Doorgaan naar hoofdcontent

Barcelona: een stad met vele facettenDit jaar konden we niet kiezen waar onze reis naartoe zou gaan. We deden dus alle steden die we zagen zitten in een pot en trokken er eentje uit: Barcelona. 
Na het kiezen van de periode en de duur, zochten we allerlei reviews over de hotels. Zo belandden we bij H10 Marina. Een keuze waar we zeker geen spijt van hadden. Het ligt wat buiten het centrum maar nog perfect te voet te doen voor ons. Het ontbijtbuffet was echt hemels, zoveel keuze zag ik nog nooit.
De eerste 1.5 dagen maakten we kennis met het oude centrum vol kleine steegjes. Hier vind je geen mooie Gaudi gevels (uiteraard vind je hier wel af en toe zaken die de moeite zijn maar het is niet zo dat alle gevels er supermooi zijn), maar de sfeer is er supergezellig. 


De volgende buurten die we gingen verkennen waren het strand en het modernere gedeelte vol met modernere architectuur.  De sfeer aan de restaurantjes langs het strand was ook super.Op dag 3 gingen we de Gaudi-tour op. Na een bezoekje aan de stoffenwinkel Ribes et Casals (bedankt Eefje voor de tip), bekeken we eerst enkele van de bekende gevels. Daarna brachten we een bezoekje aan de Sagrada Familia. Langs de buitenkant is het al een pareltje maar de binnenkant is gewoon fenomenaal. 
Als laatste bezochten we die dag ook het Parc Guël met Gaudi's meesterwerken in. Die kant van Barcelona had voor mij het minste sfeer. Zeker rond de Sagrada Familia is het Spaanse wat zoek en zie je iets teveel hamburgerketens.

 
Op dag 4 was het oorspronkelijke plan om de Montejuic te bezichtigen maar uiteindelijk kozen we ervoor om het advies van onze gids op dag 2 op te volgen en het wat rustiger aan te doen om zo ten volle van de sfeer te kunnen genieten.

Wat mij betreft was het zeker een leuke citytrip. De sfeer en lekkere tapas en paella waren daarbij doorslaggevend. De stad bezit zeker ook architecturale pareltjes maar ze zijn naar mijn gevoel minder alom aanwezig dan in Rome of Wenen.

Leuke tips voor andere steden (en de bijhorende stoffenwinkels ;-) )zijn zeker welkom.

Reacties

 1. En de Sagrada Familia bijna uit de stellingen !! Tijd om nog eens terug te gaan precies 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. er moet nog een stuk op blijkbaar en binnen ook wel nog wat stellingen maar ik kan niet vergelijken. hij zou blijkbaar in 2026 af moeten zijn

   Verwijderen
 2. ik wil al zolang terug naar Barcelona! Ik ben er één keertje geweest, als incentive met het werk, maar het hele programma was helemaal volgepland met activiteiten en stadspelletjes dat we enkel rennend en zoeken door de stad gingen ofwel ergens aan een veel te uitgebreide maaltijd zaten... gemiste kans... (stel je maar voor dat je op Las Ramblas probeert je spurtende baas bij te houden terwijl het daar over de koppen lopen is).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nu was het redelijk rustig eigenlijk, is volgens de gids meestal wel zo in de zomer
   maar inderdaad een gemiste kans hopelijk kan je er nog eens naartoe

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…