Doorgaan naar hoofdcontent

Ge(s)tikt Limburg: het resultaat deel 2For English scroll down

Op gestikt Limburg werkte ik nog één extra stuk af: de Brasov top van Itch to stitch in een tricotje waar ik instant verliefd op was.

Het stofje kocht ik enkele maanden terug in Kapellen zonder echt een doel voor ogen te hebben. Het bleek ideaal voor de Brasov top. Het afwerken van de hals ging al iets vlotter deze keer, al blijft deze werkwijze nog eventjes wennen.

Deze top is er eentje dat van het wasrek naar de wasmand zal gaan (met nog een tussenstop via de strijkplank en gedragen te worden natuurlijk), het is een print die echt bij mij past en gecombineerd met een jeans is mijn outfit snel af. Als je dit (normale dikte van tricot) stofje vergelijkt met dit stofje, dan merk je dat de maat deze keer veel beter is. De vorige top gaf ik aan mijn mama die een maatje groter heeft en er veel beter in past.Waarom het zo lang duurde vooraleer deze op de blog raakte? Wel ten eerste nam de Belgische blogmaand veel van mijn beschikbare tijd in beslag, foto's nemen gaat nu éénmaal niet snel snel en ten tweede was ik nog op zoek naar de perfecte bijpassende juweeltjes, ik wou het rood graag terug laten komen om zo mijn outfit helemaal af te maken. Omdat ik nergens de juiste oorringen vond, contacteerde ik Miss Pixie, haar glascabuchon juweeltjes kan je naar wens laten maken en ze was onmiddellijk te vinden voor mijn idee. Ik had geluk want net toen was het 10% korting en gratis verzending, dus ze waren heel betaalbaar.As you could read here, I also finished a second Brasov wrap top at the Ge(s)tikt Limburg event in October. I used a fabric with red high heels, it's a fabric I really love. So you can imagine that I will wear this top a lot.

I wanted to finish my outfit with matching jewelry but I couldn't find something that I liked. So I decided to contact Miss Pixie and ask if it was possible to order some custom made earrings. And I was lucky because it was indeed possible. I was actually double lucky because I got free shipping (her webshop was celebration a 1 year anniversary) and I got a 10% discount because of the day of the webshop.
The only thing I still had to do was taking pictures, since the time changed to wintertime it is already getting dark when I come home from work, so I had to wait untill I had a day off to take some decent pictures. Since my husband wasn't at home that day, I've taken pictures with the remote control, so they are a little bit more static (and less pictures than I wanted that were not blurred).

Reacties

 1. Wauw, dat stofje is zoooo mooi! Heel leuke combi met het patroontje ook! Stoer en vrouwelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geef u volledig gelijk, dat stofje moest ik hebben ;-) en dat patroontje kan vaak gedragen worden, win win dus ;-)

   Verwijderen
 2. Toffe print!

  Gij hebt echt wel veel gedaan die dag :D en ondertussen toch goed gebabbeld ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kan keigoed multitasken ;-) en ik had heel misschien alles vooraf geknipt ;-)

   Verwijderen
 3. Oh dat mooie stofje ! Heel mooi geworden die top. Ik begrijp dat je die goed gaat dragen. Top !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Snap helemaal dat deze veel gedragen wordt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…