Doorgaan naar hoofdcontent

Het pakje voor de give-away

For English scroll down.

Het trekken van de naampjes van de give-away vond ik stiekem zelf ook wel spannend. De winnares van het stofje ken ik niet persoonlijk maar ik ben wel suuuuuperbenieuwd naar haar creatie, dus Evelyn zeker een fotootje sturen!

De winnares van het zelfgemaakte pakje ken ik wel, alhoewel niet zo heel goed. Het maken van het pakje was dus zeker en vast leuk omdat ik het persoonlijk kon afgeven maar het verzinnen ervan was niet zo simpel. Ook leuk om 's morgens vroeg al een enthousiaste reactie op mijn facebookpagina te zien staan toen ik op mijn werk aankwam. En af en toe een beetje nieuwsgierig maken is nog net dat tikkeltje leuker als je weet wie je nieuwsgierig maakt ;-).

Ongeveer gelijktijdig met mijn give-away won ik bij Flaflinko dit patroontje. Het is iets waar je nadat je het gekregen hebt nog alle kanten mee uit kan. Je kan er een iPad in te stoppen, schriftjes, toiletgerief op reis, enz.  Dus op dat vlak heb ik misschien een beetje op safe gespeeld, maar het leek mij wel iets voor haar aangezien ik direct aan het woord 'georganiseerd' denk als ik aan Diane denk.


Het stofje dan... Gelukkig gaf ze verschillende opties op want gele stof die heb ik totaal niet liggen, ooit maakte ik wel een gele tas maar met het restje naaide ik voor het goede doel wat warmtekussentjes. Donkerblauw met een subtiel vrolijke print dan maar. Ik had nog een restje van Peter zijn hemd liggen dat donkerblauw was met in mijn ogen een subtiel vrolijke print. Om alles nog wat vrolijker te maken kocht ik zilveren nepleer bij voor de hoekjes. De zilverkleurige ritsjes zorgen verder ook nog voor de nodige blingbling.

één ding mocht ik zeker niet vergeten als ik haar berichtje voor deelname aan de give-away las: mijn labeltjes. Voor deze gelegenheid naaide ik er eentje in de zijnaad en eentje binnenin. Geen twijfel mogelijk, dit is een 'Just Delphine' ;-).

Zoals je hier al kon lezen, maakte ik voor mezelf ook een versie. Dit vooral omdat ik graag een testje wou vooraleer ik aan deze versie begon en ik ook zeker wou zijn welk formaat ik zou kiezen. Voor mezelf zie ik een scheef hoekje nog wat door de vingers als losmaken meer gaatjes veroorzaakt dan zo laten, maar voor een ander heb ik toch graag een min of meer perfecte versie (uiteraard zijn er foutjes aanwezig  die dit tot een uniek stuk maken;-)).

Ik denk dat ik de smaak wel te pakken heb voor dit modelletje, er zijn verschillende formaten mogelijk waardoor ze in allerlei gevallen bruikbaar zijn.

Het pakje werd al een maandje geleden afgegeven maar aangezien oktober tot Belgische blogmaand gekozen werd door Marjolein, spaarde ik dit blogberichtje wat op. Dit pakje hoort niet helemaal in het rijtje thuis maar ik besloot om zelf ook Belgische stofje te betrekken in deze Stik Belgique aangezien we ook daarop trots mogen zijn.


I have to admit that I like organizing giveaways. The moment the chosen names appear on the random name picker is such an exciting moment. Evelyn won the fabric from Pieke Wieke; I really hope to see the result of her sewing project because I am so curious ;-).

The winner of the handmade gift is somebody I know. I really like the fact that I could give her the present in person, always nice to see a (luckily ;-) ) happy face. Although I know Diane, I don't know her very well, so it was not easy to choose a gift for her.

I won this pattern at Flaflinko. So I thought, maybe I can make a double zip pouch for Diane. One word I immediately think of when I think about Diane is the word 'organized' so this pouch which is big enough for an iPad, some papers, first aid material or many more things, would hopefully be a good gift.

Choosing the fabric was not easy, I wanted to use fabric from my stash but I didn't have any yellow (apparently her favorite color) fabric, luckily Diane mentioned that she also liked dark blue with a subtle print. So I chose some left-overs from this shirt and combined it with metallic silver fake leather I bought at k-Bas. Ok, technically this last fabric was not in my stash ;-), but let’s ignore that small little detail...

Before I started with this version, I made two test versions for myself. I am glad I did because I made a stupid mistake in my versions and when it comes to sewing something for somebody else I prefer perfection (or something close to that, because a handmade gift always has imperfections).

I think more versions of this pattern will follow around Christmas because in my opinion this is ideal gift material. So thank you Vanessa and Marjolein for the pattern and the give-away.

Diane, I hope you are happy with your 'Just Delphine' gift and it meets your expectations.


stofje: soft cactus van bij Pieke Wieke
nepleer: k-bas
ritsen: veritas
patroontje: double zip pouch

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…