Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern testing: updated neckline Reagan Raglan of BSD
For English scroll down


Een tijdje geleden schreef ik mij in voor de testersgroep van Bella Sunshine Designs en ik werd geselecteerd voor de groep photography rockstars. Uiteraard was ik hier blij mee.


Tot nu toe kwam het nog niet uit om te reageren op een testersoproep maar deze keer lukt mij dat wel omdat ik de stofjes in huis had, ook hier zijn de deadlines redelijk kort. Tijdens deze test mochten we een nieuwe halslijn testen voor een bestaand patroontje, eentje waarbij je kan kiezen tussen een t-shirt versie, tuniek versie of jurk en daarbij ook nog eens korte of lange mouwen. Ideaal dus om de kast van wat basisstukken te voorzien.

Ik startte met de t-shirt versie met korte mouwen uit een restje van deze en deze jurk. In tussentijd konden de stofjes voor versie twee drogen, want het is niet omdat ik alles in huis heb dat alles al voorgewassen is.
Versie twee verschijnt hier trouwens binnenkort op de blog, dus kom zeker nog eens een kijkje nemen.Testen voor BSD is echt een leuke ervaring, alles verloopt heel gestructureerd waardoor je het overzicht blijft bewaren, ook al kan je enkele uren niet op facebook. Want bij een internationale groep liggen alle test ritmes door elkaar natuurlijk. Danielle en Melissa zien ook alle kleine foutjes naar pasvorm toe op de foto's dus het patroon dat ze uitbrengen is echt tot in de kleinste details nagekeken. Het was dus zeker een aangename ervaring en voor herhaling vatbaar.

Aangezien ik een holle rug heb, heb ik bij deze top een aanpassing gedaan op de rug zodat hij iets meer aansluit, zeker niet moeilijk om te doen, er waren heel veel you tube filmpjes over te vinden.
De aangepast halsuitsnijding vind ik echt top, ze komt laag genoeg om vrouwelijk te zijn, maar sluit toch genoeg aan om sportief te blijven. Ik had de top vorige week zondag aan om foto's te maken en deed hem niet meer uit de rest van de dag. 

Je kan de top hier terugvinden en wat nog beter is, als je lid bent van de facebookgroep dan is deze zelfs helemaal gratis! Er is ook een sew along deze week dus zeker eens checken.
A while ago I applied to be part of the testing team of BSD and (woohoo!) I was accepted to be part of the photography rockstars group.

This test was the first one I had time to apply for, because deadlines are rather short so I could only participate because I had the fabrics in my stash. This time we could test a new neckline for the reagan raglan top/tunic/dress. Now that I tested this one I can say, that this is an ideal basic.

I kicked off with the top with short sleeves in some left over fabric from these two dresses. Meanwhile the fabrics for version two could be washed and dried. So make sure to come back later because I will blog about version 2 soon.

I really liked testing for BSD, it's really structured so it doesn't matter that I couldn't check facebook all the time, I was still able to see which corrections should be made and which version to sew. Danielle and Melissa are also able to see fitting issues really good on pictures, so you can be sure, the patterns from BSD are thouroughly tested.

In most tops and dresses I have too much fabric at the back, this was also the case here so I did a swayback adjustment on this top in order to get a better fit. I really like the result now.
The new neckline is also nice, it's low enough to feel feminine but not too low so you can still wear it to sport etc.
I didn't take this top of anymore after taking pictures, I even went for a tour on my skates with this one on, so I can assure you, it's really comfy.

The pattern can be found here, and even better, when you are a member of this facebookgroup, you get it for free! You can also participate in the sew along this week.

Reacties

  1. Oh, een mooie basic!! En leuk stofje waardoor het toch weer iets speciaals heeft!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Inderdaad, eens iets anders dan gewoon effen maar door de kleur nog altijd met veel te combineren.

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …