Doorgaan naar hoofdcontent

Barcelona: een stad met vele facettenDit jaar konden we niet kiezen waar onze reis naartoe zou gaan. We deden dus alle steden die we zagen zitten in een pot en trokken er eentje uit: Barcelona. 
Na het kiezen van de periode en de duur, zochten we allerlei reviews over de hotels. Zo belandden we bij H10 Marina. Een keuze waar we zeker geen spijt van hadden. Het ligt wat buiten het centrum maar nog perfect te voet te doen voor ons. Het ontbijtbuffet was echt hemels, zoveel keuze zag ik nog nooit.
De eerste 1.5 dagen maakten we kennis met het oude centrum vol kleine steegjes. Hier vind je geen mooie Gaudi gevels (uiteraard vind je hier wel af en toe zaken die de moeite zijn maar het is niet zo dat alle gevels er supermooi zijn), maar de sfeer is er supergezellig. 


De volgende buurten die we gingen verkennen waren het strand en het modernere gedeelte vol met modernere architectuur.  De sfeer aan de restaurantjes langs het strand was ook super.Op dag 3 gingen we de Gaudi-tour op. Na een bezoekje aan de stoffenwinkel Ribes et Casals (bedankt Eefje voor de tip), bekeken we eerst enkele van de bekende gevels. Daarna brachten we een bezoekje aan de Sagrada Familia. Langs de buitenkant is het al een pareltje maar de binnenkant is gewoon fenomenaal. 
Als laatste bezochten we die dag ook het Parc Guël met Gaudi's meesterwerken in. Die kant van Barcelona had voor mij het minste sfeer. Zeker rond de Sagrada Familia is het Spaanse wat zoek en zie je iets teveel hamburgerketens.

 
Op dag 4 was het oorspronkelijke plan om de Montejuic te bezichtigen maar uiteindelijk kozen we ervoor om het advies van onze gids op dag 2 op te volgen en het wat rustiger aan te doen om zo ten volle van de sfeer te kunnen genieten.

Wat mij betreft was het zeker een leuke citytrip. De sfeer en lekkere tapas en paella waren daarbij doorslaggevend. De stad bezit zeker ook architecturale pareltjes maar ze zijn naar mijn gevoel minder alom aanwezig dan in Rome of Wenen.

Leuke tips voor andere steden (en de bijhorende stoffenwinkels ;-) )zijn zeker welkom.

Reacties

 1. En de Sagrada Familia bijna uit de stellingen !! Tijd om nog eens terug te gaan precies 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. er moet nog een stuk op blijkbaar en binnen ook wel nog wat stellingen maar ik kan niet vergelijken. hij zou blijkbaar in 2026 af moeten zijn

   Verwijderen
 2. ik wil al zolang terug naar Barcelona! Ik ben er één keertje geweest, als incentive met het werk, maar het hele programma was helemaal volgepland met activiteiten en stadspelletjes dat we enkel rennend en zoeken door de stad gingen ofwel ergens aan een veel te uitgebreide maaltijd zaten... gemiste kans... (stel je maar voor dat je op Las Ramblas probeert je spurtende baas bij te houden terwijl het daar over de koppen lopen is).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nu was het redelijk rustig eigenlijk, is volgens de gids meestal wel zo in de zomer
   maar inderdaad een gemiste kans hopelijk kan je er nog eens naartoe

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.