een ode aan soluvlies, wondertape en het niveleerplaatjeVorig jaar bibberde ik nog bij de gedachte dat ik Alice ging maken. Dit jaar zag ik het allemaal iets beter zitten.

Alles ging inderdaad een stuk vlotter deze keer dankzij alle tips die ik het voorbije jaar heb leren kennen (nee hoor, deze versie is ook niet foutloos, maar dat hoort bij zelfgemaakte kledij denk ik).

Het eerste hulpmiddeltje dat er aan te pas kwam was het niveleerplaatje, de kraag is zo veel beter doorstikt.

Als tweede hulpmiddel gebruikte ik wondertape, echt een zaligheid om die kraag netjes op zijn plaats te houden éénmaal je de vooraf omgestreken binnenkant langs buiten wilt vastzetten. Al ging het hier nog een beetje scheef doordat het toch ietsje anders werken is met dit stofje dan met een gewoon katoentje. Ook bij deze stap werd het niveleerplaatje bovengehaald.En als laatste dan: soluvlies voor de knoopsgaten. Waar mijn naaimachine vroeger halfweg het knoopsgat zei 'nope tis genoeg geweest', deed ze braaf verder en moest ik geen enkel knoopsgat losmaken. Dat ik tussen het maken van de knoopsgaten en het aannaaien van de knopen, de boel wat moet laten drogen omdat er water nodig is om het soluvlies weg te wassen, dat neem ik er graag bij. Als knoopjes koos ik nog eens voor de glitterknoopjes van bij veritas, deze keer de roze variant.Het enige probleem dat ik nu nog heb is dat de zon vaak verdwenen lijkt (al bleek dat vandaag tijdens ons fietstochtje redelijk goed mee te vallen). Dus liefste zomer, toon jezelf nog eens van je beste kant want de warme junimaand heeft mij wat in overdrive gezet qua zomerkledij naaien ;-).Ik denk dat het nu tijd wordt om aan de herfstgarderobe verder te werken, met als eerste een watervalhalstop in modal.

stof: see you at six
knoopjes: Veritas
patroon: Alice uit La Maison Victor

Reacties

 1. Reacties
  1. Thanks! Het leuke aan een modelletje nog eens maken is dat je weet hoe de maat zal vallen. En het stofje is echt zacht.

   Verwijderen
 2. Heel leuk! En ik herken het gevoel over die overdrive wat zomerkledij betreft. Maar kijk, vandaag is 't al een goede dag! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Vandaag kwam er inderdaad een zomerkleedje uit de kast, ik hoop nog op een indian summer.

   Verwijderen
 3. Heel mooi! Zo netjes ook! Het fijne aan naaien voor jezelf is dat het volgend jaar ook gewoon weer aan kan. Maar voor nu hopen op een zinderende nazomer.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, dat is het fijne, zeker omdat zo'n bloesje ook bij een kilootje meer of minder nog past

   Verwijderen
 4. Lijkt mij echt een zalig bloesje ! Heel mooi zeg.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

oefenen op een v-hals

Een tussendoortje

Nog eens een ander modelleke