Doorgaan naar hoofdcontent

Modalstofjes van LillestofEnkele weken terug kreeg ik de vraag of ik een stofje van Lillestof wou uittesten voor Cas en Nina (*) in ruil voor een blogberichtje. Tegen zoiets zeg ik natuurlijk geen nee, zeker niet na het bekijken van alle leuke prints.
éénmaal het stofje hier was aangekomen bleken de kleuren ietsje anders (iets lichter in dit geval) dan op het scherm maar wel nog altijd helemaal mijn ding en wat was die stof zacht!
Het plannen kon beginnen, het eerste wat in mij opkwam was een Nore t-shirt met lange mouwen, want zo'n longsleeve kon ik voor de herfst nog wel gebruiken. Maar toen begon ik te twijfelen, op zich had ik genoeg stof voor een kleedje met korte mouwen of misschien was een top met watervalhals wel nog beter, of een playsuit of ... Meer dan genoeg ideeën dus maar toch bleef ik bij mijn eerste plan want uiteindelijk is iets wat je kan gebruiken altijd beter en iets wat ik vaak kan dragen is zeker in deze zalige stof een extra pluspunt.

Bij het knippen moest ik opletten dat de stof mooi bleef liggen maar verder verwerkt deze stof enorm gemakkelijk, ze schoof niet weg tijdens het naaien zoals ik gevreesd had. Bij de tweelingnaald heb ik iets meer een tunneltje dan ik normaal heb, dus misschien een volgend keertje toch met cordonnet garen tussen proberen.Ik versmalde deze top een beetje van onder de oksel naar de heup toe (zonder het losse model te verliezen) omdat het een dunner stofje is en koos ervoor om de hals twee keer een cm om te plooien. Hierdoor valt hij ietsje dieper dan in het patroon voorzien is, maar dat vind ik wel leuk.Nog één pluspuntje, je hoeft dit stofje zelfs helemaal niet te strijken als het uit de was komt, gewoon mooi ophangen om te drogen en het kan direct terug gedragen worden. Ik heb zo'n vermoeden dat deze top deze herfst de kast niet veel zal zien. Voorlopig is het (gelukkig) nog iets te warm voor lange mouwen dus deze top verdwijnt eventjes in de kast.
Inspiratie voor de fotolocatie deed ik op bij Marie-Paule. Ik bracht dus ook een bezoekje aan de bloemenpluk weide in Aartselaar. Ik passeerde er al een paar keertjes met de fiets maar dan is het nogal moeilijk om je zelfgeplukte bloemen te vervoeren dus nu gingen we eens met de auto langs.patroon: Nore van Compagnie M

* affiliate links, als je iets via deze link koopt dan sponsor je mijn stoffenkast een beetje ;-)

Reacties

 1. Heel tof! En het is daar mooi, hè! De foto's spreken voor zich.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad het is daar mooi, we gingen vroeg genoeg en waren er alleen maar niet te vroeg zodat de bloemen toch al mooi waren. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 2. Heerlijk shirt, inderdaad om in te wonen, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ga je veel plezier van hebben! Jij gaat je bloesje langer kunnen dragen, dan ik mijn kleed. Slimme zet. 😉 Perfect match, deze Nore en jouw modalstofje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Ik hoop dat je jouw kleed nog lang kan dragen want als ik mag kiezen dan heb ik toch liever dat mijn herfstbloesje nog efkes in de kast kan ;-)

   Verwijderen
 4. Leuke blouse! Die gaat idd nog veel uit de kast komen! Tof gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel leuk! En toffe locatie, inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Binnenkort gaan we ook eens in Edegem fruit plukken dankzij jouw tip

   Verwijderen
 6. Heel tof! Je hebt mij benieuwd gemaakt naar die zachte modal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt. het voelt een beetje als viscose jersey maar dan ietsje zachter

   Verwijderen
 7. Leuk bloesje! Ik ben ook helemaal fan van die Modal. Mijn 2 T-shirts liggen ook zelden in de kast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel zacht en aangenaam om te dragen, alleen mag het van mij nog gerust eventjes te warm zijn voor lange mouwen ;-)

   Verwijderen
 8. Leuk gemaakt! Die gaat zeker nog veel uit de kast mogen komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, hij ligt al bovenaan op de stapel herfstkledij zodat hij snel tevoorschijn kan komen als het frisser wordt.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…