Nore: over telepathieFor English scroll down


Zoals je hier kon lezen mocht ik mee testen met de Nore voor vrouwen en tieners van compagnie M. Ik maakte eerst een testversie uit een restje tricot en gaf deze aan mijn zus door. Het was meer haar kleur (en mijn kleerkast is al uitgebreid, sjjjjt ;-) ).
Daarna zat ik te wachten tot de stofjes voor de inserts droog waren en dat vond ik toch maar saai. Ik begon dan maar aan een versie uit geweven stof uit een restje van deze playsuit. Blijkbaar was Marte net aan zo'n versie aan het denken omwille van een vraagje over de mouwen. Toen ik mijn foto's in de groep wou plaatsen, bleek ze 15 minuutjes ervoor gevraagd te hebben of ik een niet-rekbare versie wou maken, telepathie dus!

Testen dat betekent ook dat je soms tot de conclusie komt dat iets nog een beetje anders moet, dat was bij deze versie het geval. Het was iets te nipt aan de schouders/mouwen. Maar Marte en de medetesters zijn dan direct beschikbaar om tips te geven zodat er toch een draagbaar bloesje als resultaat verschijnt.


Ik maakte de schouders open en werkte de mouwen af met satijnen biais die ik dan gebruik om een strikje te maken, bovenaan. Zo bekom ik een splitje aan de schouders. Voor zij die de versie in niet-rekbare stof willen maken, het patroon is intussen aangepast dus je kan zonder problemen de versie in een niet-rekbaar stofje maken hoor.

Met de warme temperaturen van de laatste tijd was dit bloesje zeker welkom. De foto's zijn genomen aan de Singel in Antwerpen. Net voor we naar een boekvoorstelling van het nieuwste boek van Karin Slaughter gingen. Om het tempo van bloggen wat te kunnen volgen zonder allemaal foto's in de tuin of straat te nemen, probeer ik zoveel mogelijk mijn nieuwe stuks te dragen op momenten dat we ergens naartoe gaan en ons fototoestel mee te nemen. Op die manier worden er misschien geen perfecte foto's gemaakt maar hebben we wel een leuke herinnering aan een uitstapje.
Here you could already read that I was asked to test the Nore from Compagnie M. My first version was a plain shirt in some leftover knitted fabric, I gave this one to my sister since it was more her color (and I already have plenty of clothes, sjjjtt).
When I was waiting for the fabric for the inserts to dry, I wanted to make another version. So I took the left-over from this playsuit and made a version in non-stretch fabric. Apparently Marte was just thinking about such a version, and she tagged me on facebook 15 minutes before I was posting the pictures.

Testing also means that you can come to the conclusion that something should be different. This was the case with this version. The shoulders were to small for me in non-stretch fabric. But Marte and the other testers gave me some advice and now I have a unique and wearable top.
For those who want to make a non-stretch version, don't hesitate to do so, the pattern has been adapted so it should be big enought without adaptations.

In June we had really nice (and hot) weather in Belgium, so a loose top was welcome. The pictures were take at the Singel in Antwerp, where I was about to meet Karin Slaughter, my favorite author.


stofje: stoffenverkoop in Kapellen
patroon: Nore voor vrouwen en tieners van Compagnie M (nog tot eind juli krijg je 10% korting met de code 10offnore)

Reacties

 1. Ik vind het splitje aan de mouw best wel een leuk detail!
  Ik maakte ook al een Nore voor mezelf, dringend eens foto's maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het splitje ook mooi :) da's weer eens iets anders, hè!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, een patroontje met veel mogelijkheden

   Verwijderen
 3. Soms zijn "oplossingen" achteraf net leuke details ;) Hier dus ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, ik denk er aan om nog eens expres te kleine mouwen te knippen en het zo op te lossen ;-)

   Verwijderen
 4. Een heel mooi bloesje is dat geworden. Slim bekeken van jouw nieuwste naaisel steeds aan te doen bij een uitstap en dan foto's te nemen. Zo heb je ook leuke foto's voor jouw blog. Pssst : we hebben dezelfde schoenen maar ik heb de blauwe versie. Die zitten goed hè ! ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je!
   ik zweer de laatste jaren bij Gabor (weliswaar altijd met korting gekocht), ik kan alle schoenen uit de winkel aandoen maar éénmaal ik mijn voeten in gabor steek is het hoe dan ook beslist, pijnlijke voeten heb ik jaren gehad maar nu niet meer (winterschoenen of schoenen met kousen in, daar kan ik wel wat flexibeler meer zijn)

   Verwijderen
 5. De mooiste Nore die ik al zag ... en net zo leuk met het strikje !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oooh dank je wel! Ik ben blij dat ik hem kon 'redden' door het strikje maar vind het zelf een heel leuk detail dat ik mss nog eens kopieer voor een volgende

   Verwijderen
 6. De mooiste Nore die ik al zag ... en net zo leuk met het strikje !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tof bloesje !! En originele foto's...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Maggie from Bella Sunshine Design

nog eens iets voor mijn zus + give-away

Pattern testing: Sequoia from itch to stitch