Doorgaan naar hoofdcontent

workshop bomber bij Madeline de StoffenmadamAls de workshops bij de stoffenmadam online komen dan moet je snel zijn. Gelukkig vond ik snel een gaatje in de agenda om de workshop bomber te volgen.

Al snel na het inschrijven volgde het twijfelen over het stofje. Samen met Lien twijfelde ik over een basisversie die op alles past of een eye catcher. Uiteindelijk denk ik dat i met deze stof een goed compromis gevonden heb.

Als boordjes koos ik voor de slechte kant van mijn buitenstof en voor de voering nam ik tetrastof. Echt een aanrader want het voelt zalig.Binnenin voorzag ik een ophanglusje en uiteraard ook mijn labeltje.

Aanvankelijk wou ik de paspelzakken maken maar omwille van de stofkeuze koos ik toch voor de steekzakken. De strepen daar heb ik dan wel echt mijn werk van gemaakt, die lopen echt door (pluim voor mezelf ;-) ). Wie goede tips wilt over het werken met strepen kan ik deze link aanraden. De workshop zelf was uiteraard weer een dagje ontspanning, met Joke haar deskundige uitleg viel zelfs het vloeken mee.De stofjes die kocht ik bij de stoffenmadam, je vindt ze hier en hier. Het jacquard stofje bestaat ook in het koraal en is in beide kleuren in korting.
Het was de eerste keer dat ik voor jacquard koos, maar zeker niet de laatste.

Reacties

 1. Waw, Delphine! Hij is echt supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, super advies gekregen bij het kiezen van de stofjes en alletwee een goeie kwaliteit, als je dat samenvoegt met de uitleg van Joke dan krijg je dit ;-)

   Verwijderen
 2. Heel tof en zo een makkelijk jasje gaat volgens mij veel gedragen worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik denk het ook, in de zomer als jasje en in het najaar gewoon binnen als vestje

   Verwijderen
 3. Heel leuke basic. Kocht je dan die stofjes daar in de winkel en naaide je zonder voorwassen? Of koos je op voorhand?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koos op voorhand en alles is voorgewassen. Sommigen kochten hun boordstof wel nog de dag zelf maar dat had ik niet nodig

   Verwijderen
 4. Wauw, Delphine! Liet jij nu ook echt die strepen doorlopen op je mouwen? Dat deel had ik precies gemist... Woepsie! Maar wat een karwei, zeg! Het resultaat is bangelijk mooi! Ik heb vorige maand die koraalversie voor mijn dochter gekocht... Zo'n mooie en toffe stof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De print op de mouwen loopt door tussen de achter en voormouw en de mouwen zijn symmetrisch. De stof is breed dis voor je dochter komt dat zeker goed. Alle stukken konden naast elkaar (behalve de mouwen eronder ) waardoor ik lijntjes kon trekken met krijt tussen de overeenkomstige punten

   Verwijderen
 5. Heel knap gemaakt!! Chapeau voor de doorlopende print (y)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is gewoon een winkelexemplaar, wat zeg ik, een sjieke-winkel waardig, zo eentje waar er geen draadje loshangt én er aandacht is voor zo'n dingen als strepen die doorlopen en van die gingen. Erg erg mooi Delphine!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ooooh bedankt! Ik ben intussen al aan het denken wat het volgende exemplaar wordt.

   Verwijderen
 7. Fantastisch resultaat, Delphine, gewoon helemaal af!! Super als je zo kan genieten van een workshop en met een prachtig stuk naar huis kan gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad leuk om met een goed gevoel (en nieuwe bomber ;-) ) naar huis te kunnen gaan, deze wordt zeker vervolgd (en ik hoop op nog veel leuke workshops).

   Verwijderen
 8. oh, ik had deze nog niet gezien. Echt super mooi. lang leve de suggesties onderaan je blog, anders had ik deze voor altijd gemist, haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. soms vraag je je af waarom ze er staan maar hiervoor dus blijkbaar ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…