Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern testing: Nivalis van sofilantjes



For English scroll down

De laatste tijd volgend de patroontests snel op elkaar. Ik zeg elke keer dat ik er wel eens enkele ga overslaan maar dan komt er eentje waar ik al lang naar uitkeek en geef ik toch toe... Maar spijt heb ik zeker niet!

Deze keer was dat het geval voor de Nivalis van sofilantjes. Een patroon dat al bestaat voor kinderen maar nu dus ook voor vrouwen. Eentje waarbij de colorblock optie mij heel erg aansprak en waarbij ik dus heel blij was dat ik die mocht testen. Een volgende keer probeer ik zeker de kraagoptie want die vind ik ook heel leuk, maar testen betekent dat je de opties test die je toegewezen krijgt, dus vandaar de gewone halsbies. Over die laatste kan ik trouwens zeggen dat die heel mooi plat valt bij mij, dus zeker geen klachten daarover.
Het was de eerste keer dat ik een full bust adjustment moest doen voor een patroontje, de uitleg vind je in de werkbeschrijving dus dat kwam helemaal goed en nu mijn patroondelen aangepast zijn kan ik die blijven hergebruiken zonder het extra werk.



Het stofje bovenaan is een restje van deze jurk, de bordeaux tricot is er eentje dat ik op het stoffenspektakel kocht. Op zich heb ik deze kleur niet echt in mijn kleerkast, behalve één gebreide cardigan die heel vaak uit de kast komt in de winter. Als ik de foto's zo zie dan komt passeert deze kleur hier zeker nog op de kniptafel.



De jurk die je hier ziet is niet ingekort en valt dus vrij lang, ik ben zelf maar 1m63 dus zou ik er de volgende keer zeker 5 cm afhalen. Ik denk zelfs dat ik dat nog zal doen bij deze jurk, maar dat wordt weer zo'n taakje dat uitgesteld wordt ;-)... Doordat ik onder deze jurk kousen draag zonder een onderjurkje of voering, plakt de stof wat tegen mijn benen. De jurk valt dus een pak rechter eenmaal hij gewoon naar beneden valt.



Ik ben in ieder geval blij dat sofilantjes terug wat volwassen patronen op de markt brengt, wat mij betreft mag ze de hibernis ook nog voor vrouwen maken ;-).



De foto's maakte ik samen met An, neem dus zeker ook een kijkje op haar blog want haar kleurrijke versie is er zeker eentje om vrolijk van te worden. Omdat dit een sportiever jurkje is, kwam ze op het idee om de foto's op rolschaatsen/skeelers te maken.

Deze blogpost is de uitzondering deze maand, het patroontje is niet Belgisch en ook de stofjes niet. Mijn eerste plan was om Belgische stofjes te gebruiken voor deze test om de blogpost toch Belgisch te houden maar Belgische tricot is heel moeilijk te vinden en meestal duur, zeker voor een test.

Je kan het patroon nog woensdag kopen aan een reductietarief van 6.66 euro via deze link. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen op de facebookpagina waar er opnieuw een #Nivaliswomen actie zal zijn.


Sofilantjes has, in my opinion, a really nice and sporty style of pattern drawing, so I was pleased to be accepted to test her Nivalis for women. Because the testing deadline was rather short, I used some left-over from my Reagan Raglan dress for the top part of this color block option and a knitted fabric from my stash that was actually bought to make my husband a t-shirt (don't worry I will buy him new fabric). I had to test the dress version, color block and the 'normal' collar. The last thing was the only thing I would not chose myself, but I like the result anyway, it fit's perfectly around my neck. So next time I will definitely go for the loose collar.
As you can see, the dress is rather long for me, I am only 1m63 and it is designed for 1m68, I might still remove some length, but you know how it goes with those things, you just leave it ;-).

The pictures were taken by An, she was also selected to test the Nivalis and since we live close to each other, she asked me to take some pictures together. It is actually more fun and les awkward ;-).

You can buy the pattern here for a discount until wednesday. Don't forget to visit the facebookpage where you will also find the # game.


Reacties

  1. De jurk staat je heel mooi en wat leuk moet het zijn om een naaigenootje zo in de buurt te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Dit kan ik alleen maar beamen, die color block blijft mijn favoriet

      Verwijderen
  3. Het staat je mooi! Met zo een figuur kan dat niet anders!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zeg Delphine, je zou beter je affiliate link/profiel aanmaken, dan krijg je ook nog een procentje op de aankopen via je link, nu zie ik dat het "de gewone" link is ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik weet het maar ik moet eerst nog eens kijken om een paypal account aan te maken vandaar dat het nog gewone links zijn momenteel. Je kan gerust eens via krullenbolblog.wordpress.com gaan als je iemand die ik persoonlijk ken wilt steunen, zij heeft wel een affiliate staan zie ik

      Verwijderen
    2. Prachtige jurk en wat tof dat jullie zo dichtbij elkaar wonen. Lijkt me super tof eens samen te naaien. Ben benieuwd naar een volgende jurk.. ohja en ik vind hem zeker niet storend lang!

      Verwijderen
    3. Bedankt. Samen naaien deden we al maar dan bij madeline de stoffenmadam, we zouden inderdaad eens een naaidate moeten doen.
      De lengte stoort me ook niet echt momenteel ;-)

      Verwijderen
  5. Toffe jurk! Heb jij het patroon op A0 geprint? Hoeveel blz zijn dat dan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is het testpatroon dus die kregen we enkel op A4tjes, er staat wel in de werkbeschrijving goed aangeduid welke pagina's je voor welke optie moet afdrukken en je kan ook één maat laten afdrukken wat betekent dat je gewoon je papier zo kan knippen en niet meer moet overtekenen. Het aantal pagina's weet ik niet meer, denk dat het er maximum 35 zijn maar ik had ze niet allemaal nodig

      Verwijderen
  6. Heel mooi gedaan, leuke stoffencombi!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Supermooie Nivalis! Hij staat je echt geweldig! Ik vrees dat het patroon niet zo vergevingsgezind zal zijn bij mijn figuur, maar ik kijk de kat nog even uit de boom. Wie weet ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Er verschijnen binnenkort op de facebookpagina van sofilantjes nog veel meer maten dus je kan zeker nog eens de kat uit de boom kijken, maar ik zal wel degelijk mooie in alle maten, al vond ik bij de grotere vooral de kortere versie mooi. De soort stof doet er ook veel toe want deze bordeaux tricot is absoluut niet vergevingsgezind, de boord van mijn nylonkousen drukt zelfs door, maar dat ligt aan de stof uiteraard

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d