Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern testing: updated neckline Reagan Raglan of BSD
For English scroll down


Een tijdje geleden schreef ik mij in voor de testersgroep van Bella Sunshine Designs en ik werd geselecteerd voor de groep photography rockstars. Uiteraard was ik hier blij mee.


Tot nu toe kwam het nog niet uit om te reageren op een testersoproep maar deze keer lukt mij dat wel omdat ik de stofjes in huis had, ook hier zijn de deadlines redelijk kort. Tijdens deze test mochten we een nieuwe halslijn testen voor een bestaand patroontje, eentje waarbij je kan kiezen tussen een t-shirt versie, tuniek versie of jurk en daarbij ook nog eens korte of lange mouwen. Ideaal dus om de kast van wat basisstukken te voorzien.

Ik startte met de t-shirt versie met korte mouwen uit een restje van deze en deze jurk. In tussentijd konden de stofjes voor versie twee drogen, want het is niet omdat ik alles in huis heb dat alles al voorgewassen is.
Versie twee verschijnt hier trouwens binnenkort op de blog, dus kom zeker nog eens een kijkje nemen.Testen voor BSD is echt een leuke ervaring, alles verloopt heel gestructureerd waardoor je het overzicht blijft bewaren, ook al kan je enkele uren niet op facebook. Want bij een internationale groep liggen alle test ritmes door elkaar natuurlijk. Danielle en Melissa zien ook alle kleine foutjes naar pasvorm toe op de foto's dus het patroon dat ze uitbrengen is echt tot in de kleinste details nagekeken. Het was dus zeker een aangename ervaring en voor herhaling vatbaar.

Aangezien ik een holle rug heb, heb ik bij deze top een aanpassing gedaan op de rug zodat hij iets meer aansluit, zeker niet moeilijk om te doen, er waren heel veel you tube filmpjes over te vinden.
De aangepast halsuitsnijding vind ik echt top, ze komt laag genoeg om vrouwelijk te zijn, maar sluit toch genoeg aan om sportief te blijven. Ik had de top vorige week zondag aan om foto's te maken en deed hem niet meer uit de rest van de dag. 

Je kan de top hier terugvinden en wat nog beter is, als je lid bent van de facebookgroep dan is deze zelfs helemaal gratis! Er is ook een sew along deze week dus zeker eens checken.
A while ago I applied to be part of the testing team of BSD and (woohoo!) I was accepted to be part of the photography rockstars group.

This test was the first one I had time to apply for, because deadlines are rather short so I could only participate because I had the fabrics in my stash. This time we could test a new neckline for the reagan raglan top/tunic/dress. Now that I tested this one I can say, that this is an ideal basic.

I kicked off with the top with short sleeves in some left over fabric from these two dresses. Meanwhile the fabrics for version two could be washed and dried. So make sure to come back later because I will blog about version 2 soon.

I really liked testing for BSD, it's really structured so it doesn't matter that I couldn't check facebook all the time, I was still able to see which corrections should be made and which version to sew. Danielle and Melissa are also able to see fitting issues really good on pictures, so you can be sure, the patterns from BSD are thouroughly tested.

In most tops and dresses I have too much fabric at the back, this was also the case here so I did a swayback adjustment on this top in order to get a better fit. I really like the result now.
The new neckline is also nice, it's low enough to feel feminine but not too low so you can still wear it to sport etc.
I didn't take this top of anymore after taking pictures, I even went for a tour on my skates with this one on, so I can assure you, it's really comfy.

The pattern can be found here, and even better, when you are a member of this facebookgroup, you get it for free! You can also participate in the sew along this week.

Reacties

  1. Oh, een mooie basic!! En leuk stofje waardoor het toch weer iets speciaals heeft!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Inderdaad, eens iets anders dan gewoon effen maar door de kleur nog altijd met veel te combineren.

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.