik volg je via bloglovin en IG! Ik zat al eens bij jou op workshop.....je mag voor mij een loopbroek naaien.....lukt dit niet, dan kom ik in augustus nog eens naar Lier en maak ik ze daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Proficiat met je digitale bday!! Ik was even niet online dus hoop dat ik niet te laat ben! 😀
    Ik denk dat ik je zowat overal volg! Leuke berichten en maaksels dus doe nog maar vele verjaardagen verder!
    Ik ben grote pieken Wieke fan dus 1 stofje kiezen is moeilijk! Iets stoer voor mijn jongens!
    Idem voor pakje 2! Strak en stoer daar hou ik van. Baby kleuren zijn nu blauw en zwart-wit!
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je bent zeker niet te laat hoor, door het verlof heb ik de give-away tot 9 augustus open gezet. oooh een baby, altijd leuk om iets voor te maken

      Verwijderen
  18. Gefeliciteerd!!! Je hebt een hele mooie blog en ik volg je creaties graag. Het hemd is prachtig.
    Natuurlijk wil ik ook wel graag kans maken om iets te winnen. Ik zou voor pakje twee gaan en ik hou van blauw ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Proficiat! Altijd mooie creaties te bewonderen bij u. Ik volg via Bloglovin, Facebook en instagram. Graag een meter stof voor mij: double gauze Frame Work Blue.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Omdat een cadeautje net iets persoonlijker is als het zelfgemaakt is zou ik gaan voor de zelfgemaakte verrassing :) Met wat jij hier laat zien, gaat zo'n cadeautje zeker geen teleurstelling zijn. Mijn lievelingskleur is eigenlijk zwart, maar ik hou ook wel van kleur.

    Ik volg je - denk ik - via alle mogelijke kanalen ;)

    En nog een hele dikke proficiat en ik hoop nog vele jaren te kunnen genieten van je mooie creaties! Dit hemd is zeker weer een toppertje! Mooi gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Ik ben zelf eigenlijk al benieuwd voor wie ik iets mag maken ;-)

      Verwijderen
  21. Van harte gefeliciteerd met je tweede blogverjaardag.
    Leuk dat je er een give-away aan koppelt. Hoort dat zo ? Oei....dan heb ik flink wat in te halen , denk ik.
    Merci voor het klein cadeautje dat je ons alvast geeft; want je laat ons immers genieten van een heerlijke fotoreeks in de bloemenwei.
    Ik volg jouw blog via bloglovin.
    Mocht ik winnen , dan zou ik graag 1 meter 'Driehoekjes confetti goud zachtroze katoen' ontvangen om een paar kussens te naaien voor kleindochters nieuwe kamer , waar roze en goud tot de gekozen tinten behoren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een give-away hoeft helemaal niet maar ik vind het wel leuk om mensen blij te maken

      Verwijderen
  22. Kei leuk! En dat je nog lang moge bloggen! Ik volg je via verschillende kanalen ;)

    Als stoffenverslaafde kies ik voor de stofjes en heb ik een grote wishlist: ofwel de strepenparade, omdat ik die zonet voor iemand anders gebruikte, of de tricot met ijsjes om kleine meisjes gelukkig te maken of ik maak ze gelukkig met de magical parade.... misschien maak ik mezelf gelukkig met de terrazo night :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. thanks! uzelf gelukkig maken is natuurlijk het allerleukste ;-)

      Verwijderen
  23. Ik volg je overal, en heeeel graag lees ik je verhalen hier. Ajour stof die heeft mijn liefde ❤ . Proficiat

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Door jouw post heb ik hetzelfde hemd in wording vanonder het stof gehaald. De mijne heeft lange mouwen en niet zo een mooi labeltje (geen dus). Dubbele pret, ik volg je via IG en bloglovin. Ik dacht vertel eens een mop over naaien, maar ze zijn allemaal vettig. Ik heb geen voorkeur, ik laat me graag verrassen. Mijn lievelingskleur is blauw. Moest ik bij PiekeWieke een stofje kunnen kiezen ontdek ik graag wat er zo fantastisch is aan tetra ofwel de Terazzo Night.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. tetra is echt top, zacht en het ademt heel goed, ik kan het dus alleen maar aanraden

      Verwijderen
  25. Proficiat met je blogverjaardag!!!!! Volgen doe ik via alle kanalen :-) en als ik win dan kies ik iets wat jij speciaal voor mij zal maken. Ik mocht al een hele leuke tas van jou ontvangen en daar pronk ik graag mee! Mijn lievelingskleur..... Ik laat me verrassen door jou, kwestie van de stress een beetje op te voeren :-) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oeioei stress ;-) Gelukkig weet ik intussen dat madame stof een hele toffe madam is en ik heb mss nog wel ergens die swap fiche ;-)

      Verwijderen
  26. Proficiat! Beide prijsjes zijn tof, maar ik zou toch gaan voor een streelzacht sweaterstofje om een wintertrui voor een van mijn zonen te maken. Mooi hemd voor je man! En wauw, hij is er zelfs trots op dat jij het naaide, ferm zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik heb echt een schat van een man, hij gaat liever shoppen in mijn stoffenkast dan gewoon in de winkel (oké hij haat shoppen in de winkel dus vandaar waarschijnlijk ;-) )

      Verwijderen
  27. Eerst en vooral proficiat met je 2-jarig bestaan. Ik volg je blog al een tijdje via bloglovin'. Ik heb stofjes in overvloed, dus ik ga voor cadeautje nummer 2 (is ook meer om te koesteren, vind ik persoonlijk). Lievelingskleur: cognac, donkerblauw (indigo, navy), zilver, goud. Zeker geen roze, rood en paars.
    Veel succes met je give-away en nog veel naai-en blogplezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Stiekem ben ik een beetje jaloers op de hoeveelheid kleren die jouw man al kreeg. De mijne blijft nog altijd op zijn honger zitten (schaamrood). Een dikke proficiat met je 2de blogverjaardag! Ik ben blij dat ik jou niet alleen virtueel leerde kennen in de loop van die 2 jaar, maar ook in real life, als een lieve, hulpvaardige, toffe naaister, die telkens weer leuke spullen tovert vanonder die naaimachine. Lang leve Just Delphine! xxx (An)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Van harte met je twee-jarig blogbestaan. Ik volg je al ruime tijd op Instagram waarop een heerlijke mix van je leven te zien is. Het Zonen09 Theo overhemd is ook een favoriet van mij (Ik ben zeggen van mijn man) Ik heb er tot nu toe drie gemaakt. En dan de giveaway. Ik ga voor de Woltricot Mysig Tid Strimming Oker van Pieke Wieke. Hier zie ik een super mooie herfst top in voor op een spijkerbroek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oooh die woltricot wil ik dringend eens voelen eigenlijk, lijkt me echt iets leuk voor de herfst

      Verwijderen
  30. Ik heb dat hier precies gemist denk ik... Hoe kan dat? Ik volg je al wel een tijdje op diverse kanalen. Ik kies trouwens graag het stofje van pieke wieke... Ik heb nog niet al haar ajour-kleurtjes ;) (dan kan ik ineens wat extra bijbestellen, zonder dat de echtgenoot protesteert, want hé, ik heb da gewoon gewonnen hé. Allé ja, als ik win dan :D

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat een mooi hemd en een super mooi stofje, dit zie ik me ook wel nog maken voor mijn ventje maar ik vrees dat zijn maat niet in de tabellen staat ;-)
    Ik volg je via bloglovin, echt goed kan ik er nog niet mee werken, ik blog zelf al een paar jaar maar daar blijft het wel bij. Ik ben een gedreven naaister maar met een 4de spruitje op komst in september denk ik dat het naaien op een laag pitje zal komen dus een cadeautje door jou gemaakt zie ik wel zitten. Voor mij in Blauw of iets voor onze toekomstige kleine meid zou ook wel fijn zijn.
    Super proficiat met je 2 jarige blog en nog vele blogjaartjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oooh een baby om iets voor te maken, dat lijkt me ook wel leuk

      Verwijderen
  32. Nog een dikke proficiat met de blogverjaardag, en het prachtige hemd dat je maakte. Ik kom altijd graag eens kijken naar wat voor moois er weer van onder jouw machine tevoorschijn kwam.
    PS: Ik doe natuurlijk iet mee voor de give away :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hihi stel je voor: Lieve je mag een stofje kiezen uit de webshop van Pieke Wieke, neem hiervoor contact op met Pieke Wieke ;-)
      pakje 2 mag natuurlijk wel, alles gebeurt met random picker dus geen bevoordeling

      Verwijderen
  33. Supermooi hemd ! (Zo'n hemd (in die mooie soft cactusje) staat hier ook nog op de planning voor ooit eens). (die, bovendien supertoffe, give away laat ik wel passeren wegens al veel te veel stof die hier nog verwerkt moet worden)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. teveel stof, ik ken dat precies, alhoewel ik toch altijd iets tekort kom ;-)

      Verwijderen
  34. lies (tante lenie)9 augustus 2017 om 00:10

    Hoi Delphine, gefeliciteerd met je 2e verjaardag. Wat een tof blog, het is een heel creatief naslagwerk aan het worden. Ik vond je via facebook en volg je blog via blogspot. Ik zou graag mee doen met de loting. Verrast worden vind ik spannend, dus mocht ik winnen (stap 4 fingers crossed) kies ik natuurlijk voor de zelfmaak. Alle kleuren zijn mijn favoriet ��

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Ik ontdekte je blog enkele maanden geleden en volg je via Bloglovin. Fijne creaties hier! Met vooral stofjes en naaiprojecten voor zoon en dochter in de kast en in mijn hoofd, waag ik een kans voor een een stofje voor mezelf. Met de French terry Twinkle Night kan ik wel iets bedenken...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d