Doorgaan naar hoofdcontent

let's sti(c)k together: de Belgische editie



Marjolein sluit haar Belgische blogmaand af met de traditionele Let's sti(c)k together. Deze keer kregen we volgende criteria
- gebruik een Belgisch patroon
- neem een patroontje dat je nog nooit gebruikte of een hack 

Omdat ik niet kon kiezen liet ik dat aan jullie over door een poll op mijn facebookpagina te zetten en daarbij won de polo die een combinatie is van de billie en de theo van zonen09. Ik kocht dan ook flink een tricootje op het stoffenspektakel. En toen liep het 'mis', ik mocht de Nivalis van Sofilantjes testen en nam daarvoor dit stofje. Probleem dus, zeker omdat ik vond dat ik al genoeg stof gekocht had en eigenlijk ook weinig tijd had om nog langs een winkel te gaan.

Maar hier schreef ik al dat we meer dan één stofje voor een sweater voor manlief kozen. Ik kon dus perfect nog een sweater maken (ik kan perfect nog heel veel maken met wat er thuis ligt, maar dus geen polo voor manlief). Ik koos opnieuw voor de Nand sweater maar deze keer voegde ik wat extra lijnen toe. Een hack dus.



Ik knipte het voorpand in 4 driehoeken waarbij ik onder de onderste driehoek een buidelzak verstopte. Het is niet iets wat ik zelf uitvond, ik pikte het idee van een trui van een collega. Het was wel een gekocht exemplaar dus het uitwerken van het idee deed ik wel helemaal zelf. In theorie leek het heel gemakkelijk, de praktijk was iets anders, vier driehoeken betekent ook dat die allemaal op één punt samenkomen en dat punt als een punt in elkaar zetten was zo simpel niet in rekbare stof. Mits wat gefoefel is het uiteindelijk gelukt om een min of meer puntvormig iets te verkrijgen ;-). Maar als ik eerlijk ben dan stoort het mij deze keer niet zo dat het niet zo perfect is, ik ben blij met het resultaat.



Dit stofje is een french terry gekocht bij Madeline de stoffenmadam. Iets dunner dus dan sweater maar daardoor wel heel geschikt om binnen te dragen. Als boordstof ging ik ook deze keer voor contrast met een gemêleerde beige variant, het breekt de donkere sweater wat en is nog lekker zacht ook.

Deze keer was ik maar heel nipt klaar met het in elkaar zetten van het stuk voor de blogtour, zaterdag zat de trui in elkaar en gisteren moesten er nog foto's genomen worden, gelukkig bleef het droog in de voormiddag zodat dat ook nog snel tussendoor kon gebeuren. Een beetje stressen dus maar wel met een leuk resultaat.

Bij deze beloof ik jullie (en mijn wederhelft) dat ik woensdag op het stoffenspektakel een nieuw tricootje koop en dat die polo er echt wel nog eens komt.

Als ik van jullie was dan zou ik nu doorklikken naar Marjolein haar blog want daar valt er nog iets te winnen:
- boek 200 rokken en broeken 
- boek Stof voor Durf-Het-Zelvers 3 (als ze 500 volgers bereikt)
- bon twv €30 bij Mon Depot

En als je dan toch aan het doorklikken bent, neem dan ook zeker een kijkje bij de andere deelnemers:

Reacties

  1. Heel leuk met die lijnen zo. Ik zou eigenlijk wel eens jullie kleerkasten willen zien met het tempo dat jij naait. misschien een idee voor een boogpostje ;).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Woepsie die kleerkast puilt een beetje uit (ook omdat ik niet kan wegsmijten), laten we zeggen dat ik ze eerst eens zal uitkuisen voor ik er ooit over blog want er liggen nog stukken van meer dan 10 jaar oud in ook

      Verwijderen
  2. Wat een leuke sweater! Jouw man staat er ook goed mee. Een toppertje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi met die driehoeken zeg, een hele uitdaging kan ik me voorstellen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt, het was inderdaad eventjes puzzelen en voorzichtig stikken (en foefelen ;-) )

      Verwijderen
  4. Wauw knap met die driehoeken... Een patroontje om te onthouden hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh, hoe leuk is die zak zeg!!! Dat zou hier ook in de smaak vallen (bij zowel de grootste als de middelste vent). Knap gedaan!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. Hier is er ook eentje heel tevreden met die zak erin verwerkt, het zal iets mannelijk zijn ;-).

      Verwijderen
  6. Een buidelzak verwerken in die lijnen: ik zou het niet beredeneerd krijgen denk ik.
    Het resultaat mag er zijn. Het ziet er een heel comfy exemplaar uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks. Er zit eventueel ook wat gefoefel verstopt achter die lijnen ;-)

      Verwijderen
  7. Super knap! Hoeveel kleerkasten hebben jullie thuis wel niet, volgens mij naai je zo veel dat je een maand niet hoeft te wassen! Maar het ziet er in ieder geval super uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik denk dat ik die was na een maand niet wil zien dan ;-) we hebben inderdaad veel kleren (en twee kleerkasten trouwens) maar we zweten allebei heel snel waardoor een bovenstuk snel in de was belandt

      Verwijderen
  8. Met de winter in het vooruitzicht, was een sweater waarschijnlijk de betere optie :-) Ik ben fan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja inderdaad, alhoewel hij binnen vaak gewoon in een t-shirt rondloopt hoor

      Verwijderen
  9. Heel mooi gemaakt! Ik werkte gisteren pas mijn naaisel af 🙈

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel leuk met die verstopte zak ook, knap gehackt!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Owla! Mooi gedaan! Moet zien dat MDH het niet ziet, of ik moet voor hem ook eentje naaien.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel toffe sweater! De extra lijnen maken het super origineel!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ben zo'n fan van het model. 😆Hij staat er altijd zo bij van, kom trek die foto's eens, wat het juist kei leuk maakt. Super leuke sweater, die lijnen zijn echt de MAX!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hihi, ik had wat problemen met scherpstellen met dat donkere weer dus het was een beetje op zijn tanden bijten ;-) Maar hij is wel echt blij met zijn trui want ik mocht oneindig veel foto's van zijn handen in die zakken nemen

      Verwijderen
  14. Nice! Zo'n grafische trui! Knap gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. supermooie trui, die zou hier bij de man ook wel goedgekeurd worden. het idee van de driehoeken (ook al is het 'gepikt') vind ik zo leuk (misschien pik het ook wel een keer)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pik gerust hoor, ik deed het ook ;-) Sommige mensen denken waarschijnlijk dat ik nogal vreemd naar hun kleren zit te staren, maar dit is dus de reden ;-)

      Verwijderen
  16. Geniaal die zak in de driehoek, goed afgekeken! Het staat hem goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Goh, die driehoeken, dat lijkt me een huzarenstukje. Ik kreeg al zweetuitbarstingen van de hoeken in mijn Nore jurken van de zomer, laat staan dat ik er vier samen laat komen...
    Knap dus en geniaal die zak! We zijn hier allemaal fan van zakken...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. gelukkig dat ik niet aan die Nore dacht toen ik er aan begon of ik had het niet gedaan maar uiteindelijk zit het gepruts aan de binnenkant dus not problem toch ;-)

      Verwijderen
  18. Dit is al de vierde keer dat ik kom kijken vrouw... ik vind hem ongelooflijk goed staan met die kleur, ik ben fan van het model, van de driehoeken, ja, dit exemplaar weet ik erg goed te smaken - alleen die bleke boorden, daar ben ik niet zo van overtuigd ;). Jij bent alleszins serieus goed op dreef de laatste tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ooooh dank je wel! Ik moet je gelijk geven over die kleur, ik vind ze super op hem en zeggen dat ze hier anders niet in de (toch rijkelijk gevulde) kleerkast hangt. Ja die boorden, ik vind dat iedereen matching boordstof moet uitbrengen zoals soft cactus dan is mijn probleem voorgoed opgelost toch?

      Verwijderen
  19. Wat een mooie sweater en het idee van de zakverwerking vind ik echt top. Het staat je man geweldig

    BeantwoordenVerwijderen
  20. echt heel schoon gedaan, ik vind de driehoeken de max, en die buidelzak is al helemaal geweldig! Ik zou nog niet weten hoe ik daaraan zou moeten beginnen! Echt een knappe trui!!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Heel mooi! Ik hou wel van een grafische hack! Dat lijnenspel is zo leuk. Zoiets zou mijn man ook wel willen dragen!.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks, het is niet simpel om iets te vinden voor mannen dat nog origineel is maar toch nog 'gewoon' genoeg voor hen hé

      Verwijderen
  22. Kei-toffe sweater geworden!
    Echt leuk gehackt, ik ga mij toch ook wat meer toeleggen op dat hacken denk ik, patronen genoeg in huis ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt, het klopt dat je eigenlijk veel kan met hetgeen je in huis hebt

      Verwijderen
  23. Supertoffe sweater! Ik zou het niet aandurven met de driehoeken... Nu ik in de comments lees dat je met de Nore-jurk gelijkaardig gefrutsel hebt, durf ik daar ook niet goed aan beginnen ;) Mooie kleur ook. En zo'n zak vooraan, meer moet dat niet zijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. Je moet geen schrik hebben van de nore hoor, er staan goeie foto's in de handleiding en je leert die dingen maar door ze te doen

      Verwijderen
  24. Tof seg! Ik hou wel van patronen met een onverwachte twist. Ideaal voor die koude handen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Zo'n uitdagingen zijn ideaal om eens aan zoiets te beginnen

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d