Doorgaan naar hoofdcontent

let's sti(c)k together: de Belgische editieMarjolein sluit haar Belgische blogmaand af met de traditionele Let's sti(c)k together. Deze keer kregen we volgende criteria
- gebruik een Belgisch patroon
- neem een patroontje dat je nog nooit gebruikte of een hack 

Omdat ik niet kon kiezen liet ik dat aan jullie over door een poll op mijn facebookpagina te zetten en daarbij won de polo die een combinatie is van de billie en de theo van zonen09. Ik kocht dan ook flink een tricootje op het stoffenspektakel. En toen liep het 'mis', ik mocht de Nivalis van Sofilantjes testen en nam daarvoor dit stofje. Probleem dus, zeker omdat ik vond dat ik al genoeg stof gekocht had en eigenlijk ook weinig tijd had om nog langs een winkel te gaan.

Maar hier schreef ik al dat we meer dan één stofje voor een sweater voor manlief kozen. Ik kon dus perfect nog een sweater maken (ik kan perfect nog heel veel maken met wat er thuis ligt, maar dus geen polo voor manlief). Ik koos opnieuw voor de Nand sweater maar deze keer voegde ik wat extra lijnen toe. Een hack dus.Ik knipte het voorpand in 4 driehoeken waarbij ik onder de onderste driehoek een buidelzak verstopte. Het is niet iets wat ik zelf uitvond, ik pikte het idee van een trui van een collega. Het was wel een gekocht exemplaar dus het uitwerken van het idee deed ik wel helemaal zelf. In theorie leek het heel gemakkelijk, de praktijk was iets anders, vier driehoeken betekent ook dat die allemaal op één punt samenkomen en dat punt als een punt in elkaar zetten was zo simpel niet in rekbare stof. Mits wat gefoefel is het uiteindelijk gelukt om een min of meer puntvormig iets te verkrijgen ;-). Maar als ik eerlijk ben dan stoort het mij deze keer niet zo dat het niet zo perfect is, ik ben blij met het resultaat.Dit stofje is een french terry gekocht bij Madeline de stoffenmadam. Iets dunner dus dan sweater maar daardoor wel heel geschikt om binnen te dragen. Als boordstof ging ik ook deze keer voor contrast met een gemêleerde beige variant, het breekt de donkere sweater wat en is nog lekker zacht ook.

Deze keer was ik maar heel nipt klaar met het in elkaar zetten van het stuk voor de blogtour, zaterdag zat de trui in elkaar en gisteren moesten er nog foto's genomen worden, gelukkig bleef het droog in de voormiddag zodat dat ook nog snel tussendoor kon gebeuren. Een beetje stressen dus maar wel met een leuk resultaat.

Bij deze beloof ik jullie (en mijn wederhelft) dat ik woensdag op het stoffenspektakel een nieuw tricootje koop en dat die polo er echt wel nog eens komt.

Als ik van jullie was dan zou ik nu doorklikken naar Marjolein haar blog want daar valt er nog iets te winnen:
- boek 200 rokken en broeken 
- boek Stof voor Durf-Het-Zelvers 3 (als ze 500 volgers bereikt)
- bon twv €30 bij Mon Depot

En als je dan toch aan het doorklikken bent, neem dan ook zeker een kijkje bij de andere deelnemers:

Reacties

 1. Heel leuk met die lijnen zo. Ik zou eigenlijk wel eens jullie kleerkasten willen zien met het tempo dat jij naait. misschien een idee voor een boogpostje ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Woepsie die kleerkast puilt een beetje uit (ook omdat ik niet kan wegsmijten), laten we zeggen dat ik ze eerst eens zal uitkuisen voor ik er ooit over blog want er liggen nog stukken van meer dan 10 jaar oud in ook

   Verwijderen
 2. Wat een leuke sweater! Jouw man staat er ook goed mee. Een toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi met die driehoeken zeg, een hele uitdaging kan ik me voorstellen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, het was inderdaad eventjes puzzelen en voorzichtig stikken (en foefelen ;-) )

   Verwijderen
 4. Wauw knap met die driehoeken... Een patroontje om te onthouden hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, hoe leuk is die zak zeg!!! Dat zou hier ook in de smaak vallen (bij zowel de grootste als de middelste vent). Knap gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Hier is er ook eentje heel tevreden met die zak erin verwerkt, het zal iets mannelijk zijn ;-).

   Verwijderen
 6. Een buidelzak verwerken in die lijnen: ik zou het niet beredeneerd krijgen denk ik.
  Het resultaat mag er zijn. Het ziet er een heel comfy exemplaar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Er zit eventueel ook wat gefoefel verstopt achter die lijnen ;-)

   Verwijderen
 7. Super knap! Hoeveel kleerkasten hebben jullie thuis wel niet, volgens mij naai je zo veel dat je een maand niet hoeft te wassen! Maar het ziet er in ieder geval super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik denk dat ik die was na een maand niet wil zien dan ;-) we hebben inderdaad veel kleren (en twee kleerkasten trouwens) maar we zweten allebei heel snel waardoor een bovenstuk snel in de was belandt

   Verwijderen
 8. Met de winter in het vooruitzicht, was een sweater waarschijnlijk de betere optie :-) Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, alhoewel hij binnen vaak gewoon in een t-shirt rondloopt hoor

   Verwijderen
 9. Heel mooi gemaakt! Ik werkte gisteren pas mijn naaisel af 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk met die verstopte zak ook, knap gehackt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Owla! Mooi gedaan! Moet zien dat MDH het niet ziet, of ik moet voor hem ook eentje naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel toffe sweater! De extra lijnen maken het super origineel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben zo'n fan van het model. 😆Hij staat er altijd zo bij van, kom trek die foto's eens, wat het juist kei leuk maakt. Super leuke sweater, die lijnen zijn echt de MAX!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, ik had wat problemen met scherpstellen met dat donkere weer dus het was een beetje op zijn tanden bijten ;-) Maar hij is wel echt blij met zijn trui want ik mocht oneindig veel foto's van zijn handen in die zakken nemen

   Verwijderen
 14. supermooie trui, die zou hier bij de man ook wel goedgekeurd worden. het idee van de driehoeken (ook al is het 'gepikt') vind ik zo leuk (misschien pik het ook wel een keer)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pik gerust hoor, ik deed het ook ;-) Sommige mensen denken waarschijnlijk dat ik nogal vreemd naar hun kleren zit te staren, maar dit is dus de reden ;-)

   Verwijderen
 15. Geniaal die zak in de driehoek, goed afgekeken! Het staat hem goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goh, die driehoeken, dat lijkt me een huzarenstukje. Ik kreeg al zweetuitbarstingen van de hoeken in mijn Nore jurken van de zomer, laat staan dat ik er vier samen laat komen...
  Knap dus en geniaal die zak! We zijn hier allemaal fan van zakken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gelukkig dat ik niet aan die Nore dacht toen ik er aan begon of ik had het niet gedaan maar uiteindelijk zit het gepruts aan de binnenkant dus not problem toch ;-)

   Verwijderen
 17. Dit is al de vierde keer dat ik kom kijken vrouw... ik vind hem ongelooflijk goed staan met die kleur, ik ben fan van het model, van de driehoeken, ja, dit exemplaar weet ik erg goed te smaken - alleen die bleke boorden, daar ben ik niet zo van overtuigd ;). Jij bent alleszins serieus goed op dreef de laatste tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooooh dank je wel! Ik moet je gelijk geven over die kleur, ik vind ze super op hem en zeggen dat ze hier anders niet in de (toch rijkelijk gevulde) kleerkast hangt. Ja die boorden, ik vind dat iedereen matching boordstof moet uitbrengen zoals soft cactus dan is mijn probleem voorgoed opgelost toch?

   Verwijderen
 18. Wat een mooie sweater en het idee van de zakverwerking vind ik echt top. Het staat je man geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
 19. echt heel schoon gedaan, ik vind de driehoeken de max, en die buidelzak is al helemaal geweldig! Ik zou nog niet weten hoe ik daaraan zou moeten beginnen! Echt een knappe trui!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel mooi! Ik hou wel van een grafische hack! Dat lijnenspel is zo leuk. Zoiets zou mijn man ook wel willen dragen!.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, het is niet simpel om iets te vinden voor mannen dat nog origineel is maar toch nog 'gewoon' genoeg voor hen hé

   Verwijderen
 21. Kei-toffe sweater geworden!
  Echt leuk gehackt, ik ga mij toch ook wat meer toeleggen op dat hacken denk ik, patronen genoeg in huis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, het klopt dat je eigenlijk veel kan met hetgeen je in huis hebt

   Verwijderen
 22. Supertoffe sweater! Ik zou het niet aandurven met de driehoeken... Nu ik in de comments lees dat je met de Nore-jurk gelijkaardig gefrutsel hebt, durf ik daar ook niet goed aan beginnen ;) Mooie kleur ook. En zo'n zak vooraan, meer moet dat niet zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Je moet geen schrik hebben van de nore hoor, er staan goeie foto's in de handleiding en je leert die dingen maar door ze te doen

   Verwijderen
 23. Tof seg! Ik hou wel van patronen met een onverwachte twist. Ideaal voor die koude handen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Zo'n uitdagingen zijn ideaal om eens aan zoiets te beginnen

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.