Barcelona: een stad met vele facettenDit jaar konden we niet kiezen waar onze reis naartoe zou gaan. We deden dus alle steden die we zagen zitten in een pot en trokken er eentje uit: Barcelona. 
Na het kiezen van de periode en de duur, zochten we allerlei reviews over de hotels. Zo belandden we bij H10 Marina. Een keuze waar we zeker geen spijt van hadden. Het ligt wat buiten het centrum maar nog perfect te voet te doen voor ons. Het ontbijtbuffet was echt hemels, zoveel keuze zag ik nog nooit.
De eerste 1.5 dagen maakten we kennis met het oude centrum vol kleine steegjes. Hier vind je geen mooie Gaudi gevels (uiteraard vind je hier wel af en toe zaken die de moeite zijn maar het is niet zo dat alle gevels er supermooi zijn), maar de sfeer is er supergezellig. 


De volgende buurten die we gingen verkennen waren het strand en het modernere gedeelte vol met modernere architectuur.  De sfeer aan de restaurantjes langs het strand was ook super.Op dag 3 gingen we de Gaudi-tour op. Na een bezoekje aan de stoffenwinkel Ribes et Casals (bedankt Eefje voor de tip), bekeken we eerst enkele van de bekende gevels. Daarna brachten we een bezoekje aan de Sagrada Familia. Langs de buitenkant is het al een pareltje maar de binnenkant is gewoon fenomenaal. 
Als laatste bezochten we die dag ook het Parc Guël met Gaudi's meesterwerken in. Die kant van Barcelona had voor mij het minste sfeer. Zeker rond de Sagrada Familia is het Spaanse wat zoek en zie je iets teveel hamburgerketens.

 
Op dag 4 was het oorspronkelijke plan om de Montejuic te bezichtigen maar uiteindelijk kozen we ervoor om het advies van onze gids op dag 2 op te volgen en het wat rustiger aan te doen om zo ten volle van de sfeer te kunnen genieten.

Wat mij betreft was het zeker een leuke citytrip. De sfeer en lekkere tapas en paella waren daarbij doorslaggevend. De stad bezit zeker ook architecturale pareltjes maar ze zijn naar mijn gevoel minder alom aanwezig dan in Rome of Wenen.

Leuke tips voor andere steden (en de bijhorende stoffenwinkels ;-) )zijn zeker welkom.

Reacties

 1. En de Sagrada Familia bijna uit de stellingen !! Tijd om nog eens terug te gaan precies 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. er moet nog een stuk op blijkbaar en binnen ook wel nog wat stellingen maar ik kan niet vergelijken. hij zou blijkbaar in 2026 af moeten zijn

   Verwijderen
 2. ik wil al zolang terug naar Barcelona! Ik ben er één keertje geweest, als incentive met het werk, maar het hele programma was helemaal volgepland met activiteiten en stadspelletjes dat we enkel rennend en zoeken door de stad gingen ofwel ergens aan een veel te uitgebreide maaltijd zaten... gemiste kans... (stel je maar voor dat je op Las Ramblas probeert je spurtende baas bij te houden terwijl het daar over de koppen lopen is).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nu was het redelijk rustig eigenlijk, is volgens de gids meestal wel zo in de zomer
   maar inderdaad een gemiste kans hopelijk kan je er nog eens naartoe

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

oefenen op een v-hals

Een tussendoortje

Nog eens een ander modelleke