Eindelijk afgewerktIk weet niet hoe het kwam maar ik bleef het maken van dit stuk maar uitstellen. Eerst en vooral was de tijd tussen het kopen van de stof en het starten met het knippen lang (ik gok op 1 jaar en 3 maanden), nu komt dat wel meer voor want in mijn hoofd is er altijd meer tijd dan er werkelijk is. Maar ook toen ik gestart was, geraakte ik precies niet vooruit. Ik naaide tussendoor nog een geschenkje (en de bijhorende testversies) en een clutch om toch nog iets genaaid te hebben want met dit op de tafel ontbrak de motivatie om 's avonds nog in gang te schieten.
Maar de boel aan de kant smijten was geen optie, er moest en zou een vest komen. Uiteindelijk werkte ik alles af op zijn verjaardag in september, een extra geschenkje dus.

De stof was niet zo heel ideaal, een beetje rek (comfortabel dat wel) met scheve streepjes... Symmetrisch werken (en al zeker aangezien het de eerste keer was dat ik die zakken probeerde) zat er niet in helaas, of ja misschien is het symmetrisch en lijkt het scheef, wie zal het zeggen? Ik besloot dus al snel om maar één borstzakje te voorzien (en ook dat werd er een paar keer afgehaald vooraleer ik min of meer tevreden was). De stof is ook heel erg zwaar dus misschien iets te zwaar voor dit model.
Knopen die bij de stof en de stijl pasten vond ik niet, ik heb nochtans goed gezocht. Drukknopen leken mij dus de ideale oplossing en eigenlijk vind ik het wel leuk geworden. Ik voegde er ook eentje toe op het klepje aangezien dat anders niet dicht bleef.

Ben ik blij met het resultaat? Ja en nee, op zich valt het allemaal beter mee dan gedacht dus misschien wen ik er wel aan, maar door de moeite en energie die het mij gekost heeft, had ik graag een iets perfecter stuk gehad. Ach ja, als de frustratie wat is gaan liggen zal het allemaal wel meevallen. Ik ben al blij dat het past (alhoewel het door de rek in de stof een maatje kleiner had gemogen) en dus gedragen kan worden.

Met het patroon is dus niets mis, heel misschien, als het lief genoeg gevraagd wordt maak ik er ooit nog eentje, in doodgewone niet-rekbare jeans dan, zonder motiefje.Nu wordt het tijd om te beginnen aan het stuk dat ik nog veel langer uitgesteld heb: een lange broek met rits voor de wederhelft, al is daarbij vooral de tijd tussen de vraag en het uitvoeren lang geweest ;-).

patroon: Gus vest la maison victor
stof: stoffenverkoop Kapellen

Reacties

 1. Een lang parcours, maar het resultaat mag er zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ziet er nochtans een ideale tussenseizoensvest uit !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt.
   Ik denk dat ik hem er eens een trui onder laat aandoen, dan valt het niet zo op dat ze net een maatje te groot is ;-)
   Volgens mij is het net als bij mijn jas, eventjes wennen.

   Verwijderen
 3. Inderdaad, een dikke trui eronder en dat past perfect ;)

  ziet er verder best goed uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik zou zeggen ik test dat eens uit maar met het leuke weer dit weekend ga ik het hem niet aandoen een vest en een trui over elkaar ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Nog eentje

Dan toch in 't lang