Doorgaan naar hoofdcontent

een inhaalbewegingDe voorbije maanden werd er vooral over kledij voor mezelf geblogd. Niet dat manlief geen zelfgemaakte stuks meer kreeg, maar de zoveelste theo of billie is natuurlijk niet meer zo origineel om over te bloggen. Want dat merk ik wel bij mannennaaisels, je valt sneller in herhaling omdat er minder keuze is. Intussen verschenen er wel al twee naaisels voor hem op de blog, je vindt ze hier en hier.

Ook dit exemplaar werd al eens gemaakt maar toen durfde ik die flatlock steek nog niet uitproberen, deze keer dus wel maar enkel aan de mouwen. Ik wil eerst eens zien hoe stevig zoiets is voor ik het meer gebruik. Mijn wederhelft is alvast fan van dit detail.Aangezien de herfst toch vrij snel zijn intrede deed, kwamen de sweaters terug uit de kast. De zelfgemaakte exemplaren worden hier het vaakst gedragen en ik moet mijn best doen om bij te benen met het wassen en strijken. Zeker aangezien de was niet echt vlot droogt in dit herfstweer. Enkele van de sweaters zijn eigenlijk enkel geschikt voor fietstochtjes of wandelingen buiten (zoals deze en deze) en af en toe dan verslijten kledingstukken ook. Het werd dus tijd om nog eens wat aanvulling te voorzien.Twee weken geleden bestelden we stofjes bij Madeline, deze donkerblauwe met spikkeltjes leek ons wel iets hebben. Vorige week had ik dan eindelijk een gaatje om die te gaan ophalen en bijpassende boordstof te kopen. Op boordstof ben ik meestal nogal 'streng' en hetzelfde blauw vond ik niet, ik ging dus voor een contrast met roestkleur, een kleur die ook in de spikkeltjes terugkomt. Het maakt de trui iets sportiever maar zorgt er ook voor dat de kleerkast niet helemaal donkerblauw kleurt wat bij mijn brandweerman wel het geval kan zijn.
Aanvankelijk wou ik de flatlocksteek ook in het roest doen maar ik had die kleur garen niet liggen en kon niet wachten (ik was zo ongeduldig dat de stof zelfs nog niet helemaal droog was toen ik ze begon te knippen) en eigenlijk vond ik een contrasterende kleur wel heel gewaagd voor een eerste experiment met die steek.Intussen ligt er nog een tweede stofje klaar voor deze sweater want we konden uiteraard niet kiezen tussen al die mooie stofjes bij Madeline.

Ook dit exemplaar past perfect binnen Stik Belgique, georganiseerd door Marjolein.

stof: Madeline De Stoffenmadam
patroon: Nand sweater La maison victor


Reacties

 1. Prachtig! Ik ben ook wel fan van het detail met die flatlocksteek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik ook wel, denk dat ik het vaker ga gebruiken, schrik voor niets dus.

   Verwijderen
 2. Een toffe trui! Zo doe jij dat dus voor mannenkleren, stof online bestellen. Slim!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ja hij haat shoppen, voor gewone kleren bestel ik ook vaak online. Alleen bij de stoffenmadam wil hij nog wel eens mee gaan kijken, zo 5 minuutjes ofzo ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.