Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern testing: updated neckline Reagan Raglan of BSD




For English scroll down


Een tijdje geleden schreef ik mij in voor de testersgroep van Bella Sunshine Designs en ik werd geselecteerd voor de groep photography rockstars. Uiteraard was ik hier blij mee.


Tot nu toe kwam het nog niet uit om te reageren op een testersoproep maar deze keer lukt mij dat wel omdat ik de stofjes in huis had, ook hier zijn de deadlines redelijk kort. Tijdens deze test mochten we een nieuwe halslijn testen voor een bestaand patroontje, eentje waarbij je kan kiezen tussen een t-shirt versie, tuniek versie of jurk en daarbij ook nog eens korte of lange mouwen. Ideaal dus om de kast van wat basisstukken te voorzien.

Ik startte met de t-shirt versie met korte mouwen uit een restje van deze en deze jurk. In tussentijd konden de stofjes voor versie twee drogen, want het is niet omdat ik alles in huis heb dat alles al voorgewassen is.
Versie twee verschijnt hier trouwens binnenkort op de blog, dus kom zeker nog eens een kijkje nemen.



Testen voor BSD is echt een leuke ervaring, alles verloopt heel gestructureerd waardoor je het overzicht blijft bewaren, ook al kan je enkele uren niet op facebook. Want bij een internationale groep liggen alle test ritmes door elkaar natuurlijk. Danielle en Melissa zien ook alle kleine foutjes naar pasvorm toe op de foto's dus het patroon dat ze uitbrengen is echt tot in de kleinste details nagekeken. Het was dus zeker een aangename ervaring en voor herhaling vatbaar.

Aangezien ik een holle rug heb, heb ik bij deze top een aanpassing gedaan op de rug zodat hij iets meer aansluit, zeker niet moeilijk om te doen, er waren heel veel you tube filmpjes over te vinden.
De aangepast halsuitsnijding vind ik echt top, ze komt laag genoeg om vrouwelijk te zijn, maar sluit toch genoeg aan om sportief te blijven. Ik had de top vorige week zondag aan om foto's te maken en deed hem niet meer uit de rest van de dag. 

Je kan de top hier terugvinden en wat nog beter is, als je lid bent van de facebookgroep dan is deze zelfs helemaal gratis! Er is ook een sew along deze week dus zeker eens checken.




A while ago I applied to be part of the testing team of BSD and (woohoo!) I was accepted to be part of the photography rockstars group.

This test was the first one I had time to apply for, because deadlines are rather short so I could only participate because I had the fabrics in my stash. This time we could test a new neckline for the reagan raglan top/tunic/dress. Now that I tested this one I can say, that this is an ideal basic.

I kicked off with the top with short sleeves in some left over fabric from these two dresses. Meanwhile the fabrics for version two could be washed and dried. So make sure to come back later because I will blog about version 2 soon.

I really liked testing for BSD, it's really structured so it doesn't matter that I couldn't check facebook all the time, I was still able to see which corrections should be made and which version to sew. Danielle and Melissa are also able to see fitting issues really good on pictures, so you can be sure, the patterns from BSD are thouroughly tested.

In most tops and dresses I have too much fabric at the back, this was also the case here so I did a swayback adjustment on this top in order to get a better fit. I really like the result now.
The new neckline is also nice, it's low enough to feel feminine but not too low so you can still wear it to sport etc.
I didn't take this top of anymore after taking pictures, I even went for a tour on my skates with this one on, so I can assure you, it's really comfy.

The pattern can be found here, and even better, when you are a member of this facebookgroup, you get it for free! You can also participate in the sew along this week.

Reacties

  1. Oh, een mooie basic!! En leuk stofje waardoor het toch weer iets speciaals heeft!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Inderdaad, eens iets anders dan gewoon effen maar door de kleur nog altijd met veel te combineren.

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d