Doorgaan naar hoofdcontent

Ge(s)tikt Limburg: het resultaat deel 2For English scroll down

Op gestikt Limburg werkte ik nog één extra stuk af: de Brasov top van Itch to stitch in een tricotje waar ik instant verliefd op was.

Het stofje kocht ik enkele maanden terug in Kapellen zonder echt een doel voor ogen te hebben. Het bleek ideaal voor de Brasov top. Het afwerken van de hals ging al iets vlotter deze keer, al blijft deze werkwijze nog eventjes wennen.

Deze top is er eentje dat van het wasrek naar de wasmand zal gaan (met nog een tussenstop via de strijkplank en gedragen te worden natuurlijk), het is een print die echt bij mij past en gecombineerd met een jeans is mijn outfit snel af. Als je dit (normale dikte van tricot) stofje vergelijkt met dit stofje, dan merk je dat de maat deze keer veel beter is. De vorige top gaf ik aan mijn mama die een maatje groter heeft en er veel beter in past.Waarom het zo lang duurde vooraleer deze op de blog raakte? Wel ten eerste nam de Belgische blogmaand veel van mijn beschikbare tijd in beslag, foto's nemen gaat nu éénmaal niet snel snel en ten tweede was ik nog op zoek naar de perfecte bijpassende juweeltjes, ik wou het rood graag terug laten komen om zo mijn outfit helemaal af te maken. Omdat ik nergens de juiste oorringen vond, contacteerde ik Miss Pixie, haar glascabuchon juweeltjes kan je naar wens laten maken en ze was onmiddellijk te vinden voor mijn idee. Ik had geluk want net toen was het 10% korting en gratis verzending, dus ze waren heel betaalbaar.As you could read here, I also finished a second Brasov wrap top at the Ge(s)tikt Limburg event in October. I used a fabric with red high heels, it's a fabric I really love. So you can imagine that I will wear this top a lot.

I wanted to finish my outfit with matching jewelry but I couldn't find something that I liked. So I decided to contact Miss Pixie and ask if it was possible to order some custom made earrings. And I was lucky because it was indeed possible. I was actually double lucky because I got free shipping (her webshop was celebration a 1 year anniversary) and I got a 10% discount because of the day of the webshop.
The only thing I still had to do was taking pictures, since the time changed to wintertime it is already getting dark when I come home from work, so I had to wait untill I had a day off to take some decent pictures. Since my husband wasn't at home that day, I've taken pictures with the remote control, so they are a little bit more static (and less pictures than I wanted that were not blurred).

Reacties

 1. Wauw, dat stofje is zoooo mooi! Heel leuke combi met het patroontje ook! Stoer en vrouwelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geef u volledig gelijk, dat stofje moest ik hebben ;-) en dat patroontje kan vaak gedragen worden, win win dus ;-)

   Verwijderen
 2. Toffe print!

  Gij hebt echt wel veel gedaan die dag :D en ondertussen toch goed gebabbeld ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kan keigoed multitasken ;-) en ik had heel misschien alles vooraf geknipt ;-)

   Verwijderen
 3. Oh dat mooie stofje ! Heel mooi geworden die top. Ik begrijp dat je die goed gaat dragen. Top !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ja, het stofje waar je naar kwam kijken ;-)

   Verwijderen
 4. Heel mooi! Snap helemaal dat deze veel gedragen wordt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…