Doorgaan naar hoofdcontent

op een slakkentempo
Naast kledij naaien, kan ik ook breien. Welliswaar op een heel traag tempo, zeker als het een patroon met kleine naalden is. Dit breipatroon van Veritas breide mijn mama enkele jaren terug voor mij in ecru met glitter wol. Het is een cardigan geworden die ik vaak draag in de winter, dus toen ik vorig jaar op de stockverkoop van veritas deze wol voor een heel laag prijsje tegenkwam, was de keuze snel gemaakt.
Helaas zag mijn mama het niet zitten om deze nog eens voor mij te breien (maar ik kreeg wel andere stuks van haar dus ik kan niet klagen), maar aangezien het een redelijk simpel patroon is, zag ik het wel zitten om het zelf te doen. De afwerking liet ik wel door mijn mama doen, geen idee hoe je steken moet opnemen voor de boord... Een volgend keertje vraag ik wel dat ze dit voor doet zodat ik het daarna ook zelf kan.
Ik weet niet meer exact wanneer ik gestart ben, maar het moet ergens in februari geweest zijn. De laatste afwerking vond plaats in september, om u een idee te geven over mijn tempo met naald nr 4... (ik moet eerlijk toegeven dat ik het een aantal maanden genegeerd heb ook).

Deze keer korte ik de cardigan in zodat hij niet van onder mijn mantel komt piepen in de winter, verder volgde ik het patroon. In deze cardigan zitten iets meer dan 4 bollen van deze wol, wat maakt dat hij mij 6 euro gekost heeft. Die stockverkoop is dus echt wel de moeite, ik vond het dan ook heel spijtig dat ik in het voorjaar geen tijd had om er langs te gaan.Nu de herfst in het land is en het ook druk is op het werk, kan ik ervan genieten om 's avonds nog eens buiten te komen en een wandeling te gaan maken. De mooie herfstkleuren bieden als het licht meezit een mooie achtergrond voor foto's.

Ik heb nog 5 bollen van deze wol over, dus wie geïnteresseerd is mag zeker iets laten weten, voor 5 euro (exclusief verzendingskosten) mag je ze gerust overkopen.Aangezien zowel de wol als het patroontje van Veritas zijn, vond ik dat deze blogpost ook perfect paste binnen de Belgische blogmaand.

Om te weten te komen wat jullie over mijn blog vinden en wat ik nog kan verbeteren, stelde ik deze vragenlijst op, je doet me een plezier door die in te vullen. Alvast bedankt.

Reacties

 1. Prachtige cardigan, en goed gedaan zeg! Zo leuk dat jij ook breit, net zoals je mama 😉. Hier is dat net hetzelfde, tot en met het oprapen van die steken voor een boord (ik vraag dat ook nog aan m'n mama op dit voor te tonen 😅). Ik vul je vragenlijst zeker nog eens in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als er eens iets is waar ik (stik ;) ) jaloers op ben, dan is het wel breien. Ik heb er geen spetter talent of aanleg voor, dus ik kijk altijd met véél bewondering naar die prachtige breisels, ook al gaan ze misschien traag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het talent dat kreeg ik van mijn mama maar haar snelheid duidelijk niet, je zou haar eens moeten bezigzien... (of toch voor de simpelere stukken, zoiets met een ingewikkeld ajourmotief waar ik niet eens aan begin, daar doet ze ook wat langer over).

   Verwijderen
 3. Awel dat vraag ik nu ook altijd aan mijn mama of schoonmama. Breien is niet mijne dada, maar gij hebt dat goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat een werk! En wat mooi vooral! Breien roept bij mij nog steeds herinneringen op aan vroeger toen ik als klein meisje steeds weer zat te ploeteren op dan weer te losse en dan weer te strakke steken. (en mijn moeder maar mopperen als ze het weer moest oplossen...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Troost je bij mij ging het net zo toen ik als klein meisje een sjaal probeerde te breien inclusief onbedoelde gaten ;-), maar toen ik op mijn 18 terug begon ging het plots wel vanzelf en liet ik maar af en toe een steek meer vallen. Ik denk dat ik nog wat geduld moest kweken in de jaren (alhoewel ik er nog wat bij zou mogen hebben)

   Verwijderen
 5. Hele mooie vest. Ik heb ook heel lang gebreid, nog voor ik leerde naaien. Nu is dat een beetje op de achtergrond geraakt, maar ik herinner mij net dat ik vorige winter aan een trui begonnen was, en dat die nog niet afgewerkt is. Misschien eens aan verder doen voor de winter eraan komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij ging het ook zo, voor ik naaide ging dat breien nog vooruit, nu blijft dat meestal liggen. Al lukt het deze herfst iets beter omdat er toch een aantal tv-programma's zijn die ik volg en breien perfect in de zetel lukt.

   Verwijderen
 6. Oh mooi zeg!!! Dan vind ik het toch spijtig dat het me niet lukt om door te zetten met dat breien!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.